Ves al contingut principal

La gent de COGAMI visita el Guttmann

La gent de la Confederació Galega de Minusvàlids Físics, coneguda com a COGAMI va visitar les instal·lacions del Guttmann el passat dia 13 de novembre. Es tractava de fer un cop d’ull a una de les principals referències en matèria de persones discapacitades que existeix a Europa, per treure’n conclusions, per renovar i aclarir conceptes que a vegades –sovint- ballen. La gent de COGAMI treballa molt bé el camp de la integració laboral i ara estan mirant com assumeixen projectes que permetin a les persones discapacitades de Galícia poder fer activitats de manteniment físic i també disposar d’eines que permetin a la gent que està molt afectada poder tenir més elements d’independència personal. Quan s’hi posen ho fan seriosament, ho fan molt bé.


En aquesta visita van estar acompanyats per representats del govern autonòmic de Galícia, que hi tenen interès, i per part nostra hi eren el president de MIFAS i la coordinadora de programes de l’entitat. Veure el Guttmann i tenir una sessió de treball amb els seus responsables és una experiència molt recomanable, sobretot per resoldre dubtes en el camp de les idees. El tarannà de la seva gent i el bagatge de l’entitat ajuda a l'hora de clarificar conceptes que sovint reivindiquem com a coses complicades, quan en realitat són més senzilles. Els COGAMIS són bons observadors, segur que van aprofitar bé la visita.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…