Ves al contingut principal

Manifest dia europeu de les persones amb discapacitat.

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, les entitats de persones amb discapacitat física de Catalunya agrupades a la Confederació ECOM Catalunya han elaborat el present MANIFEST que, sense esgotar la totalitat dels temes que avui els preocupen, vol cridar l’atenció dels governs, de les administracions públiques, dels partits polítics i de la societat catalana amb relació a aquelles situacions que requereixen una actuació més urgent.


Les entitats membres de la Confederació ECOM Catalunya treballem de forma conjunta per promoure una major inclusió social i per l’increment de la qualitat de vida dels catalans i catalanes amb discapacitat física, lluitem contra tot tipus de discriminació, defensem l’exercici dels drets de ciutadania i exigim la millora en cobertura i en qualitat dels serveis i prestacions que requereix el nostre col·lectiu.

Des de fa molts anys, i especialment a partir de la dècada dels 70, la lluita de les persones amb discapacitat ha aconseguit millorar la informació i el coneixement sense tòpics ni prejudicis de les problemàtiques que afecten el col·lectiu, ha impulsat canvis importants en el reconeixement dels drets i en la qualitat de vida de les persones, promovent millores que, en molts casos, han beneficiat al conjunt de la societat.

No obstant això, encara estem molt lluny d’una veritable igualtat i inclusió social i, per tant, la nostra lluita continua sent necessària.

A les portes d’un nou any que té com a reptes el desplegament de la Llei Catalana de Serveis Socials i l’ampliació de l’atenció que preveu la Llei per a la Promoció de l’Autonomia Personal i l’Atenció a les Persones en Situació de Dependència, d’un any en què estan convocades Eleccions Generals, les organitzacions de la Confederació ECOM Catalunya.

EXIGIM A LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES I GOVERNS

1.-La cobertura pressupostària suficient per fer realitat el mandat de les lleis aprovades que afecten el col·lectiu de persones amb discapacitat física.

2.-Una actuació clara i contundent de les Administracions Locals per a l’acompliment de la legislació relativa a l’accessibilitat, pel que fa a l’edificació, l’urbanisme i, molt especialment, els transports públics.


3.-Un desplegament reglamentari de la nova Llei Catalana de Serveis Socials que faci possible la vida independent de les persones amb discapacitat física i desenvolupi la figura de l’assistent personal com a eina fonamental per a la seva autodeterminació.

4.-L’increment significatiu de les Prestacions No Contributives per invalidesa, que és l’únic ingrés d’una part important del nostre col·lectiu amb un major grau de discapacitat, i la millora en les condicions d’accés a les prestacions contributives de la Seguretat Social.

5.-El traspàs del 0,7% de l’IRPF (abans 0,52%) a Catalunya, per tal que el Govern de la Generalitat, de forma conjunta amb les entitats, pugui establir les seves prioritats i necessitats. Així mateix, l’establiment d’un protocol que permeti a la Confederació ECOM Catalunya fer el seguiment dels projectes de les seves entitats presentats a aquesta convocatòria en qualitat d’interlocutora.

6.-El reconeixement públic de la tasca duta a terme per les entitats signants pel que fa a la cobertura de les necessitats del col·lectiu de persones amb discapacitat física de Catalunya.

Les organitzacions de la Confederació ECOM Catalunya reivindiquen el total compliment al Protocol que el Govern de Catalunya i la Federació ECOM van signar l’any 2006, l’impuls i realització de la totalitat d’inversions i programes que s’hi detallen i que han de produir un avenç important en la capacitat de les organitzacions socials sense ànim de lucre per a continuar liderant l’atenció de les necessitats de les persones amb discapacitat física del nostre país.

Exigim la total assumpció de les seves responsabilitats a la classe política de manera sòlida i indiscutible i els emplacem a què expressin el seu compromís en els programes electorals per a les properes eleccions.

Confederació ECOM Catalunya
Barcelona, 2 de desembre de 2007

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…