Ves al contingut principal

El CAP de Blanes (segona part)

Segona part publicada avui pel Diari de Girona sobre l'accessibilitat del CAP-2 de Blanes. Tot plegat sembla que s'arreglarà i quedarà bé. Enganxo aquí la notícia també, com a continuació de la que vaig posar ahir.

Un dia després de la inauguració oficial, MIFAS va assegurar que l'Ajuntament de Blanes s'ha compromès a posar una plaça d'aparcament per a minusvàlids davant l'entrada del nou CAP. Aquesta notícia és molt satisfactòria, va explicar Julio Merino, president de l'associació MIFAS de Blanes ja que tal i com va denunciar abans d'ahir Merino, l'única plaça de pàrquing que hi ha fins ara està davant l'entrada del centre de salut mental del nou CAP.

Celestino Lillo, regidor de Serveis Municipals de l'Ajuntament de Blanes va explicar que no hi ha cap inconvenient en posar una plaça més d'aparcament i va avançar, que podria ser que fins i tot n'hi haguessin dues per a disminuïts. En concret, tal i com requerien des de MIFAS Blanes, estarà situada davant l'entrada principal del nou CAP, on ara hi ha els contenidors d'escombraries. Lillo va explicar que ja ha donat ordres a la policia local i que un cop s'hagin tren els contenidors, es procedirà a la pintada de les noves places d'aparcament.

Per la seva banda, des del Departament de Salut van aclarir que si bé és cert que hi ha aquest aparcament davant d'una entrada, que no és la principal del CAP, no hi ha cap problema perquè les persones amb problemes de mobilitat entrin per allà i no hagin de fer la pujada per entrar per l'accés principal. A més, van suggerir que tot aquell que tingui problemes de mobilitat, per l'accés del centre de Salut Mental es pot arribar a un ascensor que poden utilitzar tots aquells qui vulguin accedir a les diferents plantes del centre.

Per altra banda, Merino va recordar que a més a la plaça d'aparcament actual tenen problemes per poder obrir la porta del cotxe, ja que el senyal de trànsit no està ben col·local. Lillo va explicar que aquest tema l'ha traslladat als serveis locals i que el mouran de lloc.

Finalment, el delegat de MIFAS a Blanes va explicar que estan molt contents pel que fa a l'interior del nou Centre d'Atenció Primària de Blanes ja que no hi ha problemes de barreres arquitectòniques i va expressar la seva satisfacció perquè el consistori està solucionant les coses de forma tan ràpida.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…