Ves al contingut principal

Mirar als països de primera

L’amic Fermí Sidera m’ha proposat fer un puja i baixa a la Molina per veure alguna prova del Campionat del Món d’esquí adaptat que s’hi està fent. Un dia magnífic per fer-ho. A la Molina s’hi estava bé i hem pogut saludar a la Mariona Masdemont que està al capdavant del sarau que s’hi celebra. He parlat amb alguns del participants, un francès i un nord-americà d’origen turc amb arrels suïsses que parlava el castellà perfectament. M’ha dit que esquiar amb cadira no és tan difícil. A mi em sembla més fàcil aprendre turc. Els companys de la Federació Catalana d’Esports per a Minusvàlids m’han dit que hi havia una petita participació catalana, unes 6 persones representen el nostre país.

Els esquiadors que he vist representen als països que d’alguna manera o altre tracten el tema de la discapacitat seriosament i a l’alçada que correspon. No pel fet de que esquiïn, sinó perquè tenen polítiques socials que permeten a la gent com nosaltres poder assumir aquests reptes i tenir la qualitat de vida que tant demanem. Alguns polítics de casa, els agradaria que aquest esport i d’altres activitats estiguessin a l’abast de les persones discapacitades, però sense haver de fer tot allò que els països dels nostres convidats fa temps que fan. No és fàcil voler ser un país de primera.


La Mariona Masdemont ens ha portat els resultats de les proves que s'havien fet durant el matí d'avui. L'organització tenia unes carpes amb begudes calentes. S'hi estava bé. La gent de la Molina treballa amb moltes ganes i força, aquest campionat suposa un repte que estan superant amb una nota excel·lent.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La incompetència absoluta

RENFE és una empresa que està formada bàsicament per un grapat d'incompetents. És una afirmació forta i greu, però a aquestes alçades de la nostra història ja podem confirmar-ho del tot. Un exemple més, el d'avui que explica l'edició local del diari EL PUNT. Es veu que una classe d'Hostalric volien fer una excursió a Girona i una de les alumnes va en cadira de rodes elèctrica. RENFE diu i diu, i al final no diu res. És problema dels usuaris. Més de 100 anys d'història no garantitzen en cap moment la mobilitat d'una part important de la població d'aquest país. El cas que explica el diari és un cas més, dels molts que diàriament es viuen. Gent en cadires o problemes greus de mobilitat que la RENFE els immovilitza encara més. Una empresa pública, de l'estat, o sigui que de tots els contribuents d'aquesta Espanya nostra. 
Mai han tingut cap interès en resoldre els problemes d'accessibilitat. Només han resolt determinats problemes a base de la presi…

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…