Ves al contingut principal

L'Àrea de Guissona, insòlita

Ahir estàvem de viatge a la Segarra. Érem uns quants habituals, que en la seva totalitat tenim problemes de mobilitat. Això lògicament no és cap notícia, no hauria pas de ser-ho, però resulta que va ser motiu de conflicte en el moment que els tres companys i un servidor ens va entrar la gana, (era l'hora de dinar) i vàrem decidir arribar-nos fins l'Àrea de Guissona, una instal·lació magnífica i immensa a l'entrada d'aquest municipi de Lleida.

En aquestes instal·lacions s'hi troba un "buffet lliure" que està molt bé de preu i de gran concurrència. A l'entrada del menjador se'ns va informar que no era possible ajudar-nos a portar el plat a taula perquè era un buffet que no feien excepcions. Els vàrem dir que nosaltres no volíem cap excepció, que només volíem (tenim un caminar difícil que no garanteix que el plat arribi a taula pels nostres mitjans físics) que ens ajudessin a traslladar el plat fins a una taula. La resposta va ser clara i contundent; "No. No ajudem a ningú i no hi ha excepcions".

Va intervenir-hi l'encarregat del local que ens va confirmar el "no" d'una manera bastant envalentonat. Va dir-nos fins i tot que si volíem entrar era cosa nostra, però que ni ell ni tampoc cap persona de les que treballen en aquella àrea ens ajudarien, " No estem per això. Si voleu entrar és cosa vostra" (sic).

L'Àrea de Servei és propietat de la Cooperativa Agropecuària de Guissona, una de les principals iniciatives empresarials del país en matèria d'alimentació. És capdavantera en moltes coses i el seu model ha estat exportat i copiat en altres llocs. L'èxit de Guissona en els darrers anys és gairebé indiscutible i el seu format, el seu model de gestió una enveja en molts aspectes.

Ahir tota la retòrica que suposa l'exemple de l'Agropecuària de Guissona va caure en sis minuts. En el gest de meynspreu que varen tenir cap a nosaltres se'n va anar tot el prestigi en orris. També -aquests moments ho estem mirant- van cometre i saltar-se unes quantes normes legals; de lletra petita i no tan petita. No cal dir que de tot això, s'informarà al Síndic de Greuges, als responsables de la Cooperativa i també, amb tota seguretat, a un grapat més de gent. Ja en parlarem. No quedarà pas així la cosa...

Comentaris

No pot quedar així. Com a mínim heu d'escriure als responsables de la cooperativa perquè coneguin aquest acte de discriminació i de falta de solidaritat. Els podeu dir que a tots els restaurants buffet autoservei de Girona s’ofereix ajuda als usuaris de cadira de rodes per portar el menjar fins a la taula. Amb l’Alfonso hi hem anat molts cops i sempre ens han ajudat. Si no us van ajudar és perquè no van voler. S’haurien de replantejar els seus valors socials com a cooperativa. Estan mostrant menys solidaritat que totes les empreses privades.

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…