Ves al contingut principal

Diari de Girona

CONTENIDORS EN UNA PLAÇA D'APARCAMENT DE MINUSVÀLIDS.

E.BATLLE L'Ajuntament d'Anglès ha col·locat per segon any consecutiu contenidors d'escombraries (rebuig i reciclatge) a l'única plaça d'aparcament de minusvàlids que hi ha a la plaça dels Horts durant la Fira de Sant Antoni, celebrada el cap de setmana passat i, per tant, l'ha eliminat. Un fet que no és nou, ja que l'any passat, Joaquim Bonaventura, vicepresident del Grup Mifas ja ho va denunciar -tal i com va publicar al seu dia Diari de Girona- però ara, un any després els fets s'han tornat a repetir. Bonaventura critica l'actuació de l'Ajuntament acusant-lo de "manca de sensibilització" i diu que "és una qüestió ja cultural" perquè durant la Fira de Sant Antoni, es va decidir tan enguany com el passat ocupar sols aquesta plaça d'aparcament i la reservada a la Policia Local. I en canvi, a la resta de places, una cinquantena, explica, no s'hi va col·locar res i es trobaven lliures i hi estacionaven.Aquest fet es valora des de l'Ajuntament, tal i com explica el regidor d'Obres Públiques i Policia, Joan Pèlach (CiU), com una cosa "puntual" i afegeix que si s'ocupen aquestes places és perquè a la zona on solen estar s'hi col·loquen atraccions de fira per a la mainada. A més, l'edil ressalta que les queixes d'aquest usuari no tenen raó de ser, ja que "s'ocupen només durant unes hores". Per altra banda, el vicepresident de Mifas recorda que l'any passat quan va ocòrrer el mateix "vaig enviar un correu electrònic a l'Ajuntament, però mai m'han contestat" i en canvi, el regidor assegura que "mai hem rebut res".

Bonaventura també critica que Anglès és un dels muncipis en què queden deures per fer pel que fa a aspectes d'accessibilitat i no és un dels pobles "on es facin esforços per arreglar les coses". I recorda que tot i les seves queixes, no qüestiona que durant la Fira calgui moure el mobiliari urbà sinó que el que li dol "és que s'ocupi aquesta plaça per a gent amb mobilitat reduïda, havent-n'hi de lliures".Pla d'accessibilitatAquesta denúncia de Bonaventura també es pot veure al seu bloc (www.quimbonaventura.com), on també hi té un enllaç on es pot veure com la mateixa imatge s'ha repetit per segon any consecutiu.Davant la crítica, des del consistori el regidor d'Obres Públiques va anunciar que en breu es començaran a pintar més places d'aparcament per a vehicles per a persones amb mobilitat reduïda i que cal redactar un estudi d'accessibilitat, si bé, assegura que "és un tema molt car i que porta molt temps". Tot i això, va assegurar que si bé no hi ha gaire places d'aparcament per a minusvàlids, recorda que "a zones de càrrega i descàrrega s'hi pot aparcar amb el distintiu corresponent".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La incompetència absoluta

RENFE és una empresa que està formada bàsicament per un grapat d'incompetents. És una afirmació forta i greu, però a aquestes alçades de la nostra història ja podem confirmar-ho del tot. Un exemple més, el d'avui que explica l'edició local del diari EL PUNT. Es veu que una classe d'Hostalric volien fer una excursió a Girona i una de les alumnes va en cadira de rodes elèctrica. RENFE diu i diu, i al final no diu res. És problema dels usuaris. Més de 100 anys d'història no garantitzen en cap moment la mobilitat d'una part important de la població d'aquest país. El cas que explica el diari és un cas més, dels molts que diàriament es viuen. Gent en cadires o problemes greus de mobilitat que la RENFE els immovilitza encara més. Una empresa pública, de l'estat, o sigui que de tots els contribuents d'aquesta Espanya nostra. 
Mai han tingut cap interès en resoldre els problemes d'accessibilitat. Només han resolt determinats problemes a base de la presi…

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…