Ves al contingut principal

Diari de Girona

CONTENIDORS EN UNA PLAÇA D'APARCAMENT DE MINUSVÀLIDS.

E.BATLLE L'Ajuntament d'Anglès ha col·locat per segon any consecutiu contenidors d'escombraries (rebuig i reciclatge) a l'única plaça d'aparcament de minusvàlids que hi ha a la plaça dels Horts durant la Fira de Sant Antoni, celebrada el cap de setmana passat i, per tant, l'ha eliminat. Un fet que no és nou, ja que l'any passat, Joaquim Bonaventura, vicepresident del Grup Mifas ja ho va denunciar -tal i com va publicar al seu dia Diari de Girona- però ara, un any després els fets s'han tornat a repetir. Bonaventura critica l'actuació de l'Ajuntament acusant-lo de "manca de sensibilització" i diu que "és una qüestió ja cultural" perquè durant la Fira de Sant Antoni, es va decidir tan enguany com el passat ocupar sols aquesta plaça d'aparcament i la reservada a la Policia Local. I en canvi, a la resta de places, una cinquantena, explica, no s'hi va col·locar res i es trobaven lliures i hi estacionaven.Aquest fet es valora des de l'Ajuntament, tal i com explica el regidor d'Obres Públiques i Policia, Joan Pèlach (CiU), com una cosa "puntual" i afegeix que si s'ocupen aquestes places és perquè a la zona on solen estar s'hi col·loquen atraccions de fira per a la mainada. A més, l'edil ressalta que les queixes d'aquest usuari no tenen raó de ser, ja que "s'ocupen només durant unes hores". Per altra banda, el vicepresident de Mifas recorda que l'any passat quan va ocòrrer el mateix "vaig enviar un correu electrònic a l'Ajuntament, però mai m'han contestat" i en canvi, el regidor assegura que "mai hem rebut res".

Bonaventura també critica que Anglès és un dels muncipis en què queden deures per fer pel que fa a aspectes d'accessibilitat i no és un dels pobles "on es facin esforços per arreglar les coses". I recorda que tot i les seves queixes, no qüestiona que durant la Fira calgui moure el mobiliari urbà sinó que el que li dol "és que s'ocupi aquesta plaça per a gent amb mobilitat reduïda, havent-n'hi de lliures".Pla d'accessibilitatAquesta denúncia de Bonaventura també es pot veure al seu bloc (www.quimbonaventura.com), on també hi té un enllaç on es pot veure com la mateixa imatge s'ha repetit per segon any consecutiu.Davant la crítica, des del consistori el regidor d'Obres Públiques va anunciar que en breu es començaran a pintar més places d'aparcament per a vehicles per a persones amb mobilitat reduïda i que cal redactar un estudi d'accessibilitat, si bé, assegura que "és un tema molt car i que porta molt temps". Tot i això, va assegurar que si bé no hi ha gaire places d'aparcament per a minusvàlids, recorda que "a zones de càrrega i descàrrega s'hi pot aparcar amb el distintiu corresponent".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…