Ves al contingut principal

En Vilert contesta

LA PROMOCIÓ DE L'OFERTA TURÍSTICA ACCESSIBLE EN ELS NOSTRES MERCATS

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona treballa en col·laboració amb diverses organitzacions per tal d'estructurar i promocionar l'oferta turística accessible de què disposa la Costa Brava, les comarques gironines d'interior i el Pirineu de Girona. Des del Patronat promovem la sensibilització del sector turístic envers aquest segment de mercat en creixement i impulsem estratègies que han de permetre rendibilitzar i desestacionalitzar la indústria turística gironina a fi de diferenciar-nos de les nostres destinacions competidores amb productes de qualitat, també pel que es refereix a turisme accessible. La nostra destinació disposa actualment d'un nombre important de recursos turístics accessibles que tant per la seva varietat com qualitat, ens han permès promocionar una oferta important per a un segment de mercat que va a l'alça.Més enllà dels establiments i equipaments adaptats, és destacable la nostra oferta en matèria d'activitats turístiques adaptades a persones amb discapacitats físiques. Ens referim, per exemple, a: cicloturisme a les vies verdes amb bicicletes adaptades, viatges en globus adaptat a la Garrotxa, rutes adaptades en el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, esquí adaptat a la Molina, submarinisme amb cadira amfíbia a l'Estartit, vela adaptada a l'Escala, entre d'altres.Estem col·laborant amb l'organització ONCE en la publicació de la primera guia turística en braille de la Costa Brava, que comptem poder presentar en el marc de la celebració del Centenari de la Costa Brava. La nostra entitat col·labora alhora amb l'Associació Elsa Integració en la potenciació del turisme per a tothom materialitzant en la recollida de dades amb informació real sobre el grau d'accessibilitat de les instal·lacions i serveis turístics per ser inclosa en diverses publicacions que edita l'entitat. S'avança també en la redacció i publicació d'un decàleg de Bones Pràctiques en accessibilitat turística i en la formació i capacitació al sector per tal de millorar la competitivitat dels serveis turístics que ofereixen les comarques gironines. Hem tingut contacte amb MIFAS per obrir vies de col·laboració en matèria de turisme accessible.Tant per sensibilitat social com per interessos del mercat turístic, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona aposta clarament per potenciar la nostra oferta turística accessible a tothom, dirigint les nostres accions promocionals en aquesta matèria als mercats que ens són propis. L'acció que vam presentar recentment a FITUR, que visualitza el Centenari de la Costa Brava amb la presència del seu logotip en el vaixell que donarà la volta al món amb vela adaptada, ens ajuda a projectar internacionalment la Costa Brava com a destinació turística accessible.


NOTA; Suposo que aquesta carta és la resposta a l'article que va publicar el Diari de Girona avui justament fa una setmana, cliqueu aquí i el podreu llegir.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…