Ves al contingut principal

En Vilert contesta

LA PROMOCIÓ DE L'OFERTA TURÍSTICA ACCESSIBLE EN ELS NOSTRES MERCATS

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona treballa en col·laboració amb diverses organitzacions per tal d'estructurar i promocionar l'oferta turística accessible de què disposa la Costa Brava, les comarques gironines d'interior i el Pirineu de Girona. Des del Patronat promovem la sensibilització del sector turístic envers aquest segment de mercat en creixement i impulsem estratègies que han de permetre rendibilitzar i desestacionalitzar la indústria turística gironina a fi de diferenciar-nos de les nostres destinacions competidores amb productes de qualitat, també pel que es refereix a turisme accessible. La nostra destinació disposa actualment d'un nombre important de recursos turístics accessibles que tant per la seva varietat com qualitat, ens han permès promocionar una oferta important per a un segment de mercat que va a l'alça.Més enllà dels establiments i equipaments adaptats, és destacable la nostra oferta en matèria d'activitats turístiques adaptades a persones amb discapacitats físiques. Ens referim, per exemple, a: cicloturisme a les vies verdes amb bicicletes adaptades, viatges en globus adaptat a la Garrotxa, rutes adaptades en el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, esquí adaptat a la Molina, submarinisme amb cadira amfíbia a l'Estartit, vela adaptada a l'Escala, entre d'altres.Estem col·laborant amb l'organització ONCE en la publicació de la primera guia turística en braille de la Costa Brava, que comptem poder presentar en el marc de la celebració del Centenari de la Costa Brava. La nostra entitat col·labora alhora amb l'Associació Elsa Integració en la potenciació del turisme per a tothom materialitzant en la recollida de dades amb informació real sobre el grau d'accessibilitat de les instal·lacions i serveis turístics per ser inclosa en diverses publicacions que edita l'entitat. S'avança també en la redacció i publicació d'un decàleg de Bones Pràctiques en accessibilitat turística i en la formació i capacitació al sector per tal de millorar la competitivitat dels serveis turístics que ofereixen les comarques gironines. Hem tingut contacte amb MIFAS per obrir vies de col·laboració en matèria de turisme accessible.Tant per sensibilitat social com per interessos del mercat turístic, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona aposta clarament per potenciar la nostra oferta turística accessible a tothom, dirigint les nostres accions promocionals en aquesta matèria als mercats que ens són propis. L'acció que vam presentar recentment a FITUR, que visualitza el Centenari de la Costa Brava amb la presència del seu logotip en el vaixell que donarà la volta al món amb vela adaptada, ens ajuda a projectar internacionalment la Costa Brava com a destinació turística accessible.


NOTA; Suposo que aquesta carta és la resposta a l'article que va publicar el Diari de Girona avui justament fa una setmana, cliqueu aquí i el podreu llegir.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…

L'assistent personal

S'està parlant molt de la figura de l'assistent personal, a Catalunya i també a la resta d'Espanya. Em fa gràcia perquè hi ha uns quants polítics que s'apunten a fer i refer la definició d'aquest servei, però ningú s'ha compromès a tirar-la endavant. Diferents governs autonòmics tenen en marxa programes experimentals, crec que també l'Ajuntament de Barcelona i ho són des de fa molts anys. Les coses experimentals haurien de ser senzillament proves, però la manca de compromís i d'interès fa que el concepte s'allargui tot el que es pugui. O sigui que de moment aquí i fora d'aquí (la resta del país) hi ha programes d'assistència personal que han de servir d'experiència. Són molt pocs els afortunats, desenes com a molt, i quan s'exposen com ha de ser aquesta figura, el servei que s'ha de donar i rebre hi ha varietat d'opinions.
Com he dit abans, no crec que el govern català i el govern espanyol tinguin cap interès en posar en mar…