Ves al contingut principal

Notícia del Diari de Girona, sobre turisme accessible.

ALBERT SOLER L'associació Mifas denuncia que es va dirigir ja fa tres anys al Patronat de Turismei a la Diputació per crear una web que informés de tots els llocs existents a Girona adaptats al turisme per a discapacitats, sense que cap dels dos organismes els donés cap resposta. «En lloc d'això, van preferir invertir en un veler adaptat que fa la volta al món», diu el president de Mifas a Girona, Pere Tubert. Mifas no entén que en plena crisi del turisme les autoritats prefreixen dedicar diners a altres temes abans que promocionar les comarques de Girona com a destinació turística accessible als discapacitats que, a més, sol ser un turisme d'alt poder adquisitiu.

El vaixell al qual Tubert es refereix és el Nessun Dorma, que durant dos anys està realitzant la volta a món,apadrinat pel patronat i amb l'anagrama del Centenari de la Costa Brava en una vela. «On és ara? Quants diners hi ha invertits? Quant turisme ens rendeix? Qui era el senyor que va tenir la sort de ser subvencionat amb els meus diners?», es pregunta Tubert.

Diari de Girona va poder ahir trobar resposta a aquestes preguntes: el tripulant es diu Marco Enric Bou; el Patronat va ser l'única entitat que li ha subvencionat l'aventura amb diners, ja que li va pagar la vela davantera de l'embarcació, amb un cost d'uns 5.000 euros; i actualment -segons va explicar ell mateix- es troba a Trinidad i Tobago després d'haver recorregut més de 18.000 milles. Informat Tubert d'aquests detalls, es va limitar a comentar que «segurament deu ser molt important fer promoció a Trinidad i Tobago, vindran molts turistes d'allà» i a recordar que el que Mifas demanava a Patronat i Diputació era només crear una web informativa, cosa que hauria costat molt menys, «segurament gratis, si es té en compte que els establiments adaptats s'hi voldrien anunciar». «La resta -cadires amfíbies per a les platges, handbike a les vies verdes, hotels adaptats,equitació, esquí adaptat, submarinisme, paracaigudisme, taxis i furgonetes adaptades, globus adaptats, golfs adaptats, tir, vela adaptada, hotels especialitzats amb salut i aigües termals i, naturalment, tots els esports de competició en pistes que són accessibles i piscines- ja existeix, es tractava només de promocionar-ho», recalca Tubert.

El problema del turisme a Girona, per Tubert, «és que no hem comptat amb una promoció adequada, atès quetenim una política que no vol que Girona es promocioni, i nosaltres som uns ineptes per gestionar-nos». «El que passa amb Ryanair n'és la mostra», sentencia, mentre afirma que «ja està bé de malmetre diners i veure els restaurants buits».

Comentaris

Manel (el petroler) ha dit…
Tota la vida queixant-no's del centralisme "Hispanomadrileño".
I ara?
En tants anys no hem apres res?? (O si?).Les poques competències que ens concedeixen les CENTRALITZEM i el repartiment ol fem per classes o categories socials,de 1ª de 2ª....
(Girona quéda molt lluny de la central)

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…