Ves al contingut principal

Notícia del Diari de Girona, sobre turisme accessible.

ALBERT SOLER L'associació Mifas denuncia que es va dirigir ja fa tres anys al Patronat de Turismei a la Diputació per crear una web que informés de tots els llocs existents a Girona adaptats al turisme per a discapacitats, sense que cap dels dos organismes els donés cap resposta. «En lloc d'això, van preferir invertir en un veler adaptat que fa la volta al món», diu el president de Mifas a Girona, Pere Tubert. Mifas no entén que en plena crisi del turisme les autoritats prefreixen dedicar diners a altres temes abans que promocionar les comarques de Girona com a destinació turística accessible als discapacitats que, a més, sol ser un turisme d'alt poder adquisitiu.

El vaixell al qual Tubert es refereix és el Nessun Dorma, que durant dos anys està realitzant la volta a món,apadrinat pel patronat i amb l'anagrama del Centenari de la Costa Brava en una vela. «On és ara? Quants diners hi ha invertits? Quant turisme ens rendeix? Qui era el senyor que va tenir la sort de ser subvencionat amb els meus diners?», es pregunta Tubert.

Diari de Girona va poder ahir trobar resposta a aquestes preguntes: el tripulant es diu Marco Enric Bou; el Patronat va ser l'única entitat que li ha subvencionat l'aventura amb diners, ja que li va pagar la vela davantera de l'embarcació, amb un cost d'uns 5.000 euros; i actualment -segons va explicar ell mateix- es troba a Trinidad i Tobago després d'haver recorregut més de 18.000 milles. Informat Tubert d'aquests detalls, es va limitar a comentar que «segurament deu ser molt important fer promoció a Trinidad i Tobago, vindran molts turistes d'allà» i a recordar que el que Mifas demanava a Patronat i Diputació era només crear una web informativa, cosa que hauria costat molt menys, «segurament gratis, si es té en compte que els establiments adaptats s'hi voldrien anunciar». «La resta -cadires amfíbies per a les platges, handbike a les vies verdes, hotels adaptats,equitació, esquí adaptat, submarinisme, paracaigudisme, taxis i furgonetes adaptades, globus adaptats, golfs adaptats, tir, vela adaptada, hotels especialitzats amb salut i aigües termals i, naturalment, tots els esports de competició en pistes que són accessibles i piscines- ja existeix, es tractava només de promocionar-ho», recalca Tubert.

El problema del turisme a Girona, per Tubert, «és que no hem comptat amb una promoció adequada, atès quetenim una política que no vol que Girona es promocioni, i nosaltres som uns ineptes per gestionar-nos». «El que passa amb Ryanair n'és la mostra», sentencia, mentre afirma que «ja està bé de malmetre diners i veure els restaurants buits».

Comentaris

Manel (el petroler) ha dit…
Tota la vida queixant-no's del centralisme "Hispanomadrileño".
I ara?
En tants anys no hem apres res?? (O si?).Les poques competències que ens concedeixen les CENTRALITZEM i el repartiment ol fem per classes o categories socials,de 1ª de 2ª....
(Girona quéda molt lluny de la central)

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La incompetència absoluta

RENFE és una empresa que està formada bàsicament per un grapat d'incompetents. És una afirmació forta i greu, però a aquestes alçades de la nostra història ja podem confirmar-ho del tot. Un exemple més, el d'avui que explica l'edició local del diari EL PUNT. Es veu que una classe d'Hostalric volien fer una excursió a Girona i una de les alumnes va en cadira de rodes elèctrica. RENFE diu i diu, i al final no diu res. És problema dels usuaris. Més de 100 anys d'història no garantitzen en cap moment la mobilitat d'una part important de la població d'aquest país. El cas que explica el diari és un cas més, dels molts que diàriament es viuen. Gent en cadires o problemes greus de mobilitat que la RENFE els immovilitza encara més. Una empresa pública, de l'estat, o sigui que de tots els contribuents d'aquesta Espanya nostra. 
Mai han tingut cap interès en resoldre els problemes d'accessibilitat. Només han resolt determinats problemes a base de la presi…

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…