Ves al contingut principal

Article de Pere Tubert al Diari de Girona

No sé com s'ha de dir per no crear més desànim del que actualment estem vivint, no obstant això, és necessari expressar el que passa. Jo sé que en qualitat de President d'una entitat que té una plantilla de 410 trelladors, 3.000 associats, 1.500 col·laboradors, etc., la meva signatura en els concerts, els convenis, les pròrrogues d'acords comercials. . . no té cap valor per als senyors que estan en estaments polítics i càrrecs de bon sou.

A finals de maig vaig signar amb la Directora General de l'ICASS de la Generalitat de Catalunya, el règim de concert per a l'ocupació de les 28 places de la residència que gestiona MIFAS. Per entendre-ho, jo que no tinc estudis, entenc que són els imports que MIFAS cobrarà al llarg del 2011 per l'atenció dels 28 residents, pels 12 mesos de l'any, per persona, si no hi ha cap baixa. Per tal de signar el concert de les places vaig haver de desplaçar-me a Barcelona i, un cop allà: signatura, segell i cap a casa falta gent.

El 29 de juliol vaig rebre una carta d'ofici enviada per correu electrònic, signada també per la Directora General de l'ICASS, en la qual se'ns informava d'una retallada que es començaria a aplicar l'1 d'agost, aquesta vegada el correu electrònic era de caràcter urgent però no calia ni anar a Barcelona, ni la meva signatura. Per tant, no pagaran el que es va signar sinó un 3% o un 4% menys.

El càlcul és senzill, malgrat no tenir la sort de comptar amb els experts en ràtios, mòduls, barems, tipologies... de què disposa l'Administració. El que no entenc, i mai he après, és com es pot prescindir olímpicament de la meva signatura i aplicar les retallades d'avui per demà.

Amb el Departament de Salut, durant anys, hem mantingut un conveni econòmic per la prestació de determinats serveis amb el corresponent pagament d'una quota trimestral per part nostra. S'ha de reconèixer que és un servei molt estimat i amb uns avantatges inigualables. Aquest any se'ns va renovar prèvia negociació de l'augment. Mitjançat un avís telefònic i també per escrit se'ns va informar de la rescissió abans d'acabar l'any. La meva signatura de la pròrroga, una vegada més, no és vàlida.

Ja sé que hi ha crisi i per tant, retallades a Sanitat i Serveis Socials especialment. Han de complir amb Europa... Faig una pregunta i demano resposta: si jo al final del trimestre també decideixo no pagar l'impost que hem retingut de l'IRPF dels treballadors o l'IVA, o l'Impost de Societats, o les escombraries, o m'aplico un descompte d'un 3 o 4 %. Què? Serà necessària la meva signatura? O després aplicarem la força o l'embargament o la presència dels Mossos d'Esquadra o l'exèrcit? Atenció! Quan no siguin Millets o Millons.

De totes maneres, no cal ser tan mal parit. És millor no pagar el proveïdor del pa o la carn que són els petits que mai diuen res. Aquests són com les formigues, sabem que n'hi ha moltes, que són petites, que les trepitgen, les matem i que sempre en surten de noves. El més important és jo que sóc un verdader mata formigues i que mai n'he sentit cridar cap. Penseu que això és el més important: matar un ésser viu que no crida perquè és petit.

Davant d'aquesta situació, ens diran que la solució la tenen els polítics o el vot en blanc, però res d'això a mi em dóna la resposta adequada. Als que governen no els agrada el que escric i ens ho faran saber. Els de l'oposició, ja ho sabem, ho faran millor sempre i quan no governin. El vot en blanc té la caducitat de les hores que dura el tancament de les urnes, després ja ningú se'n recorda.

Parlem del blanc, aquesta es la qüestió, el valor del blanc, de la signatura blanca, del vot en blanc... Al final de la carta en la que se'ns informava de la retallada econòmica, enviada per la Directora General de l'ICASS, ens informa que la retallada s'ha pactat amb una Entitat Federativa, la qual no anomenen, a la qual la meva entitat ha de pertànyer per obligació i en la qual el vot en blanc és igual a la suma total dels vots dels assistents més els representants legals o delegats (10% + 20% = 30%). Al mateix temps, aquesta federació pertany a una confederació a la qual MIFAS també hi pertany per delegació. Així mateix també estem en una altra federació que representa una variant que no pot federar l'anterior federació.

El vot en blanc que representa els estaments polítics, doncs, és igual sense vots representats o delegats, amb l'única diferència que com que econòmicament són molt ben retribuïts, la fórmula té variant, els vots en blanc són ocupats pels votats i així no es perden sous. Exemple: 30% vots = 30 sous No/30% vots = 100 sous Sí.

Tot això per demanar que la signatura i, en conseqüència, els pressupostos anuals d'una Entitat per a l'any 2011 siguin creïbles. La crisi no només ha de matar la formiga perquè és petita sinó que, a la nostra edat, ens ha de permetre gestionar amb dignitat pel que sempre hem lluitat. No ens volem rendir.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Ruth Vela Gym 2018

Més enllà de la política i dins del marc de la gent normal i corrent el 2017 ha estat un any extraordinari pel Ruth Vela Gym. Tant la Ruth com l'Esther -les seves propietàries- han aconseguit consolidar la nova ubicació del gimnàs, al barri de Sant Narcís de Girona i la clientela hem considerat els canvis com molt positius. És una zona on pots aparcar-hi bé, les instal·lacions són molt agradables i el gimnàs manté l'esperit que a mi tant m'agrada. Estic segur que 2018 serà un any magnífic per elles, i per tots els clients que formem part d'aquesta tropa. Per altra banda, la Ruth, l'Esther i un grapat d'amigues més varen ser les campiones del Món de Kangoo durant l'any 2017. Reben un grapat d'invitacions internacionals per fer desmostracions i la Ruth ha estat a Ucraïna, Itàlia i Bulgària recentment. O sigui que el 2018 serà mogut. Com ha de ser. Allà seré jo per veure-ho i animar a la tropa.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…