Ves al contingut principal

Reforma Laboral

M'estic llegint amb molta atenció la reforma laboral que ha aprovat el govern central amb el format de Reial Decret Llei i que surt publicat avui al Butlletí Oficial de l'Estat. No puc dir que l'entengui fàcilment. En aquest país necessites tenir un enginyer legislatiu perquè et faci una traducció de les normes existents, ja que la nova norma en regula d'altres que no hi eren i d'altres que deixaran de ser-hi. S'ha d'admetre que tot plegat és una mica un guirigall. El meu dubte és que totes aquestes modificacions serveixin per crear confiança i animar a l'economia amb el propòsit de crear llocs de treball. Jo de moment no ho entenc així.

De moment els sindicats estan emprenyats i la patronal està contenta; tot fa pensar que alguna cosa s'està perdent pel camí. Ara el Reial Decret Llei tindrà un procés parlamentari i jo m'imagino que pel camí s'hi podrà dir alguna cosa, però tampoc espero que existeixin massa canvis. En matèria de discapacitat entenc que tot plegat queda com estava, més enllà de la pèrdua general que tothom arrossegarà. Si voleu llegir el Reial Decret Llei feu clic aquí i anireu directament al BOE

Comentaris

Hola Quim, acabo de llegir el petit resum que hi ha al 3/24. No m'estranya que hi hagi una part que estigui molt contenta i l'altra molt trista. No sé cap a on portarà la reforma, però potser algú hauria de començar a pensar que aquest model econòmic ja ha donat de sí tot el que ens podia donar, i pensar alguna altra cosa ben diferent.
Hola Ramón. És evident que amb la xifra d'atur que tenim alguna cosa s'havia de fer, però no sé si el que s'ha decidit crearà feina i confiança.

En qualsevol cas, aquestes dues senyores de la fotografia no han explicat tot el que hi havia, sembla que varen deixar-se alguna cosa importat.

Cuida't i en línia.

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…