Ves al contingut principal

La final de la Lliga Catalana de Bàsquet en Cadira de Rodes a Girona


El MIFAS de bàsquet en cadira de rodes ha fet un molt bon paper en aquest torneig i finalment ha quedat subcampió de Catalunya. Els triomfadors han estat els jugadors del GAM Joventut de Badalona que no han militat a la lliga espanyola per qüestions pressupostàries al igual que molts altres clubs.

Aquest cap de setmana hem vist a la ciutat de Girona la "Final Four" de la Lliga Catalana de Bàsquet en cadira de rodes, organitzada per MIFAS i per la Federació Catalana d'Esports per a Minusvàlids Físics. S'han organitzat activitats paral·leles i la convocatòria ha estat un èxit, tant organitzatiu com esportiu. S'ha vist bon bàsquet i la gent de Girona ha tingut l'ocasió de veure un esport en directe que no és habitual a la nostra ciutat, ja que l'equip de MIFAS té la seva seu a Castelló d'Empúries. 

Els jugadors de MIFAS han estat a l'alçada fent dos bons partits. A part dels de casa i els guanyadors també han participat els equips del Costa Dorada de Tarragona i el CEM d'Hospital de Llobregat. Tots mirem ara amb molta preocupació com quedarà la propera temporada. Els problemes econòmics i la manca de suport institucional fan que la viabilitat de les lligues esportives estiguin a l'aire, una mica com tot. Hem de donar-hi suport perquè tota aquesta aventura esportiva pugui tirar endavant. Us penjo una foto d'un dels moments de la final. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La visió del Canadà

Aquests dies he vist a la televisió la campanya de l'ONCE i la Fundació ONCE i em sorprèn que sigui tan fosc, amb una manca d'optimisme que no m'agrada. No acabo de veure que el missatge sigui positiu i això que la gent de la Fundació ONCE havia fet campanyes diferents i donant una visió de la discapacitat amb missatge de superació. No vull pas dir que sigui dolent, però després de veure'l varies vegades jo diria que fa una mica de por i tot. 
Aquests dies a les xarxes he descobert un anunci del Govern Federal de Canadà que és francament interessant; fet a colors, amb mainada que juguen a bàsquet i on conviden a un vailet que va en cadira de rodes a jugar amb ells. No és el millor comercial de televisió, tampoc és espectacular, però és optimista i inclosiu. En fi, sóc dels que penso que els anuncis de televisió no sempre ajuden, però aquest canadenc té el seu què.

Consell Social del Guttmann

Torno a parlar de l'Institut Guttmann perquè avui dimecres hem tingut una nova reunió del seu Consell Social, on hi són totes les organitzacions importants de la discapacitat física de Catalunya i alguna altra també de la resta de l'estat, per cert, també hi ha una representació dels companys d'Andorra. Avui hem donat el vist-i-plau al programa de treball del proper 2017 i s'ha fet un repàs dels esdeveniments que el Guttmann ha promogut i participat durant l'any 2016; el darrer de tots la setmana passada a Girona amb la presentació del llibre "Innovació i Discapacitat" que demà dia 24 es presentarà a Lleida de la mà dels companys d'ASPID. En la sessió d'avui també s'ha parlat de la marxa del projecte Guttmann-Sagrera a la ciutat de Barcelona, de la necessitat de que el sector en general i els físics en particular demanin un reforçament i actualització de les polítiques socials a la Generalitat de Catalunya. També hem pogut veure la feina que …