Ves al contingut principal

Tot és molt confús

Bankia tenia beneficis per valor de 301 milions d'Euros durant l'any 2011 i els comptes els havia aprovat el Consell d'Administració. Fa uns dies el mateix Consell va aprovar els comptes que donaven 3.000 milions d'Euros en pèrdues. El rescat inicial era d'uns 7.000 milions i al cap de dues hores era d'uns 14.000; passada una estona i abans de que es fes fosc les necessitats eren de 20.000 i ara, abans d'anar a dormir sembla que Bankia necessita 23.465 milions d'Euros.

El Govern espanyol va explicar que no hi havia problemes per donar cobertura econòmica a la nacionalització de Bankia i ahir dimecres va anunciar que es descartava que la Unió Europea hagués de fer-hi alguna cosa. Al cap de poca estona les notícies deien que la Unió Europea a través del seu fons de rescat podria ajudar al sanejament financer de Bankia, però passats uns minuts els alemanys han dit que això no pot ser i que és Espanya la que ha de demanar els diners, evitant així que les entitats vagin directament al fons de rescat i perdent la possibilitat que els comptes del països membres vagin més alleugerits.

El Governador del Banc d'Espanya ha dimitit però es veu que no ha dimitit. Ha dit que plega abans del que li toca i que no pot dir res perquè no vol perjudicar a ningú. El mateix personatge diu que té ganes d'explicar-ho tot però no ho farà perquè el President l'hi ha dit que no ho faci. També llegeixo que el Banc d'Espanya no depèn del Govern de torn i que és un òrgan independent, tot i que s'està a l'espera que el govern del qual no en depèn nomeni el substitut del governador que no ha dimitit.

Europa ha de resoldre els problemes pel seu compte, -això ens ho diuen sempre- però la Vicepresidenta Sáez de Santamaria està volant -ara mateix- cap a Washington per donar explicacions al Tresor americà del sidral que tenim a Espanya en aquests moments.

En Luís de Guindos --el millor de tota la sèrie-- ha dit que si la prima de risc puja és perquè la gent està pendent de Grècia i preocupada per la seva inestabilitat política. La cosa aquesta i que és tant inoportuna està a 540 punts i tothom deia que era perillosíssima que superés els 300. Per la seva banda, el PSOE va anunciar que no demanaria una Comissió d'investigació a porta tancada i avui ja l'ha demanada amb portes i finestres obertes. I finalment dir que la senyora Esperanza Aguirre no ha dit res; en aquest cas no sé com interpretar-ho.

Tot això està molt bé, però hi ha algú que ens pugui explicar d'una vegada per totes què diantre està passant i que ho faci sense prendre els ciutadans per tontos. Seria això possible?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…

La visió del Canadà

Aquests dies he vist a la televisió la campanya de l'ONCE i la Fundació ONCE i em sorprèn que sigui tan fosc, amb una manca d'optimisme que no m'agrada. No acabo de veure que el missatge sigui positiu i això que la gent de la Fundació ONCE havia fet campanyes diferents i donant una visió de la discapacitat amb missatge de superació. No vull pas dir que sigui dolent, però després de veure'l varies vegades jo diria que fa una mica de por i tot. 
Aquests dies a les xarxes he descobert un anunci del Govern Federal de Canadà que és francament interessant; fet a colors, amb mainada que juguen a bàsquet i on conviden a un vailet que va en cadira de rodes a jugar amb ells. No és el millor comercial de televisió, tampoc és espectacular, però és optimista i inclosiu. En fi, sóc dels que penso que els anuncis de televisió no sempre ajuden, però aquest canadenc té el seu què.