Ves al contingut principal

Tot és molt confús

Bankia tenia beneficis per valor de 301 milions d'Euros durant l'any 2011 i els comptes els havia aprovat el Consell d'Administració. Fa uns dies el mateix Consell va aprovar els comptes que donaven 3.000 milions d'Euros en pèrdues. El rescat inicial era d'uns 7.000 milions i al cap de dues hores era d'uns 14.000; passada una estona i abans de que es fes fosc les necessitats eren de 20.000 i ara, abans d'anar a dormir sembla que Bankia necessita 23.465 milions d'Euros.

El Govern espanyol va explicar que no hi havia problemes per donar cobertura econòmica a la nacionalització de Bankia i ahir dimecres va anunciar que es descartava que la Unió Europea hagués de fer-hi alguna cosa. Al cap de poca estona les notícies deien que la Unió Europea a través del seu fons de rescat podria ajudar al sanejament financer de Bankia, però passats uns minuts els alemanys han dit que això no pot ser i que és Espanya la que ha de demanar els diners, evitant així que les entitats vagin directament al fons de rescat i perdent la possibilitat que els comptes del països membres vagin més alleugerits.

El Governador del Banc d'Espanya ha dimitit però es veu que no ha dimitit. Ha dit que plega abans del que li toca i que no pot dir res perquè no vol perjudicar a ningú. El mateix personatge diu que té ganes d'explicar-ho tot però no ho farà perquè el President l'hi ha dit que no ho faci. També llegeixo que el Banc d'Espanya no depèn del Govern de torn i que és un òrgan independent, tot i que s'està a l'espera que el govern del qual no en depèn nomeni el substitut del governador que no ha dimitit.

Europa ha de resoldre els problemes pel seu compte, -això ens ho diuen sempre- però la Vicepresidenta Sáez de Santamaria està volant -ara mateix- cap a Washington per donar explicacions al Tresor americà del sidral que tenim a Espanya en aquests moments.

En Luís de Guindos --el millor de tota la sèrie-- ha dit que si la prima de risc puja és perquè la gent està pendent de Grècia i preocupada per la seva inestabilitat política. La cosa aquesta i que és tant inoportuna està a 540 punts i tothom deia que era perillosíssima que superés els 300. Per la seva banda, el PSOE va anunciar que no demanaria una Comissió d'investigació a porta tancada i avui ja l'ha demanada amb portes i finestres obertes. I finalment dir que la senyora Esperanza Aguirre no ha dit res; en aquest cas no sé com interpretar-ho.

Tot això està molt bé, però hi ha algú que ens pugui explicar d'una vegada per totes què diantre està passant i que ho faci sense prendre els ciutadans per tontos. Seria això possible?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La incompetència absoluta

RENFE és una empresa que està formada bàsicament per un grapat d'incompetents. És una afirmació forta i greu, però a aquestes alçades de la nostra història ja podem confirmar-ho del tot. Un exemple més, el d'avui que explica l'edició local del diari EL PUNT. Es veu que una classe d'Hostalric volien fer una excursió a Girona i una de les alumnes va en cadira de rodes elèctrica. RENFE diu i diu, i al final no diu res. És problema dels usuaris. Més de 100 anys d'història no garantitzen en cap moment la mobilitat d'una part important de la població d'aquest país. El cas que explica el diari és un cas més, dels molts que diàriament es viuen. Gent en cadires o problemes greus de mobilitat que la RENFE els immovilitza encara més. Una empresa pública, de l'estat, o sigui que de tots els contribuents d'aquesta Espanya nostra. 
Mai han tingut cap interès en resoldre els problemes d'accessibilitat. Només han resolt determinats problemes a base de la presi…

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…