Ves al contingut principal

Departament d'Empresa i Ocupació i la seva irresponsabilitat

El Departament d'Empresa i Ocupació ha decidit que els dolents són els de Madrid. Fins aquí cap novetat important. Ja ho sabíem de fa temps. Aquesta és l'estratègia dels nostres governants. Ells no tenen mai la culpa de res. Si Catalunya fos independent no sé pas quin discurs quedaria, sense Madrid el victimisme no té massa futur.  

Més enllà de que efectivament Madrid ha retallat programes d'inserció convé tenir present que el Govern de Catalunya és el responsable i el titular de les polítiques que es fan en aquest sentit i això pot demostrar-se en altres qüestions que segurament són sistèmiques, com per exemple subvencionar la Vanguardia en 8 milions d'Euros o donar importants quantitats de diners a altres organitzacions que són més afins a la línia que té en marxa el Govern de la Generalitat de Catalunya.

Abans d'ahir, el dilluns, les entitats que treballen per la inserció de persones amb discapacitat varen ser convocades per informar-les de la disponibilitat pressupostària i per tant de les retallades que afectaran de manera molt directe al sector. En matèria de Centres Especials de Treball han decidit que no compliran la Llei. Passaran a subvencionar als C.E.T. en un 42,88 per cent per tots els treballadors que estiguin entre el 33 i el 65 per cent de discapacitat i un 52,88 als treballadors que superin el 65 per cent.

També varen informar de les retallades en matèria de programes d'inserció, passant de 9 a 2 milions els recursos que es disposen per totes les entitats que treballen en aquesta línia i que és altament prioritari per la bona integració social i econòmica d'un sector que és molt vulnerable. 

El sector de la discapacitat no és sistèmic. Ha quedat clar en aquests darrers mesos. També és un sector molt dividit i sempre disposat a beneficiar algunes timbes que són -com a mínim- dubtoses de tenir alguna viabilitat econòmica en contra d'altres que no agraden tot i que estan dins de les normatives existents. Dincat -la plataforma que agrupa a les organitzacions de discapacitats psíquics- està encapçalant la creuada que no toca ni cap ni peus. 

I tots plegats hem caigut en la desgràcia d'estar penjats del Departament d'Empresa i Ocupació, una conselleria que no té cap interès en matèria d'integració social i laboral de les persones amb discapacitat.  Convé recordar que quan la política laboral de persones amb discapacitat varen ser traspassades de Benestar Social i Família a Treball va ser un fet gratament rebut per tot el sector, unànimement. Avui aquestes polítiques estan dirigides pel Conseller Mena i el seu equip i amb la cantarella de que ells no són responsables i què el govern central és el culpable de tot.  Jo penso que això se'n diu tenir mala sort i les conseqüències de tot plegat deixarà a les entitats i a les persones afectades a les portes de la indigència més absoluta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…