Ves al contingut principal

MIFAS, Zona Blava de Girona, Diari de GironaDIARI DE GIRONA.--La cap de l'oposició i portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament, Pia Bosch, qüestiona la "voluntat política" de l'Ajuntament durant el procés de la concessió de zones blaves de la ciutat. "La voluntat des del primer dia és que guanyi un altre tipus d'empresa", apunta la representant, que també destaca la complexitat que comportaria canviar les condicions de l'adjucicació: "En el moment en què es podia canviar no es va fer perquè no es va voler. Un cop s'ha tirat endavant resulta complicat poder canviar la decisió, i encara menys si no hi ha la voluntat de fer-ho".
La portaveu socialista va visitar ahir l'entitat MIFAS i va poder copsar les impressions del president de l'entitat, Pere Tubert, sobre l'adjudicació de la gestió de les zones blaves a la ciutat.
Qui també va recollir de primera mà les reaccions del grup van ser els representants de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), entre els quals el regidor Carles Bonaventura. Des de la formació reclamen a l'equip de govern que doni explicacions i també demanen "diàleg" per tal d'acordar una solució.
La CUP defensa la necessitat de prioritzar criteris ètics, socials i ambientals en l'adjudicació d'aquest tipus de concursos, i per això considera que "seria una mala notícia per la ciutat que la gestió del servei passés a mans una empresa convencional sense cap tipus d'arrelament al territori".
Suport a Mifas
Les oficines de Mifas no han deixat de rebre mostres de suport des que es va donar a conèixer que la concessió de les zones blaves de la ciutat apunta a una altra empresa. "L'esperança és l'última cosa que es perd. Avui -fent referència a ahir- l'entitat ha rebut suport de partits polítics i també d'entitats com Ramon Noguera i Drissa, que ens diuen que estan amb nosaltres", destaca el president del grup.

El responsable, que dimecres passat es va reunir amb l'alcalde Carles Puigdemont, apunta que l'empresa vencedora finalment seria la madrilenya Setex, que ofereix una proposta d'un 15% sobre la recaptació. "L'Ajuntament ha de contactar amb aquesta empresa per tal de determinar si poden justificar els comptes que ofereixen", concreta.
Segons subratlla el president, durant la reunió Puigdemont va dir que entenia l'actual postura de Mifas i li va comentar que intentaria ajudar el grup d'alguna manera. No obstant això, Tubert es mostra molest i afirma que el consistori "s'ha venut a una multinacional".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…