Ves al contingut principal

MIFAS, Zona Blava de Girona, Diari de GironaDIARI DE GIRONA.--La cap de l'oposició i portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament, Pia Bosch, qüestiona la "voluntat política" de l'Ajuntament durant el procés de la concessió de zones blaves de la ciutat. "La voluntat des del primer dia és que guanyi un altre tipus d'empresa", apunta la representant, que també destaca la complexitat que comportaria canviar les condicions de l'adjucicació: "En el moment en què es podia canviar no es va fer perquè no es va voler. Un cop s'ha tirat endavant resulta complicat poder canviar la decisió, i encara menys si no hi ha la voluntat de fer-ho".
La portaveu socialista va visitar ahir l'entitat MIFAS i va poder copsar les impressions del president de l'entitat, Pere Tubert, sobre l'adjudicació de la gestió de les zones blaves a la ciutat.
Qui també va recollir de primera mà les reaccions del grup van ser els representants de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), entre els quals el regidor Carles Bonaventura. Des de la formació reclamen a l'equip de govern que doni explicacions i també demanen "diàleg" per tal d'acordar una solució.
La CUP defensa la necessitat de prioritzar criteris ètics, socials i ambientals en l'adjudicació d'aquest tipus de concursos, i per això considera que "seria una mala notícia per la ciutat que la gestió del servei passés a mans una empresa convencional sense cap tipus d'arrelament al territori".
Suport a Mifas
Les oficines de Mifas no han deixat de rebre mostres de suport des que es va donar a conèixer que la concessió de les zones blaves de la ciutat apunta a una altra empresa. "L'esperança és l'última cosa que es perd. Avui -fent referència a ahir- l'entitat ha rebut suport de partits polítics i també d'entitats com Ramon Noguera i Drissa, que ens diuen que estan amb nosaltres", destaca el president del grup.

El responsable, que dimecres passat es va reunir amb l'alcalde Carles Puigdemont, apunta que l'empresa vencedora finalment seria la madrilenya Setex, que ofereix una proposta d'un 15% sobre la recaptació. "L'Ajuntament ha de contactar amb aquesta empresa per tal de determinar si poden justificar els comptes que ofereixen", concreta.
Segons subratlla el president, durant la reunió Puigdemont va dir que entenia l'actual postura de Mifas i li va comentar que intentaria ajudar el grup d'alguna manera. No obstant això, Tubert es mostra molest i afirma que el consistori "s'ha venut a una multinacional".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La incompetència absoluta

RENFE és una empresa que està formada bàsicament per un grapat d'incompetents. És una afirmació forta i greu, però a aquestes alçades de la nostra història ja podem confirmar-ho del tot. Un exemple més, el d'avui que explica l'edició local del diari EL PUNT. Es veu que una classe d'Hostalric volien fer una excursió a Girona i una de les alumnes va en cadira de rodes elèctrica. RENFE diu i diu, i al final no diu res. És problema dels usuaris. Més de 100 anys d'història no garantitzen en cap moment la mobilitat d'una part important de la població d'aquest país. El cas que explica el diari és un cas més, dels molts que diàriament es viuen. Gent en cadires o problemes greus de mobilitat que la RENFE els immovilitza encara més. Una empresa pública, de l'estat, o sigui que de tots els contribuents d'aquesta Espanya nostra. 
Mai han tingut cap interès en resoldre els problemes d'accessibilitat. Només han resolt determinats problemes a base de la presi…

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…