Ves al contingut principal

MIFAS, Zona Blava de Girona, diari El Punt

La cap de l'oposició, Pia Bosch (PSC), qualificava ahir de “catastròfic per a Girona” que Mifas pugui perdre el contracte de les zones blaves: “Ja ho vam avisar en el ple en què es va aprovar el plec de clàusules de la posada a licitació: els criteris beneficiaven les grans empreses, i el govern ens va dir que no calia patir”. Bosch avisa que el resultat del concurs posa en perill una entitat “referent” en l'atenció a les persones amb discapacitat: “Dels beneficis de l'explotació de les zones blaves, en depenen serveis assistencials molt importants per al col·lectiu de minusvàlids físics de les comarques gironines, que generen una quantitat rellevant de llocs de treball”, a més dels directament imputables a la gestió de les zones blaves.
La regidora socialista creu que “hi havia la voluntat des del primer moment de donar el contracte al millor postor, sense tenir en compte els criteris tècnics ni els socials. Ho demostra el fet que els vam avisar i no ens van fer cas”, assegura. Pel que fa a la manera de reconduir la situació, Bosch diu que “és el govern el que ha generat el problema, i són ells els que l'han de resoldre ara.
La portaveu del PP, Concepció Veray, comparteix la preocupació per la situació, però té clar que “el concurs és el concurs i no es pot canviar”, però proposa fer una reunió extraordinària amb tots els grups municipals “per buscar una sortida per a Mifas que en garanteixi la continuïtat perquè no ens podem quedar de braços plegats”.
Per altra banda, la CUP apel·la a la responsabilitat del govern. Recorden que el ple va aprovar recentment una moció a favor de la contractació amb responsabilitat social. Des de la Candidatura defensen la tasca de Mifas en els catorze anys que fa que tenen el contracte: “Ha fet la feina bé, i aporta un plus social que és important mantenir.” Els donen suport i reclamen una solució per a l'entitat.
Joan Olòriz, portaveu d'ICV-EUiA en el ple de Girona, recorda que ja havien avisat “del perill que el tema econòmic fos més ben valorat que les clàusules socials”. El regidor diu també que la retallada d'ajuts de la Generalitat ha afectat l'entitat, un fet que amb la pèrdua del contracte de la zona blava, si es confirma, pot suposar un daltabaix econòmic important. Veu lògic que el govern busqui les ofertes més avantatjoses per a la ciutat, però creu que cal valorar més del que es fa el paper que juguen entitats com ara Mifas, que “ofereixen serveis que les administracions no realitzen”.
El regidor no adscrit en el ple de Girona, Carles Palomares, creu que hi ha hagut “poca sensibilitat per part de qui ha fet la valoració de la part tècnica”, ja que l'empresa gironina, sense ànim de lucre i orientada al tercer sector, és la que ha fet la millor oferta. El regidor considera que “s'ha de fer el que faci falta perquè Mifas guanyi el concurs”.
Per la seva banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va preferir no manifestar-se sobre el procés de concessió del servei de zona blava de la ciutat, i la situació que s'ha creat, fins que no estigui tancat.
En contra del que es deia ahir en aquest diari, l'empresa que ha obtingut més punts en el concurs no és SABA, sinó Setex Aparki SA, un grup amb seu a Madrid.

LES FRASES


Vam avisar el govern que els
criteris del concurs afavorien les grans empreses.
Pia Bosch
PORTAVEU DEL PSC A GIRONA

Mifas ha fet la feina bé [en els anys que fa que té el contracte], i aporta un plus social que és important mantenir
CUP Girona

No ens podem quedar de braços plegats davant la situació que s'ha creat
Concepció Veray
PORTAVEU DEL PP A GIRONA

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…