Ves al contingut principal

La línia 11 de Girona


El govern de Girona ha decidit que la línia d'autobús 11 de Girona tornés a passar per la seva ruta original seguint l'acord que va prendre el Ple Municipal de Girona ara fa uns mesos i després de que aquesta línia s'hi fessin algunes modificacions importants, prèviament aprovades pel Consell d'Administració de TMG, que és la societat municipal mixta encarregada de gestionar el transport públic de la ciutat de Girona.

En la darrera sessió de TMG el govern de Girona va presentar dues propostes de millora d'aquesta línia i els grups municipals que hi estem presents vàrem demanar una mica de temps i també volíem saber el parer dels altres grups de l'opisició, és a dir ICV i la CUP.  Les dues propostes tenien sentit, especialment una d'elles que posava en marxa una nova línia d'autobusos que també -juntament amb la línia 11- passaria pel barri vell de Girona, estirant destinacions i descarregant d'aquesta manera altres línies de la ciutat, en concret la línia 1 i 2. Per tal de resoldre les propostes i arribar a un acord va haver-hi una reunió el passat dia 8 de novembre i tots els presents vàrem dir-hi la nostra. En representació del PSC vaig demanar que existís un consens entorn a la possible modificació i vaig reiterar que la ciutadania en general espera dels grups polítics que estan a l'Ajuntament que resolguin qüestions elementals amb sentit comú. La gent vol solucions i en un tema com el de la línia 11 no vol batalles polítiques.

A la darrera reunió de la Comissió Informativa de Ciutadania se'ns fer saber que el govern de la ciutat retirava les propostes que havia presentat dies enrere i d'aquesta manera donava compliment als acords que s'havien adoptat en el Ple corresponent; resumint, la línia tornaria al seu traçat i parades originals. Suposo que aquesta és una decisió correcta, però jo també entenc que perdem la possibilitat de fer millores concretes en el transport urbà, reforçant el seu ús i connectivitat del barri vell amb la resta de la ciutat de Girona. Suposo que causes polítiques, una mica de por per part del govern i l'oportunitat d'alguns grups de l'oposició que també aprofiten situacions d'aquest tipus per fer oposició a la oposició, un esport molt practicat a Girona, encara que suposi anar en contra del sentit comú. 

Des del PSC ens agradaria poder parlar del transport en general, de com potenciar-lo, de com treure-hi millor rendiment i de fer de Girona una ciutat on sigui possible tenir-hi una cultura de la mobilitat en que el transport públic en sigui un dels seus principals eixos. Evidentment tot això s'hauria de fer en un moment de calma política,  amb un govern decidit i amb ganes de solventar problemes i no pas de crear-ne de nous. La gent ho demana i ho vol així. A veure si un dia tot això és possible. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La incompetència absoluta

RENFE és una empresa que està formada bàsicament per un grapat d'incompetents. És una afirmació forta i greu, però a aquestes alçades de la nostra història ja podem confirmar-ho del tot. Un exemple més, el d'avui que explica l'edició local del diari EL PUNT. Es veu que una classe d'Hostalric volien fer una excursió a Girona i una de les alumnes va en cadira de rodes elèctrica. RENFE diu i diu, i al final no diu res. És problema dels usuaris. Més de 100 anys d'història no garantitzen en cap moment la mobilitat d'una part important de la població d'aquest país. El cas que explica el diari és un cas més, dels molts que diàriament es viuen. Gent en cadires o problemes greus de mobilitat que la RENFE els immovilitza encara més. Una empresa pública, de l'estat, o sigui que de tots els contribuents d'aquesta Espanya nostra. 
Mai han tingut cap interès en resoldre els problemes d'accessibilitat. Només han resolt determinats problemes a base de la presi…

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…