Ves al contingut principal

Antonio Guillén, nou President del COCARMI

Us enganxo la nota de premsa que han fet els companys d'ECOM amb la noticia de que Antonio Guillén ha estat escollit nou President del COCARMI. Ja era hora que una persona amb discapacitat fos el màxim representant dels discapacitats d'aquest país. Estic content de que sigui precisament l'Antonio l'escollit, és un home que porta molts anys al capdavant del sector i val la pena celebrar-ho. El paper del COCARMI fins ara amb el seu anterior president ha estat fluix, molt pròxim a l'administració catalana de qualsevol moment i sempre ha procurat no molestar massa. L'Antonio hi donarà la volta, n'estic convençut tot i el mal moment que enganxa el càrrec, perquè cal dir que el sector de la discapacitat està en les hores més baixes que mai he conegut. Ànims i endavant.

El president d'ECOM, Antonio Guillén Martínez, ha estat escollit aquesta setmana nou president del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, COCARMI, en substitució de Francesc Pérez Rodríguez.
Antonio Guillén, que ocupa la presidència d’ECOM des de 2011 (anteriorment n’era el vicepresident) és des de fa prop de 40 anys un destacat activista en defensa de les persones amb discapacitat física i impulsor de diverses organitzacions del sector. De ben jove va participar activament en les accions reivindicatives que les persones amb discapacitat van protagonitzar els anys 70 a la ciutat de Barcelona per exigir el reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat física i la creació d’òrgans de participació municipals per al col•lectiu. Després va formar part del grup redactor dels estatuts del Patronat Municipal de Persones amb Disminució Física de Barcelona, que va veure la llum el 1980, i que més endavant va esdevenir l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMD). Des de 2011, Guillén és membre del Consell Rector de l’IMDB, com a representant del col•lectiu de persones amb discapacitat física.
La vinculació de Guillén amb ECOM data de 1980, quan s’incorporà a la Junta Directiva de la Federació ECOM, i des de llavors ha estat sempre vinculat a l’entitat, malgrat que amb llargs parèntesis en què es va dedicar a l’activitat sindical (1983-1999) i política (1999-2007).
Antonio Guillén ha agraït al president sortint la feina feta i s'ha compromès amb l’actual equip a treballar per la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a Catalunya.
La voluntat de Guillén al front del COCARMI és continuar defensant l’exercici dels drets de totes les persones amb discapacitat posant especial èmfasi en recuperar els recursos perduts en les polítiques de retallades per normalitzar les polítiques d’educació, l’accés al treball, i unes pensions dignes així com defensar la continuïtat del desplegament de la Llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. Així mateix, treballarà per reforçar el paper unitari del conjunt de la discapacitat, reforçant el consens entre les diferents federacions que integren COCARMI, potenciant els valors de la participació, la transparència i el consens.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…