Ves al contingut principal

Consell d'Administració de TMG a l'Ajuntament de Girona

Consell d'Administració de TMG al que hi assisteixo com a representant del Grup Municipal del PSC de l'Ajuntament de Girona. Se'ns informa que en el seu conjunt hem tingut una petita pèrdua de passatgers durant l'exercici de 2013, d'un 1,8 per cent aproximadament. La xifra absoluta d'usuaris ha estat de 2,85 milions de passatgers. La línia 10 és la que ha perdut més passatgers en comparació a l'any 2012. Els viatges gratuïts suposen un 23,1 per cent sobre el total. S'ha gastat un total de 659.000 litres de gasoil per tal de que la flota estigués en marxa. La reparació i manteniment per unitat és de 7.400 euros anuals. La plantilla total de TMG és de 74 persones, 5 de les quals pertanyen al servei de Girocleta que no formava part de la societat durant l'any 2012. En el servei de Girocleta que ara és de TMG se'ns informa que la ciutat de Girona té 218 Girocletes repartides en un total de 14 estacions que hi ha capacitat per a 374 bicicletes en el seu conjunt. És un servei a potenciar, seguint les tendències mostrades en el Pla de Mobilitat de la ciutat de Girona i que vàrem aprovar en el darrer Ple. 
al servei de

Se'ns ha facilitat informació econòmica i financera de l'empresa TMG que en el seu conjunt ha obtingut unes petites guanys tècnics. El servei de Girocleta té un cost per la ciutat de Girona d'uns 195.000 euros, això durant l'exercici de 2013. 

També cal informar que TMG ven a l'Ajuntament de Girona l'empresa TMG Grues Municipals, S.A.U. per un import de 90.000 euros aproximadament. El Consell d'Administració de TMG autoritza la venda i l'Ajuntament haurà d'autoritzar l'operació en el proper Ple del 14 de juliol de 2014. Tota l'empresa quedarà absorbida pel propi Ajuntament, tot això donant compliment a les normatives estatals que fa uns mesos es varen aprovar pel govern de l'estat. L'empresa de grues específicament ha tingut unes pèrdues aproximades de 47.000 mil euros i dona feina a un total de 14 persones. Les dues sessions dels Consells d'Administració s'han fet aquest matí de dilluns a la Sala de Juntes del Govern Local del propi Ajuntament. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…

La visió del Canadà

Aquests dies he vist a la televisió la campanya de l'ONCE i la Fundació ONCE i em sorprèn que sigui tan fosc, amb una manca d'optimisme que no m'agrada. No acabo de veure que el missatge sigui positiu i això que la gent de la Fundació ONCE havia fet campanyes diferents i donant una visió de la discapacitat amb missatge de superació. No vull pas dir que sigui dolent, però després de veure'l varies vegades jo diria que fa una mica de por i tot. 
Aquests dies a les xarxes he descobert un anunci del Govern Federal de Canadà que és francament interessant; fet a colors, amb mainada que juguen a bàsquet i on conviden a un vailet que va en cadira de rodes a jugar amb ells. No és el millor comercial de televisió, tampoc és espectacular, però és optimista i inclosiu. En fi, sóc dels que penso que els anuncis de televisió no sempre ajuden, però aquest canadenc té el seu què.