Ves al contingut principal

Consell d'Administració de TMG a l'Ajuntament de Girona

Consell d'Administració de TMG al que hi assisteixo com a representant del Grup Municipal del PSC de l'Ajuntament de Girona. Se'ns informa que en el seu conjunt hem tingut una petita pèrdua de passatgers durant l'exercici de 2013, d'un 1,8 per cent aproximadament. La xifra absoluta d'usuaris ha estat de 2,85 milions de passatgers. La línia 10 és la que ha perdut més passatgers en comparació a l'any 2012. Els viatges gratuïts suposen un 23,1 per cent sobre el total. S'ha gastat un total de 659.000 litres de gasoil per tal de que la flota estigués en marxa. La reparació i manteniment per unitat és de 7.400 euros anuals. La plantilla total de TMG és de 74 persones, 5 de les quals pertanyen al servei de Girocleta que no formava part de la societat durant l'any 2012. En el servei de Girocleta que ara és de TMG se'ns informa que la ciutat de Girona té 218 Girocletes repartides en un total de 14 estacions que hi ha capacitat per a 374 bicicletes en el seu conjunt. És un servei a potenciar, seguint les tendències mostrades en el Pla de Mobilitat de la ciutat de Girona i que vàrem aprovar en el darrer Ple. 
al servei de

Se'ns ha facilitat informació econòmica i financera de l'empresa TMG que en el seu conjunt ha obtingut unes petites guanys tècnics. El servei de Girocleta té un cost per la ciutat de Girona d'uns 195.000 euros, això durant l'exercici de 2013. 

També cal informar que TMG ven a l'Ajuntament de Girona l'empresa TMG Grues Municipals, S.A.U. per un import de 90.000 euros aproximadament. El Consell d'Administració de TMG autoritza la venda i l'Ajuntament haurà d'autoritzar l'operació en el proper Ple del 14 de juliol de 2014. Tota l'empresa quedarà absorbida pel propi Ajuntament, tot això donant compliment a les normatives estatals que fa uns mesos es varen aprovar pel govern de l'estat. L'empresa de grues específicament ha tingut unes pèrdues aproximades de 47.000 mil euros i dona feina a un total de 14 persones. Les dues sessions dels Consells d'Administració s'han fet aquest matí de dilluns a la Sala de Juntes del Govern Local del propi Ajuntament. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La incompetència absoluta

RENFE és una empresa que està formada bàsicament per un grapat d'incompetents. És una afirmació forta i greu, però a aquestes alçades de la nostra història ja podem confirmar-ho del tot. Un exemple més, el d'avui que explica l'edició local del diari EL PUNT. Es veu que una classe d'Hostalric volien fer una excursió a Girona i una de les alumnes va en cadira de rodes elèctrica. RENFE diu i diu, i al final no diu res. És problema dels usuaris. Més de 100 anys d'història no garantitzen en cap moment la mobilitat d'una part important de la població d'aquest país. El cas que explica el diari és un cas més, dels molts que diàriament es viuen. Gent en cadires o problemes greus de mobilitat que la RENFE els immovilitza encara més. Una empresa pública, de l'estat, o sigui que de tots els contribuents d'aquesta Espanya nostra. 
Mai han tingut cap interès en resoldre els problemes d'accessibilitat. Només han resolt determinats problemes a base de la presi…

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…