Ves al contingut principal

Diari de Girona, noticia en relació a la L-11 de TMG

El debat sobre la línia 11 d'autobús continua obert a Girona. Malgrat que en la darrera Taula de Mobilitat es va arribar a un principi d'acord per "desdoblar" la línia i fer que alguns vehicles passin pel Barri Vell i altres per Jaume I, alguns partits de l'oposició, com PSC, CUP i ICV-EUiA, critiquen ara que l'equip de govern (CiU) no els faci una propostaconcreta per portar al ple. Així doncs, asseguren que no estan disposats a donar "carta blanca" al govern local i demanen que se'ls faci una proposta concreta que inclogui, a més, els GPS que permeten a l'usuari saber quanta estona trigarà a arribar l'autobús. 
Després de més d'un any de discussions sobre quin ha de ser el recorregut de la línia 11 -ja que les parades del Barri Vell són molt poc utilitzades i els conductors veuen perillós passar per carrers majoritàriament de vianants-, a la darrera Taula de Mobilitat es va arribar a l'acord de mantenir la mateixa línia però amb dos tipus de vehicles: minibus per al Barri Vell i autobús gran per a Jaume I, passant per cada ruta de forma alternativa cada mitja hora. 
A l'hora de portar aquesta proposta al ple, tanmateix, l'oposició es queixa per falta de concreció. "A nosaltres ens sembla bé la proposta i estaríem disposats a donar-li suport, però volem que abans se'ns aclareixi bé què faran. No volem donar a l'equip de govern un xec en blanc perquè faci el que vulgui, sinó que volem votar en base a una proposta concreta", explica el regidor del PSC Joaquim Bonaventura. A més, com que la proposta no es podrà començar a implantar fins al mes de febrer o març -ja que abans s'hauran de comprar dos autobusos grans-, els socialistes reclamen que se'ls expliqui quines mesures es prendran durant aquest període intermig. "Si no ens concreten que pensen fer, no els donarem suport", indica Bonaventura. 
Panells informatius i GPS
Aquesta queixa és compartida per ICV, que critica, a més, que no es posin els panells informatius (GPS) on s'informa del temps que falta perquè arribi l'autobús, ja que l'Ajuntament al·lega que no es pot assumir pressupostàriament. Segons la regidora Núria Terés, durant la Taula de Mobilitat no es va informar que no es posarien aquests panells, i els ecosocialistes adverteixen que és una condició sine qua non per votar a favor de la proposta. 
El mateix assenyala la CUP, que veu la proposta com a "molt genèrica", demana més concreció i adverteix que, si la proposta no inclou el GPS, no serà de consens.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…