Ves al contingut principal

Diari de Girona, noticia en relació a la L-11 de TMG

El debat sobre la línia 11 d'autobús continua obert a Girona. Malgrat que en la darrera Taula de Mobilitat es va arribar a un principi d'acord per "desdoblar" la línia i fer que alguns vehicles passin pel Barri Vell i altres per Jaume I, alguns partits de l'oposició, com PSC, CUP i ICV-EUiA, critiquen ara que l'equip de govern (CiU) no els faci una propostaconcreta per portar al ple. Així doncs, asseguren que no estan disposats a donar "carta blanca" al govern local i demanen que se'ls faci una proposta concreta que inclogui, a més, els GPS que permeten a l'usuari saber quanta estona trigarà a arribar l'autobús. 
Després de més d'un any de discussions sobre quin ha de ser el recorregut de la línia 11 -ja que les parades del Barri Vell són molt poc utilitzades i els conductors veuen perillós passar per carrers majoritàriament de vianants-, a la darrera Taula de Mobilitat es va arribar a l'acord de mantenir la mateixa línia però amb dos tipus de vehicles: minibus per al Barri Vell i autobús gran per a Jaume I, passant per cada ruta de forma alternativa cada mitja hora. 
A l'hora de portar aquesta proposta al ple, tanmateix, l'oposició es queixa per falta de concreció. "A nosaltres ens sembla bé la proposta i estaríem disposats a donar-li suport, però volem que abans se'ns aclareixi bé què faran. No volem donar a l'equip de govern un xec en blanc perquè faci el que vulgui, sinó que volem votar en base a una proposta concreta", explica el regidor del PSC Joaquim Bonaventura. A més, com que la proposta no es podrà començar a implantar fins al mes de febrer o març -ja que abans s'hauran de comprar dos autobusos grans-, els socialistes reclamen que se'ls expliqui quines mesures es prendran durant aquest període intermig. "Si no ens concreten que pensen fer, no els donarem suport", indica Bonaventura. 
Panells informatius i GPS
Aquesta queixa és compartida per ICV, que critica, a més, que no es posin els panells informatius (GPS) on s'informa del temps que falta perquè arribi l'autobús, ja que l'Ajuntament al·lega que no es pot assumir pressupostàriament. Segons la regidora Núria Terés, durant la Taula de Mobilitat no es va informar que no es posarien aquests panells, i els ecosocialistes adverteixen que és una condició sine qua non per votar a favor de la proposta. 
El mateix assenyala la CUP, que veu la proposta com a "molt genèrica", demana més concreció i adverteix que, si la proposta no inclou el GPS, no serà de consens.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La incompetència absoluta

RENFE és una empresa que està formada bàsicament per un grapat d'incompetents. És una afirmació forta i greu, però a aquestes alçades de la nostra història ja podem confirmar-ho del tot. Un exemple més, el d'avui que explica l'edició local del diari EL PUNT. Es veu que una classe d'Hostalric volien fer una excursió a Girona i una de les alumnes va en cadira de rodes elèctrica. RENFE diu i diu, i al final no diu res. És problema dels usuaris. Més de 100 anys d'història no garantitzen en cap moment la mobilitat d'una part important de la població d'aquest país. El cas que explica el diari és un cas més, dels molts que diàriament es viuen. Gent en cadires o problemes greus de mobilitat que la RENFE els immovilitza encara més. Una empresa pública, de l'estat, o sigui que de tots els contribuents d'aquesta Espanya nostra. 
Mai han tingut cap interès en resoldre els problemes d'accessibilitat. Només han resolt determinats problemes a base de la presi…

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…