Ves al contingut principal

Girona després del 24-M


Bon paper d'ERC-Mes a Girona el passat 24 de maig a les eleccions municipals 2015. El govern de la ciutat de Girona tornarà a ser de Convergència i Unió que gestionarà l'Ajuntament amb 10 regidors, com fins ara. L'oposició ha quedat definida després que els ciutadans passessin per les urnes. Hi ha un càstig clar al PSC. Les divisions no venen massa bé i deixen tres regidors pel camí. Sap greu que això passi, però aquesta és la sentència dels votants que fa quatre anys varen permetre tenir-ne set. La gent d'ERC impulsada també per MES ha quedat com a segon grup a l'Ajuntament amb quatre regidors -el tercer d'aquesta llista és Pere Albertí de MES- i estic segur que faran molt bona feina. 

No sabem si la gent de Girona ha votat amb clau nacional o ho ha fet amb el pols dreta i esquerra. La participació ha estat semblant a la de fa quatre anys i crec que Girona vol tranquil·litat. Som una ciutat petita i la gent és coneguda, per tant no sé quines conclusions en faran els diferents representants polítics. El nou Ajuntament quedarà constituït el 13 de juny i per tant des de llavors, un servidor deixarà ja de ser-ho. Com vaig dir en el darrer Plenari de l'Ajuntament de Girona, m'ha agradat ser-ho. És una experiència que recomanaria a tothom, a tots els ciutadans. Permet tenir una visió de la ciutat molt diferent, de lluny i de també de forma propera. He estat el primer regidor de Girona que va en cadira de rodes, un fet que seria important que no es quedés en una mera anècdota. Penso que hi ha molta gent en el món de la discapacitat preparada per poder exercir qualsevol càrrec electe, públic i penso que és una bona oportunitat per defensar els interessos del col·lectiu, de forma vàlida i eficaç. 

D'alguna manera o altra, seguiré estant pendent de tota la política municipal. És un tema que m'interessa, per l'experiència viscuda, perquè Giro a m'agrada i també per saber com es resolen els grans temes que aquesta ciutat té pendents. M'ha semblat que la campanya ha estat excepte de grans polèmiques que hi eren, ha estat com feta amb veu baixa, sense grans rebomboris, però el nou govern municipal de Girona haurà d'afrontar grans reptes. La Girona de Puigdemont no em convenç, però és la que la ciutadania ha decidit, especialment en un moment en que les esquerres estan dividides i pendents de nous escenaris. Serà apassionant seguir-ho. A tots ells els desitjo molt sort i bon camí.

La foto que penjo està feta pel regidor Joan Alcalà i és de el darrer Ple el passat 11 de maig de 2015

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…