Ves al contingut principal

Ddgi, notícia de MIFAS

El president de l'associació MIFAS, Albert Carbonell, lamenta la impossibilitat d'ampliar el nombre de places en residències i que, per aquest fet, "molta gent es veu abocada a quedar-se a casa sense una bona cura personal". El màxim responsable de l'associació, dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat física de les comarques de Girona, denuncia aquesta mancança en la memòria d'activitats de MIFAS corresponent a 2014 i que l'entitat acaba de publicar. 
La queixa de Carbonell obre el document i, a més de denunciar que "la crisi social i econòmica ha seguit colpejant amb duresa a les persones amb més vulnerabilitat", explica que la manca de places assistencials afecta "persones que necessiten l'ajuda d'un tercer, però que no poden accedir al recurs adient". Alhora, el president demana a les administracions públiques que comprenguin "el valor afegit" d'entitats com Mifas per -segons remarca- "totes les demandes que canalitzem i a totes les persones que atenem". L'0rganització gestiona una residència assistida al barri de Sant Narcís, amb 40 places per a persones de 18 a 65 anys; durant el 2014, hi van passar 63 persones. 
En l'actual context de crisi, la feina és una de les prioritats de l'associació -encara que el seu Servei d'Integració Laboral funciona des del 1994. L'últim any, MIFAS ha aconseguit treball per a 434 discapacitats: 231 a l'empresa ordinària i 203 en els centres especials de l'entitat. MIFAS també gestiona una borsa laboral, que ara mateix té 1.508 inscrits; xifra que ha crescut un 11,30% en un any. Aquest fet consolida un augment que és una conseqüència directa de la crisi econòmica. Del miler i mig d'usuaris de la borsa, Mifas n'ha pogut atendre poc més de la meitat: 783, en concret; 418 dels quals ho ha fet a través d'un programa propi que finança exclusivament l'entitat -el Portal de la feina- i els 365 restants mitjançant programes subvencionats. 

A aquestes persones, se n'hi afegeixen 433 que el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha derivat a MIFAS, dintre de dos programes del Departament d'Empresa i Ocupació per a persones sense discapacitat física. I encara relacionat amb l'objectiu de facilitar la inserció laboral del col·lectiu que representa, l'associació fa de mitjancera amb empreses. D'aquesta manera, el 2014 Mifas va captar 513 llocs de feina de 163 empreses que els van fer ofertes. La formació completa aquesta línia de treball, amb cursos a Girona, Vilafant, Olot i Blanes en els quals han participat 257 persones

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…

La visió del Canadà

Aquests dies he vist a la televisió la campanya de l'ONCE i la Fundació ONCE i em sorprèn que sigui tan fosc, amb una manca d'optimisme que no m'agrada. No acabo de veure que el missatge sigui positiu i això que la gent de la Fundació ONCE havia fet campanyes diferents i donant una visió de la discapacitat amb missatge de superació. No vull pas dir que sigui dolent, però després de veure'l varies vegades jo diria que fa una mica de por i tot. 
Aquests dies a les xarxes he descobert un anunci del Govern Federal de Canadà que és francament interessant; fet a colors, amb mainada que juguen a bàsquet i on conviden a un vailet que va en cadira de rodes a jugar amb ells. No és el millor comercial de televisió, tampoc és espectacular, però és optimista i inclosiu. En fi, sóc dels que penso que els anuncis de televisió no sempre ajuden, però aquest canadenc té el seu què.