Ves al contingut principal

Ddgi, notícia de MIFAS

El president de l'associació MIFAS, Albert Carbonell, lamenta la impossibilitat d'ampliar el nombre de places en residències i que, per aquest fet, "molta gent es veu abocada a quedar-se a casa sense una bona cura personal". El màxim responsable de l'associació, dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat física de les comarques de Girona, denuncia aquesta mancança en la memòria d'activitats de MIFAS corresponent a 2014 i que l'entitat acaba de publicar. 
La queixa de Carbonell obre el document i, a més de denunciar que "la crisi social i econòmica ha seguit colpejant amb duresa a les persones amb més vulnerabilitat", explica que la manca de places assistencials afecta "persones que necessiten l'ajuda d'un tercer, però que no poden accedir al recurs adient". Alhora, el president demana a les administracions públiques que comprenguin "el valor afegit" d'entitats com Mifas per -segons remarca- "totes les demandes que canalitzem i a totes les persones que atenem". L'0rganització gestiona una residència assistida al barri de Sant Narcís, amb 40 places per a persones de 18 a 65 anys; durant el 2014, hi van passar 63 persones. 
En l'actual context de crisi, la feina és una de les prioritats de l'associació -encara que el seu Servei d'Integració Laboral funciona des del 1994. L'últim any, MIFAS ha aconseguit treball per a 434 discapacitats: 231 a l'empresa ordinària i 203 en els centres especials de l'entitat. MIFAS també gestiona una borsa laboral, que ara mateix té 1.508 inscrits; xifra que ha crescut un 11,30% en un any. Aquest fet consolida un augment que és una conseqüència directa de la crisi econòmica. Del miler i mig d'usuaris de la borsa, Mifas n'ha pogut atendre poc més de la meitat: 783, en concret; 418 dels quals ho ha fet a través d'un programa propi que finança exclusivament l'entitat -el Portal de la feina- i els 365 restants mitjançant programes subvencionats. 

A aquestes persones, se n'hi afegeixen 433 que el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha derivat a MIFAS, dintre de dos programes del Departament d'Empresa i Ocupació per a persones sense discapacitat física. I encara relacionat amb l'objectiu de facilitar la inserció laboral del col·lectiu que representa, l'associació fa de mitjancera amb empreses. D'aquesta manera, el 2014 Mifas va captar 513 llocs de feina de 163 empreses que els van fer ofertes. La formació completa aquesta línia de treball, amb cursos a Girona, Vilafant, Olot i Blanes en els quals han participat 257 persones

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La visió del Canadà

Aquests dies he vist a la televisió la campanya de l'ONCE i la Fundació ONCE i em sorprèn que sigui tan fosc, amb una manca d'optimisme que no m'agrada. No acabo de veure que el missatge sigui positiu i això que la gent de la Fundació ONCE havia fet campanyes diferents i donant una visió de la discapacitat amb missatge de superació. No vull pas dir que sigui dolent, però després de veure'l varies vegades jo diria que fa una mica de por i tot. 
Aquests dies a les xarxes he descobert un anunci del Govern Federal de Canadà que és francament interessant; fet a colors, amb mainada que juguen a bàsquet i on conviden a un vailet que va en cadira de rodes a jugar amb ells. No és el millor comercial de televisió, tampoc és espectacular, però és optimista i inclosiu. En fi, sóc dels que penso que els anuncis de televisió no sempre ajuden, però aquest canadenc té el seu què.

Consell Social del Guttmann

Torno a parlar de l'Institut Guttmann perquè avui dimecres hem tingut una nova reunió del seu Consell Social, on hi són totes les organitzacions importants de la discapacitat física de Catalunya i alguna altra també de la resta de l'estat, per cert, també hi ha una representació dels companys d'Andorra. Avui hem donat el vist-i-plau al programa de treball del proper 2017 i s'ha fet un repàs dels esdeveniments que el Guttmann ha promogut i participat durant l'any 2016; el darrer de tots la setmana passada a Girona amb la presentació del llibre "Innovació i Discapacitat" que demà dia 24 es presentarà a Lleida de la mà dels companys d'ASPID. En la sessió d'avui també s'ha parlat de la marxa del projecte Guttmann-Sagrera a la ciutat de Barcelona, de la necessitat de que el sector en general i els físics en particular demanin un reforçament i actualització de les polítiques socials a la Generalitat de Catalunya. També hem pogut veure la feina que …