Ves al contingut principal

Ddgi, notícia de MIFAS

El president de l'associació MIFAS, Albert Carbonell, lamenta la impossibilitat d'ampliar el nombre de places en residències i que, per aquest fet, "molta gent es veu abocada a quedar-se a casa sense una bona cura personal". El màxim responsable de l'associació, dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat física de les comarques de Girona, denuncia aquesta mancança en la memòria d'activitats de MIFAS corresponent a 2014 i que l'entitat acaba de publicar. 
La queixa de Carbonell obre el document i, a més de denunciar que "la crisi social i econòmica ha seguit colpejant amb duresa a les persones amb més vulnerabilitat", explica que la manca de places assistencials afecta "persones que necessiten l'ajuda d'un tercer, però que no poden accedir al recurs adient". Alhora, el president demana a les administracions públiques que comprenguin "el valor afegit" d'entitats com Mifas per -segons remarca- "totes les demandes que canalitzem i a totes les persones que atenem". L'0rganització gestiona una residència assistida al barri de Sant Narcís, amb 40 places per a persones de 18 a 65 anys; durant el 2014, hi van passar 63 persones. 
En l'actual context de crisi, la feina és una de les prioritats de l'associació -encara que el seu Servei d'Integració Laboral funciona des del 1994. L'últim any, MIFAS ha aconseguit treball per a 434 discapacitats: 231 a l'empresa ordinària i 203 en els centres especials de l'entitat. MIFAS també gestiona una borsa laboral, que ara mateix té 1.508 inscrits; xifra que ha crescut un 11,30% en un any. Aquest fet consolida un augment que és una conseqüència directa de la crisi econòmica. Del miler i mig d'usuaris de la borsa, Mifas n'ha pogut atendre poc més de la meitat: 783, en concret; 418 dels quals ho ha fet a través d'un programa propi que finança exclusivament l'entitat -el Portal de la feina- i els 365 restants mitjançant programes subvencionats. 

A aquestes persones, se n'hi afegeixen 433 que el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha derivat a MIFAS, dintre de dos programes del Departament d'Empresa i Ocupació per a persones sense discapacitat física. I encara relacionat amb l'objectiu de facilitar la inserció laboral del col·lectiu que representa, l'associació fa de mitjancera amb empreses. D'aquesta manera, el 2014 Mifas va captar 513 llocs de feina de 163 empreses que els van fer ofertes. La formació completa aquesta línia de treball, amb cursos a Girona, Vilafant, Olot i Blanes en els quals han participat 257 persones

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Ruth Vela Gym 2018

Més enllà de la política i dins del marc de la gent normal i corrent el 2017 ha estat un any extraordinari pel Ruth Vela Gym. Tant la Ruth com l'Esther -les seves propietàries- han aconseguit consolidar la nova ubicació del gimnàs, al barri de Sant Narcís de Girona i la clientela hem considerat els canvis com molt positius. És una zona on pots aparcar-hi bé, les instal·lacions són molt agradables i el gimnàs manté l'esperit que a mi tant m'agrada. Estic segur que 2018 serà un any magnífic per elles, i per tots els clients que formem part d'aquesta tropa. Per altra banda, la Ruth, l'Esther i un grapat d'amigues més varen ser les campiones del Món de Kangoo durant l'any 2017. Reben un grapat d'invitacions internacionals per fer desmostracions i la Ruth ha estat a Ucraïna, Itàlia i Bulgària recentment. O sigui que el 2018 serà mogut. Com ha de ser. Allà seré jo per veure-ho i animar a la tropa.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…