Ves al contingut principal

Dependència, un desastreEl govern de l'estat no paga la part que li toca de la Llei de la Dependència. En conseqüència, Catalunya -igual que les altres comunitats- no poden pagar als nous usuaris. Tampoc als vells. Aquest és l'argument dels nostres governants, els d'aquí i els d'allà. La Llei de la Dependència és ciència ficció i prova d'aquesta certesa és la notícia que avui surt publicada al Diari de Girona, on diu que 1.900 gironins s'han mort esperant-la. És com una broma pesada. Quan s'estava negociant aquesta llei, ja vàrem advertir que una norma tan global seria impossible de posar-la en marxa. I per acabar-ho de rematar, varen incloure totes les administracions públiques en el procés, la qual cosa provocava que l'existència de tantes canonades feia difícil que l'aigua arribés a tot arreu. 

Ara ja han passat uns anys i tenim resultats definitius que confirmen que la seva aplicació és un desastre. No arriba a la gent, no hi ha pressupost, no hi ha -en general- voluntat política que sigui de caràcter universal i efectiva. Va fer-se un ús polític d'aquesta norma i ara el mal ja està fet. La pregunta és què passarà amb la llei. No es pot pagar, -podrien lògicament-, per tant, no és vol pagar. Més enllà de la misèria, ara ens toca viure els retrets d'uns i d'altres, mentrestant, al mig, com gairebé sempre, la ciutadania ensarronada per promeses i malabarismes polítics de tercera divisió. Hi ha diners per altres coses, per donar cobertura a interessos més partidistes, però la població desvalguda és senzillament això; i deu valer poca cosa. Amb algunes coses, som un país d'escassa categoria. La Llei de la Dependència n'és un dels exemples més clars.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La Carme de Can Biel

La Carme Sau ens va deixar el passat diumenge a l'edat de 103 anys. Era la dona més gran de les Planes d'Hostoles i un exemple a seguir per a tots. La Carme tenia una filla amb discapacitat i estic convençut que aquest era el motiu pel qual no es podia morir. Fa uns mesos la seva filla ens va deixar i ara la Carme ha pogut marxar tranquil·la. La Carme era una dona estimada, reconeguda i especial. Admirada per tot el poble, va ser una dona vinculada a la vida social de la població, però era una dona valenta perquè durant molts anys, gairebé tota la vida, va ser la mare d'una persona discapacitada a la que va dedicar tot l'amor i la màxima atenció. Conec altres casos semblants, els pares no es poden morir perquè els fills amb problemes han de ser cuidats de manera especial. Ara la Carme ja podia marxar i el seu pas per les nostres vides serà recordat per sempre més. Una dona amb força i una mare exemplar. Moltes gràcies per haver estat tan especial. (A la foto, Carme Sa…

Presentació del llibre "Innovació Social i Discapacitat" a Girona

El dia 17 de novembre a les 18:30h i a la UNED Girona, es farà la presentació del llibre ‘Innovació Social i Discapacitat’, editat en motiu del 50è aniversari de l’Institut Guttmann. El llibre recull les conclusions dels debats portats a terme per més de 400 persones amb discapacitat, professionals i associacions. La iniciativa impulsada per les associacions de persones amb discapacitat representades alConsell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, ha comptat amb la col·laboració d’altres associacions de persones de l’àmbit de la discapacitat tant de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Andorra; així com experts i líders d’opinió de diferents àmbits socials. Els debats van sortir de la necessitat que les associacions de persones amb discapacitat de plantejar un discurs renovat i innovador entorn a la situació de discapacitat i d’impulsar un nou relat acord amb els temps nous, centrat en l’exigència en l’execució dels drets, l’apoderament de les persones, la renovació de les…