Ves al contingut principal

Una notícia econòmica


Fa uns dies la premsa a gironina es parlava que el centre comercial "El Corte Inglés" ampliaria les seves instal·lacions a Girona. La regidora Glòria Plana ho celebrava al mateix temps que donava la seva opinió sobre el tancament de C&A i Cortefiel. La notícia era molt genèrica, ho explicava molt de passada, però feia dies que la premsa econòmica espanyola parlava de que la gent de "El Corte Inglés" tancaria la seva marca de supermercats Hipercor i que tot quedaria integrat sota una mateixa i única marca. Aquesta nova situació dels grans magatzems s'iniciaria a Girona, Pozuelo de Alarcón (Madrid) i Marbella (Màlaga), tres llocs que l'empresa considera d'alt poder adquisitiu. El Corte Inglés passarà a ocupar les dues plantes que l'Hipercor té a la seva gran botiga de Girona, però això no vol dir que hi hagi una ampliació, sinó una substitució d'una cosa per l'altra. 

Fa gràcia que la part política de la notícia només recull una part, o sigui la bona, i no expliqui exactament la situació real que és ben llunyana d'una ampliació, tal i com informava la regidora en el diari proper al govern municipal de la ciutat de Girona i també al govern de Catalunya. Sóc dels que llegeixo els diaris amb ulleres de sol, especialment les notícies econòmiques. La classe política s'esforça en vendre escenaris que sovint no coincideixen amb la realitat i penso que això suposa una greu desconsideració a la ciutadania. Per la seva banda ECI no ha estat mai una empresa que hagi brillat per la seva transparència; tot just ara podem veure'n els comptes a través de les pàgines web, però els seus propietaris sempre han estat molt reservats a l'hora de oferir informació d'aquest tipus. No és una empresa cotitzada, per tant tenen les obligacions semblants a les empreses més aviat mitjanes, quan realment l'impacte estadístic i econòmic d'aquests grans magatzems sempre ha estat molt important, les seves xifres servien per determinar si el consum augmentava o estava estancat, per exemple. 

Avui amb les noves tecnologies i empreses que entreguen els productes en qüestió de hores, el comerç està vivint uns canvis que ignorem fins on arribaran. És temps de noves oportunitats, però també de veure qui s'ha adaptat realment a les necessitats i també als costos. ECI sempre ha tingut qualitat, això ningú ho discuteix, però els nous canals de distribució amenacen seriosament la metodologia que els ha servit fins ara. No sabem com acabarà el centre que tenen a Girona, suposem que s'anirà transformant, no ampliant, però siguin els canvis que siguin convé que els facin com més ràpid millor. I a les regidores i regidors que donen notícies els demano una mica més de rigor, més encert, diguem-ne.Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La incompetència absoluta

RENFE és una empresa que està formada bàsicament per un grapat d'incompetents. És una afirmació forta i greu, però a aquestes alçades de la nostra història ja podem confirmar-ho del tot. Un exemple més, el d'avui que explica l'edició local del diari EL PUNT. Es veu que una classe d'Hostalric volien fer una excursió a Girona i una de les alumnes va en cadira de rodes elèctrica. RENFE diu i diu, i al final no diu res. És problema dels usuaris. Més de 100 anys d'història no garantitzen en cap moment la mobilitat d'una part important de la població d'aquest país. El cas que explica el diari és un cas més, dels molts que diàriament es viuen. Gent en cadires o problemes greus de mobilitat que la RENFE els immovilitza encara més. Una empresa pública, de l'estat, o sigui que de tots els contribuents d'aquesta Espanya nostra. 
Mai han tingut cap interès en resoldre els problemes d'accessibilitat. Només han resolt determinats problemes a base de la presi…

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…