Ves al contingut principal

Tempestes

En el moment de fer aquest post el dilluns ja ha començat però ningú ha aixecat la persiana encara. És dilluns 16 d'octubre i la setmana promet tempestes en totes les seves versions. No és que sigui massa engrescador entrar-hi. El matí d'aquest dilluns hi ha citacions a l'Audiència Nacional per el màxim responsable -no polític- dels Mossos i també hi hauran de fer-hi un tomb els responsables de l'ANC i Òmniun Cultural, les dues branques civils de tot el Procés. La premsa no es pot llegir, vaja, sí que es pot fer, però s'ha de repassar amb les ulleres de sol posades. Es preveuen tota mena de desgràcies per l'economia catalana, pels seus polítics i per suposat per a tota la població que viu aquí. No s'esperen avanços significatius pel que fa el diàleg, o sigui que aquí no enraona ningú amb ningú, almenys oficialment. i per tant haurem d'estar enganxat als mòbils per saber la darrere hora, el darrer minut. 

Suposo que la classe política està al cas de que així, amb aquesta incertesa és molt complicat viure. El ritme de preocupació i ensurts té una durada limitada i s'enyora la tranquil·litat, tot i que en els darrers anys són dues paraules desconegudes, oblidades i ens estem acostumant a les pedregades d'uns i d'altres. Cada sector té la seva afició i aquestes s'estan allunyant del sentit comú. S'hauria de baixar una mica la tensió, la pressió a la que estem sotmesos. 

En temes econòmics cal tenir present que el govern central ha dit que farà una nova previsió de creixement. La situació catalana no només està afectant a la economia d'aquí, també la de tot Espanya que pot veure's greument afectada, especialment si la reacció de l'estat espanyol és una actuació fora de context, dins de la civilitat que ha de tenir qualsevol país que es consideri avançat.

Parlar seria el més fàcil. Queda clar que no haver fet el referèndum en el seu moment, quan la gent el demanava ha estat un error. La constitució espanyola ho permet sense problemes perquè és un document que se'n pot fer una lectura oberta i senzilla. La oposició frontal del govern de Rajoy ha comportat que el viatge sigui llarg i en aquests moment molt car, quan podia haver estat curt i ràpid. I ara a més hem d'escoltar declaracions incendiàries que són del tot impresentables, com les del portaveu del PP, un tal Casado que és un indocumentat i que no té ni la més mínima coneixença de l'Espanya diversa que el seu partit fa veure que no entén. 

Setmana de tempestes, serà llarga i pesada. Esperem que hi hagi sentit comú, que no hi hagi pèrdua de papers i que tothom preservi la concòrdia. A mi la paraula Concòrdia m'agrada però no estic segur que els que manen la sàpiguen usar massa. A veure si l'aprenen a utilitzar. En Casado aquell ja fa tard, i ja no ha passat de la b, la b de bocamoll. Redéu quina tardor i quina sequera que tenim!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

La visió del Canadà

Aquests dies he vist a la televisió la campanya de l'ONCE i la Fundació ONCE i em sorprèn que sigui tan fosc, amb una manca d'optimisme que no m'agrada. No acabo de veure que el missatge sigui positiu i això que la gent de la Fundació ONCE havia fet campanyes diferents i donant una visió de la discapacitat amb missatge de superació. No vull pas dir que sigui dolent, però després de veure'l varies vegades jo diria que fa una mica de por i tot. 
Aquests dies a les xarxes he descobert un anunci del Govern Federal de Canadà que és francament interessant; fet a colors, amb mainada que juguen a bàsquet i on conviden a un vailet que va en cadira de rodes a jugar amb ells. No és el millor comercial de televisió, tampoc és espectacular, però és optimista i inclosiu. En fi, sóc dels que penso que els anuncis de televisió no sempre ajuden, però aquest canadenc té el seu què.

Consell Social del Guttmann

Torno a parlar de l'Institut Guttmann perquè avui dimecres hem tingut una nova reunió del seu Consell Social, on hi són totes les organitzacions importants de la discapacitat física de Catalunya i alguna altra també de la resta de l'estat, per cert, també hi ha una representació dels companys d'Andorra. Avui hem donat el vist-i-plau al programa de treball del proper 2017 i s'ha fet un repàs dels esdeveniments que el Guttmann ha promogut i participat durant l'any 2016; el darrer de tots la setmana passada a Girona amb la presentació del llibre "Innovació i Discapacitat" que demà dia 24 es presentarà a Lleida de la mà dels companys d'ASPID. En la sessió d'avui també s'ha parlat de la marxa del projecte Guttmann-Sagrera a la ciutat de Barcelona, de la necessitat de que el sector en general i els físics en particular demanin un reforçament i actualització de les polítiques socials a la Generalitat de Catalunya. També hem pogut veure la feina que …