Ves al contingut principal

La reforma de la Llei de la Seguretat Social.


El darrer full informatiu de MIFAS portava un editorial que parlava de la reforma de les prestacions de la Seguretat Social. Era un editorial crític, especialment amb nosaltres mateixos. La reforma aquesta està a punt de sortir i de moment tot el que hem fet ha fet llufa. Penjo l'escrit que varem fer, pel seu interès, per poder veure una mica les posicions que defensàvem i defensem.


(...)Aquesta reforma endureix de manera molt considerable l’accés a les pensions de jubilació i de passada ho fa també amb les prestacions d’invalidesa, que són les més importants per a nosaltres, per la gent que té algun tipus de disminució física i que està treballant. S’endureixen molt i ho fan rebaixant les quantitats a percebre pel sol·licitant, donat que tindran en compte els anys cotitzats i també les quanties que un ha generat al llarg de tota la vida laboral. També reformen el concepte fins ara conegut com a complement de l’ajuda a la tercera persona, per a la gent que tenia disminucions especialment greus. En resum, la reforma –que podria tenir una lògica en termes generals- és un cúmul de despropòsits per a nosaltres, i desmunta els drets que s’havien obtingut al llarg dels anys, sent molt palesa la discriminació a la gent que té una discapacitat.

Per a la gent amb disminució física, la proposta que planteja el govern central és i suposa una de les pitjors mesures conegudes fins ara. La majoria de la gent amb disminució s’incorpora tard al mercat de treball per qüestions evidents i també n’han de sortir abans, evident també. Les modificacions que s’estan debatent deixen aquesta possibilitat totalment tancada i per tant els perjudicats d’aquestes mesures som nosaltres.

La Confederació espanyola de minusvàlids físics no sembla estar massa preocupada per aquesta mesura. Fins i tot sembla que no n’estaven gaire al cas i la gent de Catalunya varem traslladar aquesta preocupació en la darrera Assemblea General que va fer-se a Madrid. Aquí cal tenir present que el paper que ha fet la COCEMFE en temes com la Llei de la dependència ha estat lamentable i per tant no tenim, no hi ha, massa esperança de que s’esmenin els greuges que la nova reforma de la seguretat social pot provocar-nos. Aquesta situació estranya deixa el col·lectiu de la gent disminuïda sense cobertura en temes de caràcter legislatiu i per tant en una situació que no s’havia viscut mai. Ens agradaria poder explicar que les tendències són diferents, però faltaríem a la veritat si diguéssim el contrari.

Des de Catalunya, a través de la Federació ECOM de la qual en formen part, estem intentant girar el sentit de la reforma, procurant que contempli excepcionalitats que estan més que justificades. En el moment de fer aquest escrit ens trobem en diferents converses polítiques per evitar una situació desastrosa.

La sensació generalitzada que tenim darrerament és que surten normes i reformes legislatives que pretenen millorar determinades situacions, ser més justes. Les lletres petites, la realitat, ens indica que anem perdent punts pel camí i això comença a ser molt preocupant per a nosaltres i la gent que és com nosaltres. Potser hi ha un abús de la nostra debilitat, del nostre encantament. Els que representen MIFAS en diversos llocs ho estan dient i estan manifestant el seu malestar per la direcció desconeguda de les coses, de les més essencials, de tot plegat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Ruth Vela Gym 2018

Més enllà de la política i dins del marc de la gent normal i corrent el 2017 ha estat un any extraordinari pel Ruth Vela Gym. Tant la Ruth com l'Esther -les seves propietàries- han aconseguit consolidar la nova ubicació del gimnàs, al barri de Sant Narcís de Girona i la clientela hem considerat els canvis com molt positius. És una zona on pots aparcar-hi bé, les instal·lacions són molt agradables i el gimnàs manté l'esperit que a mi tant m'agrada. Estic segur que 2018 serà un any magnífic per elles, i per tots els clients que formem part d'aquesta tropa. Per altra banda, la Ruth, l'Esther i un grapat d'amigues més varen ser les campiones del Món de Kangoo durant l'any 2017. Reben un grapat d'invitacions internacionals per fer desmostracions i la Ruth ha estat a Ucraïna, Itàlia i Bulgària recentment. O sigui que el 2018 serà mogut. Com ha de ser. Allà seré jo per veure-ho i animar a la tropa.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…