Ves al contingut principal

La reforma de la Llei de la Seguretat Social.


El darrer full informatiu de MIFAS portava un editorial que parlava de la reforma de les prestacions de la Seguretat Social. Era un editorial crític, especialment amb nosaltres mateixos. La reforma aquesta està a punt de sortir i de moment tot el que hem fet ha fet llufa. Penjo l'escrit que varem fer, pel seu interès, per poder veure una mica les posicions que defensàvem i defensem.


(...)Aquesta reforma endureix de manera molt considerable l’accés a les pensions de jubilació i de passada ho fa també amb les prestacions d’invalidesa, que són les més importants per a nosaltres, per la gent que té algun tipus de disminució física i que està treballant. S’endureixen molt i ho fan rebaixant les quantitats a percebre pel sol·licitant, donat que tindran en compte els anys cotitzats i també les quanties que un ha generat al llarg de tota la vida laboral. També reformen el concepte fins ara conegut com a complement de l’ajuda a la tercera persona, per a la gent que tenia disminucions especialment greus. En resum, la reforma –que podria tenir una lògica en termes generals- és un cúmul de despropòsits per a nosaltres, i desmunta els drets que s’havien obtingut al llarg dels anys, sent molt palesa la discriminació a la gent que té una discapacitat.

Per a la gent amb disminució física, la proposta que planteja el govern central és i suposa una de les pitjors mesures conegudes fins ara. La majoria de la gent amb disminució s’incorpora tard al mercat de treball per qüestions evidents i també n’han de sortir abans, evident també. Les modificacions que s’estan debatent deixen aquesta possibilitat totalment tancada i per tant els perjudicats d’aquestes mesures som nosaltres.

La Confederació espanyola de minusvàlids físics no sembla estar massa preocupada per aquesta mesura. Fins i tot sembla que no n’estaven gaire al cas i la gent de Catalunya varem traslladar aquesta preocupació en la darrera Assemblea General que va fer-se a Madrid. Aquí cal tenir present que el paper que ha fet la COCEMFE en temes com la Llei de la dependència ha estat lamentable i per tant no tenim, no hi ha, massa esperança de que s’esmenin els greuges que la nova reforma de la seguretat social pot provocar-nos. Aquesta situació estranya deixa el col·lectiu de la gent disminuïda sense cobertura en temes de caràcter legislatiu i per tant en una situació que no s’havia viscut mai. Ens agradaria poder explicar que les tendències són diferents, però faltaríem a la veritat si diguéssim el contrari.

Des de Catalunya, a través de la Federació ECOM de la qual en formen part, estem intentant girar el sentit de la reforma, procurant que contempli excepcionalitats que estan més que justificades. En el moment de fer aquest escrit ens trobem en diferents converses polítiques per evitar una situació desastrosa.

La sensació generalitzada que tenim darrerament és que surten normes i reformes legislatives que pretenen millorar determinades situacions, ser més justes. Les lletres petites, la realitat, ens indica que anem perdent punts pel camí i això comença a ser molt preocupant per a nosaltres i la gent que és com nosaltres. Potser hi ha un abús de la nostra debilitat, del nostre encantament. Els que representen MIFAS en diversos llocs ho estan dient i estan manifestant el seu malestar per la direcció desconeguda de les coses, de les més essencials, de tot plegat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.