Passa al contingut principal

Perduts, article Diari de Girona, 4 de gener de 2007

Després del segon canvi de nom del Departament de Benestar i Família ens semblava que havíem d´estar molt pendents de les normatives de caràcter intern que sortissin per veure´n quines modificacions importants podrien haver-hi. Sempre ha estat un departament molt nerviós, tant de nom com de contingut. Quan la cosa aquesta va començar tenia una dependència orgànica de Sanitat i Seguretat Social, però més endavant el conseller Comas va ser l´encarregat de posar en marxa una estructura que s´havia de fer càrrec dels col·lectius -diguem-ne especials- El nom inicial que l´hi varen posar va ser Benestar Social.
Uns anys després i seguint les tendències, la Irene Rigau i el govern d´aquell moment va considerar que el tema social havia de ser substituït per Família, concepte que es començava a utilitzar en aquell moment, de fet era un paraula que ressuscitava, després d´haver estat descatalogada per les forces progres del país. A partir de llavors se´n diria Benestar i Família, nom que ha durat bastant temps, però que ja es veia a venir que les dues paraules acabarien partint peres.
Ara la cosa es diu d´Acció Social i Ciutadania i aquí és on segurament estem una mica perduts. Per això estàvem esperant amb una certa afició el dibuix i les tripes administratives del nou departament, perquè a nosaltres, la gent amb disminució, discapacitat, o minusvalidesa (també tenim paraules que van i vénen...) ens preocupa amb qui s´haurà de parlar, i sobretot què diuen els que parlen de la gent com nosaltres.La veritat és que la cosa aquesta de l´Acció Social ve més plena del que ens pensàvem, no per res, sinó perquè després de veure les llistes de les funcions, tenim veritables problemes per veure´ns-hi. En aquest document que ha sortit publicat al Document Oficial de la Generalitat de Catalunya, veiem que la paraula joventut surt 27 vegades, famílies 24, immigració 21, infància 19, adolescència 16, dones 14, gent gran 9, homosexuals, gais/lesbianes 8, adopcions 7, violència 2, i nosaltres que som molta gent i que fins i tot tenim tres paraules no sortim cap vegada. Segurament això no vol pas dir que el Govern ens ignori definitivament, però és un començament que alguns considerem estrany.
És una mica com la nova llei de serveis socials que ha sortit del despatx de la consellera -molt ràpidament per cert- en direcció cap al Parlament i que la gent que representem el col·lectiu no hem tingut temps -lògicament- de veure-la i poder-la retratar. Molt probablement era la mateixa que hi havia i per això han considerat que ja l´havíem vist, i que amb un cop n´hi ha ben bé prou.
Entrant a casa meva l´altra dia, vaig trobar-me la meva veïna de dalt, que és funcionària i va preguntar-me com anaven les coses amb el nou Govern. L´hi vaig dir que no ho sabíem, que no ens hi vèiem gaire i que a les llistes de col·lectius no sortíem. Ella va dir-me: A vosaltres el que realment us passa és que sou una gent transversal. A part de ser una mica així -ella va dir això-, podeu ser de qualsevol altre grup que estigui a la llista. També podria ser que per mesells us haguessin passat a segona divisió. Deveu haver perdut la categoria, avui dia, és molt difícil mantenir-se, va concloure ella.Confesso que estem mirant les modificacions d´altres departaments de la Generalitat, especialment Obres Públiques, sobretot després de saber que som un col·lectiu «transversal», com l´Eix. També hem telefonat ràpidament als companys de Vic, Manresa i Lleida, per si de cas veuen passar alguna cosa. Que no sigui dit...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.