Ves al contingut principal

Manifest dia europeu de les persones amb discapacitat.

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, les entitats de persones amb discapacitat física de Catalunya agrupades a la Confederació ECOM Catalunya han elaborat el present MANIFEST que, sense esgotar la totalitat dels temes que avui els preocupen, vol cridar l’atenció dels governs, de les administracions públiques, dels partits polítics i de la societat catalana amb relació a aquelles situacions que requereixen una actuació més urgent.


Les entitats membres de la Confederació ECOM Catalunya treballem de forma conjunta per promoure una major inclusió social i per l’increment de la qualitat de vida dels catalans i catalanes amb discapacitat física, lluitem contra tot tipus de discriminació, defensem l’exercici dels drets de ciutadania i exigim la millora en cobertura i en qualitat dels serveis i prestacions que requereix el nostre col·lectiu.

Des de fa molts anys, i especialment a partir de la dècada dels 70, la lluita de les persones amb discapacitat ha aconseguit millorar la informació i el coneixement sense tòpics ni prejudicis de les problemàtiques que afecten el col·lectiu, ha impulsat canvis importants en el reconeixement dels drets i en la qualitat de vida de les persones, promovent millores que, en molts casos, han beneficiat al conjunt de la societat.

No obstant això, encara estem molt lluny d’una veritable igualtat i inclusió social i, per tant, la nostra lluita continua sent necessària.

A les portes d’un nou any que té com a reptes el desplegament de la Llei Catalana de Serveis Socials i l’ampliació de l’atenció que preveu la Llei per a la Promoció de l’Autonomia Personal i l’Atenció a les Persones en Situació de Dependència, d’un any en què estan convocades Eleccions Generals, les organitzacions de la Confederació ECOM Catalunya.

EXIGIM A LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES I GOVERNS

1.-La cobertura pressupostària suficient per fer realitat el mandat de les lleis aprovades que afecten el col·lectiu de persones amb discapacitat física.

2.-Una actuació clara i contundent de les Administracions Locals per a l’acompliment de la legislació relativa a l’accessibilitat, pel que fa a l’edificació, l’urbanisme i, molt especialment, els transports públics.


3.-Un desplegament reglamentari de la nova Llei Catalana de Serveis Socials que faci possible la vida independent de les persones amb discapacitat física i desenvolupi la figura de l’assistent personal com a eina fonamental per a la seva autodeterminació.

4.-L’increment significatiu de les Prestacions No Contributives per invalidesa, que és l’únic ingrés d’una part important del nostre col·lectiu amb un major grau de discapacitat, i la millora en les condicions d’accés a les prestacions contributives de la Seguretat Social.

5.-El traspàs del 0,7% de l’IRPF (abans 0,52%) a Catalunya, per tal que el Govern de la Generalitat, de forma conjunta amb les entitats, pugui establir les seves prioritats i necessitats. Així mateix, l’establiment d’un protocol que permeti a la Confederació ECOM Catalunya fer el seguiment dels projectes de les seves entitats presentats a aquesta convocatòria en qualitat d’interlocutora.

6.-El reconeixement públic de la tasca duta a terme per les entitats signants pel que fa a la cobertura de les necessitats del col·lectiu de persones amb discapacitat física de Catalunya.

Les organitzacions de la Confederació ECOM Catalunya reivindiquen el total compliment al Protocol que el Govern de Catalunya i la Federació ECOM van signar l’any 2006, l’impuls i realització de la totalitat d’inversions i programes que s’hi detallen i que han de produir un avenç important en la capacitat de les organitzacions socials sense ànim de lucre per a continuar liderant l’atenció de les necessitats de les persones amb discapacitat física del nostre país.

Exigim la total assumpció de les seves responsabilitats a la classe política de manera sòlida i indiscutible i els emplacem a què expressin el seu compromís en els programes electorals per a les properes eleccions.

Confederació ECOM Catalunya
Barcelona, 2 de desembre de 2007

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Ruth Vela Gym 2018

Més enllà de la política i dins del marc de la gent normal i corrent el 2017 ha estat un any extraordinari pel Ruth Vela Gym. Tant la Ruth com l'Esther -les seves propietàries- han aconseguit consolidar la nova ubicació del gimnàs, al barri de Sant Narcís de Girona i la clientela hem considerat els canvis com molt positius. És una zona on pots aparcar-hi bé, les instal·lacions són molt agradables i el gimnàs manté l'esperit que a mi tant m'agrada. Estic segur que 2018 serà un any magnífic per elles, i per tots els clients que formem part d'aquesta tropa. Per altra banda, la Ruth, l'Esther i un grapat d'amigues més varen ser les campiones del Món de Kangoo durant l'any 2017. Reben un grapat d'invitacions internacionals per fer desmostracions i la Ruth ha estat a Ucraïna, Itàlia i Bulgària recentment. O sigui que el 2018 serà mogut. Com ha de ser. Allà seré jo per veure-ho i animar a la tropa.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…