Passa al contingut principal

Manifest dia europeu de les persones amb discapacitat.

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, les entitats de persones amb discapacitat física de Catalunya agrupades a la Confederació ECOM Catalunya han elaborat el present MANIFEST que, sense esgotar la totalitat dels temes que avui els preocupen, vol cridar l’atenció dels governs, de les administracions públiques, dels partits polítics i de la societat catalana amb relació a aquelles situacions que requereixen una actuació més urgent.


Les entitats membres de la Confederació ECOM Catalunya treballem de forma conjunta per promoure una major inclusió social i per l’increment de la qualitat de vida dels catalans i catalanes amb discapacitat física, lluitem contra tot tipus de discriminació, defensem l’exercici dels drets de ciutadania i exigim la millora en cobertura i en qualitat dels serveis i prestacions que requereix el nostre col·lectiu.

Des de fa molts anys, i especialment a partir de la dècada dels 70, la lluita de les persones amb discapacitat ha aconseguit millorar la informació i el coneixement sense tòpics ni prejudicis de les problemàtiques que afecten el col·lectiu, ha impulsat canvis importants en el reconeixement dels drets i en la qualitat de vida de les persones, promovent millores que, en molts casos, han beneficiat al conjunt de la societat.

No obstant això, encara estem molt lluny d’una veritable igualtat i inclusió social i, per tant, la nostra lluita continua sent necessària.

A les portes d’un nou any que té com a reptes el desplegament de la Llei Catalana de Serveis Socials i l’ampliació de l’atenció que preveu la Llei per a la Promoció de l’Autonomia Personal i l’Atenció a les Persones en Situació de Dependència, d’un any en què estan convocades Eleccions Generals, les organitzacions de la Confederació ECOM Catalunya.

EXIGIM A LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES I GOVERNS

1.-La cobertura pressupostària suficient per fer realitat el mandat de les lleis aprovades que afecten el col·lectiu de persones amb discapacitat física.

2.-Una actuació clara i contundent de les Administracions Locals per a l’acompliment de la legislació relativa a l’accessibilitat, pel que fa a l’edificació, l’urbanisme i, molt especialment, els transports públics.


3.-Un desplegament reglamentari de la nova Llei Catalana de Serveis Socials que faci possible la vida independent de les persones amb discapacitat física i desenvolupi la figura de l’assistent personal com a eina fonamental per a la seva autodeterminació.

4.-L’increment significatiu de les Prestacions No Contributives per invalidesa, que és l’únic ingrés d’una part important del nostre col·lectiu amb un major grau de discapacitat, i la millora en les condicions d’accés a les prestacions contributives de la Seguretat Social.

5.-El traspàs del 0,7% de l’IRPF (abans 0,52%) a Catalunya, per tal que el Govern de la Generalitat, de forma conjunta amb les entitats, pugui establir les seves prioritats i necessitats. Així mateix, l’establiment d’un protocol que permeti a la Confederació ECOM Catalunya fer el seguiment dels projectes de les seves entitats presentats a aquesta convocatòria en qualitat d’interlocutora.

6.-El reconeixement públic de la tasca duta a terme per les entitats signants pel que fa a la cobertura de les necessitats del col·lectiu de persones amb discapacitat física de Catalunya.

Les organitzacions de la Confederació ECOM Catalunya reivindiquen el total compliment al Protocol que el Govern de Catalunya i la Federació ECOM van signar l’any 2006, l’impuls i realització de la totalitat d’inversions i programes que s’hi detallen i que han de produir un avenç important en la capacitat de les organitzacions socials sense ànim de lucre per a continuar liderant l’atenció de les necessitats de les persones amb discapacitat física del nostre país.

Exigim la total assumpció de les seves responsabilitats a la classe política de manera sòlida i indiscutible i els emplacem a què expressin el seu compromís en els programes electorals per a les properes eleccions.

Confederació ECOM Catalunya
Barcelona, 2 de desembre de 2007

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.