Passa al contingut principal

Un projecte que ens convé

Aquí un avanç de l’editorial que sortirà en el proper full informatiu de MIFAS, d’aquest mes de novembre. Segurament és una manera de demanar a l’administració que s’impliqui en allò que ens convé i que detectem. La necessitat de tirar endavant un altre projecte residencial a les comarques de Girona, sense que això vulgui dir que no faci falta treballar en altres camps d’atenció, com ara el model d’assistent personal que en aquests moment s’està experimentant. Seria fantàstic poder tirar endavant aquest nou equipament, ens vindria bé. –A veure què passa..

El protocol i nosaltres.

Fa uns mesos, sota el govern que presidia Pasqual Maragall, i essent Carme Figueras la Consellera de Benestar i Família, la Federació ECOM va signar un document d’especial importància, un protocol que s’hi detallava les properes inversions a fer durant els propers anys. En aquest document s’hi contemplen també altres accions, una de les quals per exemple és el programa d’assistent personal que s’està executant actualment –en període de proves- i que se’n beneficien una desena de socis de MIFAS. En el mateix document també es preveu l’elaboració d’estudis que permetin tenir un domini més encertat de la realitat de les persones amb discapacitat física que viu a Catalunya.

Amb l’arribada del nou govern, el Protocol d’ECOM ha començat el seu rodatge. L’assistent personal és el programa que està més avançat i ara mateix s’està treballant per decidir de quina manera podem –entre tots- afrontar les inversions que estan previstes. Si ens centrem merament a Girona, hem de dir que s’hi preveu fer una nova residència per a persones amb discapacitat física, sense determinar-ne la ubicació, però deixant clar que no serà a Girona capital entenent que ja n’hi ha dues, la nostra i la que gestiona la Fundació Trias.

En el programa de treball de MIFAS durant aquest any s’hi contemplava començar a treballar per aquest objectiu, sobretot després de veure que el Centre Ocupacional i de Recursos de Vilafant (Alt Empordà) està en una fase molt avançada i amb el pressupost cobert és a dir, que tenim els números tancats i per tant ara només caldrà afinar totes aquelles qüestions relatives a la posta en marxa i al manteniment de la instal·lació; evidentment també cal que juntament amb l’administració es determinin els usuaris que gaudiran d’aquest servei.

Tornant a la nova residència que hem de fer, -que ens agradaria fer- s’haurà de tenir present que abans de començar a moure el tema de forma definitiva, hauríem de saber la disponibilitat –econòmica- real de la Generalitat, i per part nostra s’hauria d’aclarir quin model volem, i a on la volem ubicar finalment.

Fa unes setmanes la Consellera Carme Capdevila va visitar MIFAS, i va admetre que el Protocol d’ECOM i especialment l’apartat d’inversions té un cert retard, però reconeixia que era necessari el nou equipament que MIFAS plantejava. De tota manera no va comprometre’s en l’apartat pressupostari, ni tampoc sembla que donés especials facilitats perquè MIFAS cerqui finançament, com ara les subvencions de l’IRPF que encara depenen del Ministeri de Treball o les diferents obres socials de les caixes d’estalvi de Catalunya. A totes aquestes entitats, governamentals i d’àmbit més privat se’ls ha de demostrar que qualsevol iniciativa necessita tenir d’alguna manera el suport de l’administració catalana, una complicitat. El primer impuls és el que ajuda més i el que finalment acaba essent determinant perquè un projecte tingui credibilitat i tiri endavant.

La gent de MIFAS estaríem en disposició d’embarcar-nos novament en tot el que suposa la complicació d’una altra residència. Tenim demandes d’usuaris i estem convençuts de que en els propers anys –no gaires- existirà una necessitat preocupant d’aquest tipus d’instal·lació. El que tot això quedés reflectit en el protocol que va signar la Federació ECOM, no era doncs casualitat.

novembre de 2007

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.