Ves al contingut principal

MIFAS, al Diari de Girona, dependència

Notícia publicada avui en el Diari de Girona. Declaracions del President de MIFAS sobre la llei de la dependència i la seva aplicació a les comarques de Girona.

La Llei de la Dependència va entrar en vigor a principis del 2007 però, des d'aleshores fins ara, l'entitat Mifas -Minusvàlids Físics Associats-no ha pogut saber quants gironins han estat valorats, quants n'hi ha que són majors de 65 anys, quants estan cobrant els ajuts que la llei ofereix i quines quantitats s'estan cobrant. El president de Mifas, Pere Tubert, ha reiterat les crítiques a la "confusió" que la llei ha generat des que va entrar en vigor, i s'ha queixat que l'associació gironina, una de les més potents de Catalunya en l'àmbit de la discapacitat física, "no sigui present en cap mesa de negociació" del sector. Per la seva banda, fonts del Departament d'Acció Social i Ciutadania han indicat que en els propers dies es coneixeran dades de la situació a la demarcació. "Intentem esbrinar com estan les coses, però tenim la força que tenim", va lamentar Tubert, que va afegir que "ningú sap qui està cobrant i a qui s'està valorant".

Mifas compta amb al voltant de 2.700 socis, té uns 350 treballadors i diversos equipaments a les comarques gironines, entre centres de dia, centres especials de treball i residències. "Però si les mateixes persones no ens ho expliquen, no podem saber a través d'elles quin tipus d'ajudes cobren".De fet, segons Tubert, hi ha casos en què ni les mateixes persones saben si han estat valorades o no. Això passa, ha indicat el president de Mifas, sobretot en el cas dels ciutadans amb discapacitats que viuen en residències públiques, "que han estat valorats d'ofici però ni se n'han assabentat". La confusió sobre la Llei de la Dependència també s'està produint, segons Tubert, perquè els barems que s'utilitzen per valorar en el cas d'aquesta norma són diferents dels que es fan servir per valorar una minusvalidesa. De manera que, en opinió del president de Mifas, ara mateix la situació "és una loteria, o sigui, has de provar-ho, que tinguis sort i que cobris aviat".Pel que fa als cobraments, Tubert va explicar, ja a mitjans de maig, que alguns dels socis de l'entitat havien optat per no demanar els ajuts de la Llei de la Dependència, conscients que acabarien reduïts a zero, a conseqüència dels descomptes que la norma aplica als ajuts que les persones discapacitades ja reben de la Seguretat Social." La consellera Carme Capdevila va dir que tothom cobraria un mínim, però això requereix una reforma de la llei", va explicar Tubert, que també ha criticat que no queda clar de quina administració són la responsabilitat i les competències en l'aplicació de la norma.Per tot plegat, el president de Mifas ha reclamat que es faci públic quantes persones han estat valorades, quantes eren majors de 65 anys, a quants s'ha fet ja efectives les ajudes i quina mitjana de diners han cobrat. En aquest sentit, fonts del Departament d'Acció Social i Ciutadania han indicat que la consellera Capdevila oferirà, en breu, dades sobre l'aplicació de la Llei de la Dependència a la demarcació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…