Passa al contingut principal

MIFAS, al Diari de Girona, dependència

Notícia publicada avui en el Diari de Girona. Declaracions del President de MIFAS sobre la llei de la dependència i la seva aplicació a les comarques de Girona.

La Llei de la Dependència va entrar en vigor a principis del 2007 però, des d'aleshores fins ara, l'entitat Mifas -Minusvàlids Físics Associats-no ha pogut saber quants gironins han estat valorats, quants n'hi ha que són majors de 65 anys, quants estan cobrant els ajuts que la llei ofereix i quines quantitats s'estan cobrant. El president de Mifas, Pere Tubert, ha reiterat les crítiques a la "confusió" que la llei ha generat des que va entrar en vigor, i s'ha queixat que l'associació gironina, una de les més potents de Catalunya en l'àmbit de la discapacitat física, "no sigui present en cap mesa de negociació" del sector. Per la seva banda, fonts del Departament d'Acció Social i Ciutadania han indicat que en els propers dies es coneixeran dades de la situació a la demarcació. "Intentem esbrinar com estan les coses, però tenim la força que tenim", va lamentar Tubert, que va afegir que "ningú sap qui està cobrant i a qui s'està valorant".

Mifas compta amb al voltant de 2.700 socis, té uns 350 treballadors i diversos equipaments a les comarques gironines, entre centres de dia, centres especials de treball i residències. "Però si les mateixes persones no ens ho expliquen, no podem saber a través d'elles quin tipus d'ajudes cobren".De fet, segons Tubert, hi ha casos en què ni les mateixes persones saben si han estat valorades o no. Això passa, ha indicat el president de Mifas, sobretot en el cas dels ciutadans amb discapacitats que viuen en residències públiques, "que han estat valorats d'ofici però ni se n'han assabentat". La confusió sobre la Llei de la Dependència també s'està produint, segons Tubert, perquè els barems que s'utilitzen per valorar en el cas d'aquesta norma són diferents dels que es fan servir per valorar una minusvalidesa. De manera que, en opinió del president de Mifas, ara mateix la situació "és una loteria, o sigui, has de provar-ho, que tinguis sort i que cobris aviat".Pel que fa als cobraments, Tubert va explicar, ja a mitjans de maig, que alguns dels socis de l'entitat havien optat per no demanar els ajuts de la Llei de la Dependència, conscients que acabarien reduïts a zero, a conseqüència dels descomptes que la norma aplica als ajuts que les persones discapacitades ja reben de la Seguretat Social." La consellera Carme Capdevila va dir que tothom cobraria un mínim, però això requereix una reforma de la llei", va explicar Tubert, que també ha criticat que no queda clar de quina administració són la responsabilitat i les competències en l'aplicació de la norma.Per tot plegat, el president de Mifas ha reclamat que es faci públic quantes persones han estat valorades, quantes eren majors de 65 anys, a quants s'ha fet ja efectives les ajudes i quina mitjana de diners han cobrat. En aquest sentit, fonts del Departament d'Acció Social i Ciutadania han indicat que la consellera Capdevila oferirà, en breu, dades sobre l'aplicació de la Llei de la Dependència a la demarcació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.

39 anys d'èxits

Els de MIFAS fan avui 39 anys. Vaja, fem, perquè jo també en sóc. Gairebé sóc fill d'allà. En fi, que en fan molts i molt ben fets. És un model d'èxit que cal mantenir i cuidar. No sempre ha estat així. Malgrat la feina que fa MIFAS no sempre ha tingut el recolzament que es mereixia. Suposo que a la classe política i dirigent d'aquest país, d'aquesta ciutat i d'aquestes comarques no els ha emocionat massa que una entitat sigui forta i independent. No poder-la tocar, ni fer-la servir per interessos propis, quan aquest realment és l'èxit de la casa, és la bona marca que té. Per demostrar que això és així, MIFAS és una de les poques entitats, pràcticament la única que sent com és no té encara la Creu de Sant Jordi. L'han donada gairebé a tothom, fins i tot a entitats que només tenien un any de vida, a entitats que els seus fundadors eren més franquistes que el vell règim. Aquí nosaltres, amb veu alta i clara seguim i seguirem. Milers de socis fan que MIFAS es…