Passa al contingut principal

Estimada Carme

El passat dissabte 28 de setembre, la Consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila publicava un article al Diari de Girona on parlava de la Llei de la Dependència i els seus processos de participació. Aquesta qüestió no és el que més preocupa a la gent. Jo penjo aquí una petita reflexió, amb la poca esperança -ho admeto- de què la cosa millori o s'hi pugui fer alguna cosa.

Veiem en el teu article del Diari de Girona del passat dissabte que fas una explicació del seguiment que la gent del teu Departament fa sobre la qüestió de la dependència i com s’està gestionant actualment. En el teu escrit fas un resum dels processos de participació que existeixen i ens recordes que la Federació ECOM està present en aquestes taules informatives i consultives. MIFAS, lògicament pertany a la Federació i per tant hi estem representats de forma indirecta.

Quan MIFAS planteja la seva decepció sobre la Llei de la dependència i la seva aplicació a Catalunya no qüestiona tant els canals de representació que existeixen, sinó l’eficàcia que dius que teniu a l’hora de la seva aplicació. No discutim si els administrats estan informats pels administradors, sinó més aviat la poca satisfacció existent entre els usuaris o si vols els administrats, sobretot després que els polítics feu d’aquest tema una bandera de la qual ha quedat palès que al final és un gran bluf, una aixecada de camisa, permetent que la gent s’il·lusioni amb tanta propaganda i quan la gent necessita uns recursos que heu anunciat del tort i del revés queden decebuts, enganyats i amb una gran sensació de tristesa i d’impotència.

Queda clar que amb els col·lectius vulnerables us hi veieu amb cor de fer-ne un ús inadequat, poc ètic fins i tot; fent una demostració d’una certa mala fe. La llei de la dependència no és una oportunitat a la que la classe política heu de recórrer per presumir sobre les polítiques socials, sinó ha de ser una eina que permeti a la gent i a les famílies poder canviar i millorar les situacions que en molts casos són molt complicades.

No n’hi ha prou en dir al diari que la llei funciona perquè hi ha un òrgan on les entitats estan representades. Aquesta no és la qüestió important ni tampoc la que més preocupa a la gent de MIFAS i si tu vols a la gent d’ECOM. El que ens preocupa a nosaltres, com a organització d’autoajuda de les persones amb disminució física és que la Llei de la dependència i la forma de gestionar-la a Catalunya és francament millorable, i no ens agrada que se’n presumeixi quan tot plegat és un desori i quan a qualsevol altra comunitat autònoma és més fàcil ser una persona disminuïda i viure-hi amb una mica més de dignitat que no pas aquí, tot i que teòricament nosaltres som els moderns, els que ens avancem sempre, o això expliquem entre uns i d’altres.

A nosaltres ens agradaria que tot plegat fos d’una altra manera, i estem a la teva disposició per si tu vols canviar l’estil amb la pretensió això sí, de que la nostra gent tingui el què ha de tenir. Carme, nosaltres igual que la cançó d’en Llach, volem dir-te que hi som, si tu vols ser-hi...

Comentaris

Josep Giralt. ha dit…
Brillant Quim.

Comparteixo el teu posicionament sobre la desil·lusió que ha generat en el nostre col·lectiu l'aplicació de la llei de dependència.

La demagògia que s'ha utilitzat en tota la gestió i tramitació d'aquesta llei no ha tingut límits.

La nostra gent viu aquesta història com una autèntica aixecada de camisa, i el més trist és que les persones que estem al capdavant de les nostres organitzacions, no hem sabut treure la gent al carrer.

No estic content amb el paper que hem tingut.

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.