Passa al contingut principal

Crisi sense barreres

Amb això de la crisi sembla que hi ha 8.107 municipis que han demanat participar en el fons aquest que el govern espanyol dedicarà als ajuntaments per tirar endavant inversions i d’aquesta manera frenar la destrucció de llocs de treball o crear-ne algun. Entre les peticions que han fet els ajuntaments n’hi ha una que ha tingut molt d’èxit; eliminació de barreres arquitectòniques. És curiós que de cop i volta els municipis hagin tingut un cop de rampell i s’hagin adonat que existeixen això de les barreres, i ara amb les propines extraordinàries sigui el moment d’eliminar-les. Segurament és una bona notícia, no voldria pas criticar-ho, perquè tal i com estan els nostres carrers val més no dir gaire res.

Però clar, diguem-ne que em puja la mosca al nas i que m’agradaria fer unes preguntes: -Som nosaltres una de les solucions a la crisi econòmica? --Els discapacitats sortim al carrer només quan hi ha crisi econòmica? --Són les barreres arquitectòniques una de les causes a combatre per resoldre la crisi econòmica? --Quan no hi ha crisi no hi ha barreres? --Quan no hi hagi barreres deixarà d’haver-hi crisi? (procurarem ser optimistes, per la crisi vull dir) --Amb la bonança econòmica no es veuen les barreres arquitectòniques? (segurament no es miren) --Els que caminem malament tenim sort de que l'economia també vagi a peu coix?

I no sé què més, tot plegat serà una crisi més accessible, sense barreres. I quan tot s’arregli, quan la situació econòmica sigui molt millor, el tema de barreres seguirà sent del mateix interès pels ajuntaments? Tenim sort els discapacitats de tota aquesta situació o només sóc un malpensat? En fi, ho aprofitarem, suposo.

Comentaris

crisis - cotxes = anar a peu
com ara aviat ens tocarà anar-hi a tots, doncs, miren de que les vies siguin accessibles. dic jo? no se
Daniel Bonaventura ha dit…
Gràcies per proposar reflexions tant constructives i lliures de barreres i gràcies per fer-ho amb una punta d'ironia, per treure ferro a l'assumpte.

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.