Ves al contingut principal

Ni pagant Sant Pere canta

Llegeixo a diferents llocs que el Ministerio de Educación, Política Social y Deportes vol que les subvencions del 0,7 de l’IRPF siguin només per les entitats que tinguin àmbit estatal. Quedo una mica sorprès per la notícia, sobretot després d'haver presumit tant temps de dir que aquestes partides serien transferides a les autonomies.

El Ministeri gestiona aquestes subvencions des de l'any 1989, són quanties importants que finalment han d’anar a parar a les organitzacions del tercer sector. Però queda clar que de tot això se n'està fent un ús partidista i sectari en excés. Lluny de que deixi de ser una qüestió centralitzada, el govern espanyol vol reforçar més que mai el fet de que les organitzacions estatals tinguin més poder per repartir, més poder per no finançar a les províncies més emprenyadores, encara que siguin les que més aporten a les dotacions pressupostàries del 0,7 de l’IRPF com ara Girona. Resulta que les comarques gironines són les segones de tot l’estat que donen més diners al concepte aquell que diu “Otros Fines de Interés social”. Tot i ser-ho podem veure com aquí no n’arriba ni cinc. El fet seria un escàndol de proporcions desconegudes fins ara i podria tenir conseqüències econòmiques que no tenen precedents. Caldrà estar molt pendents de tota aquesta qüestió i actuar de forma conjunta totes aquelles entitats que se'n vegin afectades.

Esperem que la Generalitat en el seu conjunt, i no només el Departament d'Acció Social i Ciutadania intervinguin en aquest afer, si això no fos així, l'escàndol seria per demanar-los que es dediquessin a una altra cosa.

Comentaris

A peu coix ha dit…
Hola Quim
Si no ho tinc entés malament l'atre dia un company em comentava que a les ONG els passa un cas semblant. No?
Bé, no hi entenc massa però he sentit tocar campanes.
Ja em treuràs de dubtes.
bonaventura-ayats ha dit…
Les subvencions del 0,52 de l'IRPF que aquest any són del 0,7 depenen del Ministeri de Educació, Política Social i Esports. Volen que les entitats que demanin aquest tipus de subvencions tinguin àmbit estatal, deixant així fora la gent que treballa en una sola comunitat autònoma o municipi. Això, suposo jo, es un problema que creen ara per després arreglar-ho quan surti el finançament que Catalunya està negociant. És política de corda, d'estirar la corda. Però pel que m'arriba sembla que ho tenim bastant malament. No sé. Ja aniré dient com està el tema. L'Anna diu en el seu blog també va fer un post del tema. Cuidat i Salut

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.