Passa al contingut principal

Ni pagant Sant Pere canta

Llegeixo a diferents llocs que el Ministerio de Educación, Política Social y Deportes vol que les subvencions del 0,7 de l’IRPF siguin només per les entitats que tinguin àmbit estatal. Quedo una mica sorprès per la notícia, sobretot després d'haver presumit tant temps de dir que aquestes partides serien transferides a les autonomies.

El Ministeri gestiona aquestes subvencions des de l'any 1989, són quanties importants que finalment han d’anar a parar a les organitzacions del tercer sector. Però queda clar que de tot això se n'està fent un ús partidista i sectari en excés. Lluny de que deixi de ser una qüestió centralitzada, el govern espanyol vol reforçar més que mai el fet de que les organitzacions estatals tinguin més poder per repartir, més poder per no finançar a les províncies més emprenyadores, encara que siguin les que més aporten a les dotacions pressupostàries del 0,7 de l’IRPF com ara Girona. Resulta que les comarques gironines són les segones de tot l’estat que donen més diners al concepte aquell que diu “Otros Fines de Interés social”. Tot i ser-ho podem veure com aquí no n’arriba ni cinc. El fet seria un escàndol de proporcions desconegudes fins ara i podria tenir conseqüències econòmiques que no tenen precedents. Caldrà estar molt pendents de tota aquesta qüestió i actuar de forma conjunta totes aquelles entitats que se'n vegin afectades.

Esperem que la Generalitat en el seu conjunt, i no només el Departament d'Acció Social i Ciutadania intervinguin en aquest afer, si això no fos així, l'escàndol seria per demanar-los que es dediquessin a una altra cosa.

Comentaris

A peu coix ha dit…
Hola Quim
Si no ho tinc entés malament l'atre dia un company em comentava que a les ONG els passa un cas semblant. No?
Bé, no hi entenc massa però he sentit tocar campanes.
Ja em treuràs de dubtes.
bonaventura-ayats ha dit…
Les subvencions del 0,52 de l'IRPF que aquest any són del 0,7 depenen del Ministeri de Educació, Política Social i Esports. Volen que les entitats que demanin aquest tipus de subvencions tinguin àmbit estatal, deixant així fora la gent que treballa en una sola comunitat autònoma o municipi. Això, suposo jo, es un problema que creen ara per després arreglar-ho quan surti el finançament que Catalunya està negociant. És política de corda, d'estirar la corda. Però pel que m'arriba sembla que ho tenim bastant malament. No sé. Ja aniré dient com està el tema. L'Anna diu en el seu blog també va fer un post del tema. Cuidat i Salut

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.