Ves al contingut principal

L'Àrea de Guissona, insòlita

Ahir estàvem de viatge a la Segarra. Érem uns quants habituals, que en la seva totalitat tenim problemes de mobilitat. Això lògicament no és cap notícia, no hauria pas de ser-ho, però resulta que va ser motiu de conflicte en el moment que els tres companys i un servidor ens va entrar la gana, (era l'hora de dinar) i vàrem decidir arribar-nos fins l'Àrea de Guissona, una instal·lació magnífica i immensa a l'entrada d'aquest municipi de Lleida.

En aquestes instal·lacions s'hi troba un "buffet lliure" que està molt bé de preu i de gran concurrència. A l'entrada del menjador se'ns va informar que no era possible ajudar-nos a portar el plat a taula perquè era un buffet que no feien excepcions. Els vàrem dir que nosaltres no volíem cap excepció, que només volíem (tenim un caminar difícil que no garanteix que el plat arribi a taula pels nostres mitjans físics) que ens ajudessin a traslladar el plat fins a una taula. La resposta va ser clara i contundent; "No. No ajudem a ningú i no hi ha excepcions".

Va intervenir-hi l'encarregat del local que ens va confirmar el "no" d'una manera bastant envalentonat. Va dir-nos fins i tot que si volíem entrar era cosa nostra, però que ni ell ni tampoc cap persona de les que treballen en aquella àrea ens ajudarien, " No estem per això. Si voleu entrar és cosa vostra" (sic).

L'Àrea de Servei és propietat de la Cooperativa Agropecuària de Guissona, una de les principals iniciatives empresarials del país en matèria d'alimentació. És capdavantera en moltes coses i el seu model ha estat exportat i copiat en altres llocs. L'èxit de Guissona en els darrers anys és gairebé indiscutible i el seu format, el seu model de gestió una enveja en molts aspectes.

Ahir tota la retòrica que suposa l'exemple de l'Agropecuària de Guissona va caure en sis minuts. En el gest de meynspreu que varen tenir cap a nosaltres se'n va anar tot el prestigi en orris. També -aquests moments ho estem mirant- van cometre i saltar-se unes quantes normes legals; de lletra petita i no tan petita. No cal dir que de tot això, s'informarà al Síndic de Greuges, als responsables de la Cooperativa i també, amb tota seguretat, a un grapat més de gent. Ja en parlarem. No quedarà pas així la cosa...

Comentaris

No pot quedar així. Com a mínim heu d'escriure als responsables de la cooperativa perquè coneguin aquest acte de discriminació i de falta de solidaritat. Els podeu dir que a tots els restaurants buffet autoservei de Girona s’ofereix ajuda als usuaris de cadira de rodes per portar el menjar fins a la taula. Amb l’Alfonso hi hem anat molts cops i sempre ens han ajudat. Si no us van ajudar és perquè no van voler. S’haurien de replantejar els seus valors socials com a cooperativa. Estan mostrant menys solidaritat que totes les empreses privades.

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Ruth Vela Gym 2018

Més enllà de la política i dins del marc de la gent normal i corrent el 2017 ha estat un any extraordinari pel Ruth Vela Gym. Tant la Ruth com l'Esther -les seves propietàries- han aconseguit consolidar la nova ubicació del gimnàs, al barri de Sant Narcís de Girona i la clientela hem considerat els canvis com molt positius. És una zona on pots aparcar-hi bé, les instal·lacions són molt agradables i el gimnàs manté l'esperit que a mi tant m'agrada. Estic segur que 2018 serà un any magnífic per elles, i per tots els clients que formem part d'aquesta tropa. Per altra banda, la Ruth, l'Esther i un grapat d'amigues més varen ser les campiones del Món de Kangoo durant l'any 2017. Reben un grapat d'invitacions internacionals per fer desmostracions i la Ruth ha estat a Ucraïna, Itàlia i Bulgària recentment. O sigui que el 2018 serà mogut. Com ha de ser. Allà seré jo per veure-ho i animar a la tropa.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…