Passa al contingut principal

L'Àrea de Guissona, insòlita

Ahir estàvem de viatge a la Segarra. Érem uns quants habituals, que en la seva totalitat tenim problemes de mobilitat. Això lògicament no és cap notícia, no hauria pas de ser-ho, però resulta que va ser motiu de conflicte en el moment que els tres companys i un servidor ens va entrar la gana, (era l'hora de dinar) i vàrem decidir arribar-nos fins l'Àrea de Guissona, una instal·lació magnífica i immensa a l'entrada d'aquest municipi de Lleida.

En aquestes instal·lacions s'hi troba un "buffet lliure" que està molt bé de preu i de gran concurrència. A l'entrada del menjador se'ns va informar que no era possible ajudar-nos a portar el plat a taula perquè era un buffet que no feien excepcions. Els vàrem dir que nosaltres no volíem cap excepció, que només volíem (tenim un caminar difícil que no garanteix que el plat arribi a taula pels nostres mitjans físics) que ens ajudessin a traslladar el plat fins a una taula. La resposta va ser clara i contundent; "No. No ajudem a ningú i no hi ha excepcions".

Va intervenir-hi l'encarregat del local que ens va confirmar el "no" d'una manera bastant envalentonat. Va dir-nos fins i tot que si volíem entrar era cosa nostra, però que ni ell ni tampoc cap persona de les que treballen en aquella àrea ens ajudarien, " No estem per això. Si voleu entrar és cosa vostra" (sic).

L'Àrea de Servei és propietat de la Cooperativa Agropecuària de Guissona, una de les principals iniciatives empresarials del país en matèria d'alimentació. És capdavantera en moltes coses i el seu model ha estat exportat i copiat en altres llocs. L'èxit de Guissona en els darrers anys és gairebé indiscutible i el seu format, el seu model de gestió una enveja en molts aspectes.

Ahir tota la retòrica que suposa l'exemple de l'Agropecuària de Guissona va caure en sis minuts. En el gest de meynspreu que varen tenir cap a nosaltres se'n va anar tot el prestigi en orris. També -aquests moments ho estem mirant- van cometre i saltar-se unes quantes normes legals; de lletra petita i no tan petita. No cal dir que de tot això, s'informarà al Síndic de Greuges, als responsables de la Cooperativa i també, amb tota seguretat, a un grapat més de gent. Ja en parlarem. No quedarà pas així la cosa...

Comentaris

No pot quedar així. Com a mínim heu d'escriure als responsables de la cooperativa perquè coneguin aquest acte de discriminació i de falta de solidaritat. Els podeu dir que a tots els restaurants buffet autoservei de Girona s’ofereix ajuda als usuaris de cadira de rodes per portar el menjar fins a la taula. Amb l’Alfonso hi hem anat molts cops i sempre ens han ajudat. Si no us van ajudar és perquè no van voler. S’haurien de replantejar els seus valors socials com a cooperativa. Estan mostrant menys solidaritat que totes les empreses privades.

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.