Passa al contingut principal

Diari de Girona

CONTENIDORS EN UNA PLAÇA D'APARCAMENT DE MINUSVÀLIDS.

E.BATLLE L'Ajuntament d'Anglès ha col·locat per segon any consecutiu contenidors d'escombraries (rebuig i reciclatge) a l'única plaça d'aparcament de minusvàlids que hi ha a la plaça dels Horts durant la Fira de Sant Antoni, celebrada el cap de setmana passat i, per tant, l'ha eliminat. Un fet que no és nou, ja que l'any passat, Joaquim Bonaventura, vicepresident del Grup Mifas ja ho va denunciar -tal i com va publicar al seu dia Diari de Girona- però ara, un any després els fets s'han tornat a repetir. Bonaventura critica l'actuació de l'Ajuntament acusant-lo de "manca de sensibilització" i diu que "és una qüestió ja cultural" perquè durant la Fira de Sant Antoni, es va decidir tan enguany com el passat ocupar sols aquesta plaça d'aparcament i la reservada a la Policia Local. I en canvi, a la resta de places, una cinquantena, explica, no s'hi va col·locar res i es trobaven lliures i hi estacionaven.Aquest fet es valora des de l'Ajuntament, tal i com explica el regidor d'Obres Públiques i Policia, Joan Pèlach (CiU), com una cosa "puntual" i afegeix que si s'ocupen aquestes places és perquè a la zona on solen estar s'hi col·loquen atraccions de fira per a la mainada. A més, l'edil ressalta que les queixes d'aquest usuari no tenen raó de ser, ja que "s'ocupen només durant unes hores". Per altra banda, el vicepresident de Mifas recorda que l'any passat quan va ocòrrer el mateix "vaig enviar un correu electrònic a l'Ajuntament, però mai m'han contestat" i en canvi, el regidor assegura que "mai hem rebut res".

Bonaventura també critica que Anglès és un dels muncipis en què queden deures per fer pel que fa a aspectes d'accessibilitat i no és un dels pobles "on es facin esforços per arreglar les coses". I recorda que tot i les seves queixes, no qüestiona que durant la Fira calgui moure el mobiliari urbà sinó que el que li dol "és que s'ocupi aquesta plaça per a gent amb mobilitat reduïda, havent-n'hi de lliures".Pla d'accessibilitatAquesta denúncia de Bonaventura també es pot veure al seu bloc (www.quimbonaventura.com), on també hi té un enllaç on es pot veure com la mateixa imatge s'ha repetit per segon any consecutiu.Davant la crítica, des del consistori el regidor d'Obres Públiques va anunciar que en breu es començaran a pintar més places d'aparcament per a vehicles per a persones amb mobilitat reduïda i que cal redactar un estudi d'accessibilitat, si bé, assegura que "és un tema molt car i que porta molt temps". Tot i això, va assegurar que si bé no hi ha gaire places d'aparcament per a minusvàlids, recorda que "a zones de càrrega i descàrrega s'hi pot aparcar amb el distintiu corresponent".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.