Passa al contingut principal

Fontajau

A la Rambla de Xavier Cugat de Girona hi ha unes quantes botigues i establiments comercials importants. Són llocs fets amb una certa gràcia, però no s'hi pot entrar. Hi ha molt poques excepcions. Gairebé totes les entrades hi ha un petit o no tan petit graó. Fa una certa ràbia perquè la majoria de negocis no són antincs, vull dir que s'han anat obrint al llarg d'aquests darrers anys. Un forn de pa que no s'hi pot entrar, a l'estanc del barri tampoc. Hi ha dos o tres bars que tindrien nova clientela i no la tindran mai. L'oficina de Caixa Girona hi ha un graó de grans dimensions, una mica més avall pots entrar sense problemes a la que té "la Caixa" perquè fa anys va decidir que l'accessibilitat dels seus espais era una obstacle que s'havia de resoldre.

L'arribada de MIFAS al barri de Fontajau haurà de suposar un canvi seriós de l'accessibilitat de les botigues d'aquesta zona nova de Girona, però és una mica impresentable que algú -qui sigui- hagi donat permisos d'apertura a tort i a dret sense contemplar una qüestió que ja hauria d'estar superada, diguem-ne que més o menys...

Comentaris

Rachel ha dit…
Quim..."La caixa" no és del ttot excessible per a tothom... La d'allà no ho sé, però a la de Sant Narcís jo no hi puc entrar sola ni arribo a treure els diners tota sola. Crec que seria fàcil d'arreglar, doncs hi ha caixers (entre ells alguns de la caixa de girona i de la mateixa caixa) on sí que hi arribo. Ja els hi he dit, i em diue que sí, que tinc raó, però no ho demostren amb fets...
Rachel ha dit…
buf! acabo de veure que vaig fer una GRAN falta d'ortografia...em corregeixo: accessible. Crec que així ja estar bé, no? jejeje
a ha dit…
l'altre dia em vaig trobar un amic. ha obert una academia d'informàtica a sta. eugenia. al preguntar si era accessible em va dir que si, que al demanar el permís li van obligar a fer un lavabo adaptat. al preguntar per l'entrada em va dir que hi havia un petit esgraó d'uns 10 cm, però que l'ajuntament l'hi havia dit que no calia tocar, que d'aquestes mides ja era "salvable". ahir a tossa igual, una gelateria amb lavabo adaptat, però un esgraó d'uns 15 cm. al final un es pregunta quina carrera han estudiat aquests tècnics.... o pitjor, qui els ha contractat!
bonaventura-ayats ha dit…
Ep, moltes gràcies a tots per dir-hi la vostra. Francament, em penso que hem d'explicar això de les barreres d'una altra manera. No s'acaba d'entendre del tot que els llocs públics i privats han de ser accessibles seriosament. Hi ha un pèl d'ignorància, a part també d'un no saber fer-ho.

L'Ajuntament hauria d'haver-hi algú que revisés els permisos d'obres que es demanen. Això sembla que en una ciutat (d'altres també) com Girona està costant.

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.