Ves al contingut principal

Fontajau

A la Rambla de Xavier Cugat de Girona hi ha unes quantes botigues i establiments comercials importants. Són llocs fets amb una certa gràcia, però no s'hi pot entrar. Hi ha molt poques excepcions. Gairebé totes les entrades hi ha un petit o no tan petit graó. Fa una certa ràbia perquè la majoria de negocis no són antincs, vull dir que s'han anat obrint al llarg d'aquests darrers anys. Un forn de pa que no s'hi pot entrar, a l'estanc del barri tampoc. Hi ha dos o tres bars que tindrien nova clientela i no la tindran mai. L'oficina de Caixa Girona hi ha un graó de grans dimensions, una mica més avall pots entrar sense problemes a la que té "la Caixa" perquè fa anys va decidir que l'accessibilitat dels seus espais era una obstacle que s'havia de resoldre.

L'arribada de MIFAS al barri de Fontajau haurà de suposar un canvi seriós de l'accessibilitat de les botigues d'aquesta zona nova de Girona, però és una mica impresentable que algú -qui sigui- hagi donat permisos d'apertura a tort i a dret sense contemplar una qüestió que ja hauria d'estar superada, diguem-ne que més o menys...

Comentaris

Rachel ha dit…
Quim..."La caixa" no és del ttot excessible per a tothom... La d'allà no ho sé, però a la de Sant Narcís jo no hi puc entrar sola ni arribo a treure els diners tota sola. Crec que seria fàcil d'arreglar, doncs hi ha caixers (entre ells alguns de la caixa de girona i de la mateixa caixa) on sí que hi arribo. Ja els hi he dit, i em diue que sí, que tinc raó, però no ho demostren amb fets...
Rachel ha dit…
buf! acabo de veure que vaig fer una GRAN falta d'ortografia...em corregeixo: accessible. Crec que així ja estar bé, no? jejeje
a ha dit…
l'altre dia em vaig trobar un amic. ha obert una academia d'informàtica a sta. eugenia. al preguntar si era accessible em va dir que si, que al demanar el permís li van obligar a fer un lavabo adaptat. al preguntar per l'entrada em va dir que hi havia un petit esgraó d'uns 10 cm, però que l'ajuntament l'hi havia dit que no calia tocar, que d'aquestes mides ja era "salvable". ahir a tossa igual, una gelateria amb lavabo adaptat, però un esgraó d'uns 15 cm. al final un es pregunta quina carrera han estudiat aquests tècnics.... o pitjor, qui els ha contractat!
bonaventura-ayats ha dit…
Ep, moltes gràcies a tots per dir-hi la vostra. Francament, em penso que hem d'explicar això de les barreres d'una altra manera. No s'acaba d'entendre del tot que els llocs públics i privats han de ser accessibles seriosament. Hi ha un pèl d'ignorància, a part també d'un no saber fer-ho.

L'Ajuntament hauria d'haver-hi algú que revisés els permisos d'obres que es demanen. Això sembla que en una ciutat (d'altres també) com Girona està costant.

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…