Ves al contingut principal

Deutes, notícia del Diari de Girona d'avui

El president de l'associació de Minusvàlids Físics Associats (Mifas), Pere Tubert, assegura que el Departament d'Acció Social i Ciutadania no els paga les subvencions pel manteniment del centre ocupacional Pere Llonch de Vilafant des de fa vuit mesos i que ja els deuen uns 100.000 euros -el cost mensual és de 12.000-. A l'espai hi treballen nou persones, però n'atenen a 20. Tampoc els paguen les despeses del centre residencial de Girona, on hi ha quatre persones, pel qual, diu, els deuen uns 40.000 euros. Tubert lamenta que, a hores d'ara, el Departament no s'hagi posat en contacte amb ells per informar-los dels retards i assegura que hi haurà algunes activitats «menys indispensables» que hauran d'eliminar de cares al setembre.

«És com si un touroperador ens enviés clients a l'hotel però, després, no ens pagués per ells». Així és com resumeix el president de l'entitat d'ajuda als disminuïts la situació que des de fa vuit mesos viuen. Des del mes de gener, assegura, no els paguen els ajuts previstos per les persones que atenen al centre i no els han donat cap explicació al respecte.

«Nosaltres cada dia entrem a la web d'economia i finances per veure si surt que està pendent pagar-nos, però no hi ha notícies noves. Ens hi posem en contacte i no ens donen resposta», afegeix Tubert. A tot això, el president de l'ens afirma que aquesta situació els provoca importants problemes de liquiditat i «les pòlisses de crèdit que tenim se'ns han desbordat». Malgrat això, remarca, «nosaltres hem de seguir abonant la seguretat social dels nostres treballadors quan l'Administració no està fent la seva feina». Tubert diu que són conscients que la situació econòmica és complicada, però també demana que la Generalitat ho sigui de les dificultats que suposa per entitats com les seves afrontar aquest tipus de situacions.

«Sense notícies»


Les subvencions que els atorga la Generalitat es corresponen amb el nombre de persones que atenen i el seu grau de discapacitat. «Ells ens paguen una determinada quantitat per cada persona que nosaltres atenem de forma subsidiària», explica Tubert.

Pel centre de Vilafant, paguen uns 12.000 euros mensuals que no se'ls han abonat durant vuit mesos, per la qual cosa calculen que la Generalitat els deu uns 100.000 euros per aquest equipament i 40.000 més per la residència de Girona, que disposa de quatre places. Tubert assegura, en canvi, que el seu centre ha d'abonar els sous dels treballadors sense que tingui els ingressos necessaris per dur-ho a terme.

«Estem en un moment complicat, tot i que no ens plategem ni tancar el centre ni repercutir els costos en les famílies de les persones ateses», afirma.

Tot i això, el president de l'associació assegura que el que sí que s'hauran de replantejar són algunes de les activitats que es duran a terme a partir del setembre i octubre. «Les excursions i actes que realitzem durant aquestes èpoques de l'any segurament s'hauran d'eliminar perquè no podem assumir-ho i considerem que no són de primera necessitat», afirma Tubert.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…

Ruth Vela Gym 2018

Més enllà de la política i dins del marc de la gent normal i corrent el 2017 ha estat un any extraordinari pel Ruth Vela Gym. Tant la Ruth com l'Esther -les seves propietàries- han aconseguit consolidar la nova ubicació del gimnàs, al barri de Sant Narcís de Girona i la clientela hem considerat els canvis com molt positius. És una zona on pots aparcar-hi bé, les instal·lacions són molt agradables i el gimnàs manté l'esperit que a mi tant m'agrada. Estic segur que 2018 serà un any magnífic per elles, i per tots els clients que formem part d'aquesta tropa. Per altra banda, la Ruth, l'Esther i un grapat d'amigues més varen ser les campiones del Món de Kangoo durant l'any 2017. Reben un grapat d'invitacions internacionals per fer desmostracions i la Ruth ha estat a Ucraïna, Itàlia i Bulgària recentment. O sigui que el 2018 serà mogut. Com ha de ser. Allà seré jo per veure-ho i animar a la tropa.