Passa al contingut principal

Domingos Dosil Cubelo

Avui dilluns dia 6 de febrer ha mort Domingo Dosil Cubelo, fundador de la Confederació Gallega de Discapacitats Físics (COGAMI), i fins fa molt poc Alcalde de la vila marinera de Muros (A Corunya)

En Domingo va ser un activista social de primera fila i la seva vida va estar dedicada a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Va fundar la Confederació Galega i també va ser membre de la Junta Directiva i de la Comissió Executiva de COCEMFE, del CERMI Galícia i patró de la Fundació ONCE durant uns anys.

Era una persona especial i personalment he de dir que un referent molt important, per la manera de fer i per la seva honestedat. Ha mort a Santiago de Compostela avui i aquesta notícia em provoca una tristor immensa. Ens deixa una mica orfes a tots plegats.

Haver treballat tant de temps amb ell va ser un honor, també una sort poder haver estat amic seu tant temps. 

Animo als companys de Galícia i de tot el col·lectiu en general a seguir el seu camí i tenir present el seu treball i esforç. Tota una lliçó de vida.

Comentaris

Anònim ha dit…
Descansa en paz, querido amigo, he tenido el placer de conocer y estar contigo en múltiples ocasiones, luchador y buena persona. Esta claro que Dios, se lleva a los buenos. Desde aquí mi mas sentido pésame a la familia. Un abrazo. Gabriel Estremera
Anònim ha dit…
Sinto moito en que me pase dun recordatorio breve ..pero non poido evitalo.Acaba de morrer Domingos Dosil,un boo amigo que tiven a sorte de coñocer polo ano oitenta e ùn, cando él empezaba a dar o seus primeiros pasos na loita do movemento reinvindicativo e xa se veia en el o sentir Nacionalista onde a Fala era Galiza. Nada mais vernos conxeniamos nas formas de pensar a pesar de que el soi me levaba 16 anos. Na queles tempos nos encerramos no despacho do director xeral da Xunta de Galicia (presidida por Fernandez Albor o cal nos recibiria no seu despacho acompañado do que oxe e o actual Presidente do Goberno Español Mariano Rajoy, Vicepresidente da Xunta) pra apollar a Lola Presidenta da Asociación Virxen de Loreto nae dunha moza gravemente afectada,e que loitaria toda a sua vida por conquerir un Centro de Atención Integral pra minusvalidos; . Da quel encerro nos dexalosou a Policia Nacional as cinco da mañan, eramos 5 persoas e viñeron once uniformados e nos dixeron se queren opoñer resistencia se poden tirar o chan pero as nosas ordenes son desaloxaros dei qui. Nos miramos e decidimos que era absurdo lastimarnos no chan e nos deixamos empuxar. Cando estàbamnos fora do edificio os policias nos preguntaron se nos hibamos marchar e lle contestamos que a calle era de todos e que nos quedabamos dentro do coche pra dormir e continuar co encerro. Estos policias nos dixeron que pertenecian ao Sindicato Unificado de policias Clandestino e que nos traeirian uhns bocaillos e cafes. Nos trouxeron unha cea completa a base de bistecs, tortilla, fruta e cafes mais cinco sacos de dormir...Desta experenza naceu a nosa amistade (na que habia un sentimento principal o "importante e sempre o colectivo sen olvidarnos nunca do individuo")que sempre durou ata que a nae natureza nos leva a todos un diante e os outros despois.Sempre estaras no meu corazon. Un amigo de Ferrol. E pra ti Quin un amigo que ainda espera visitar Noruega.
Hola, la verdad es que ir con Domingo siempre era una aventura. Podría explicar un montón de experiencias en este sentido. Era un hombre intrépido y muy valiente, nada le hacía miedo. Muchas gracias por vuestros comentarios. Un saludo

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.