Ves al contingut principal

Centres Especials de Treball, coses pendents

Els responsables del Departament de Treball i Innovació que gestionen el tema de la discapacitat varen visitar MIFAS el passat divendres. M'hi varen convidar perquè jo digués la meva. El President de l'entitat va manifestar la seva preocupació per la situació econòmica dels Centres Especials de Treball a Catalunya i també per la continuïtat de diferents programes d'inserció que han estat funcionant fins ara.

--Hi ha voluntat de que l'any 2012 sigui com a mínim com el 2011-- va dir Xavier López, Director General i responsables d'aquests programes dins de la Generalitat. --No hi ha diners i haurem de fer alguns esforços perquè això sigui possible--, també va dir-nos als presents. 

Els sector de la discapacitat en general vol modificar les normatives i condicions per rebre subvencions salarials dels seus treballadors. Hi ha tot tipus de propostes a una reglamentació que és d'àmbit estatal encara que gestionat per les Comunitats Autònomes. Algunes d'aquestes propostes les he penjat en aquest bloc en ocasions, sobretot aquelles que xisclen més del normal. Jo penso que hi ha interès amb el tema, i que la Generalitat de Catalunya procurarà per la bona marxa de les empreses que tenen la qualificació de Centres Especials de Treball. Tot podria quedar més estroncat per la situació econòmica que s'està vivint i que apallissa de manera contundent els més dèbils. N'haurem d'estar molt pendents de com anirà tota aquesta història. 

Un cop més vull manifestar la meva total disconformitat amb les propostes que fan alguns pretenent millorar la seva situació empobrint la situació d'altres, tot això dins del mateix gremi. Sembla mentida que això sigui així, però és autènticament cert. Denota falta d'estil i pobresa d'arguments i segurament posa en evidència altres característiques que no volen entrar-hi, encara que sigui per conveniència.

Eren gairebé les 9 del vespre del divendres i MIFAS acabava una setmana intensa de visites institucionals. Abans dels responsables de Treball, la direcció de l'entitat havia estat rebuda pel President Mas i també pel Conseller Cleries.  Penso que des de Girona s'està donant una opinió que dins de la discapacitat catalana té molt de pes i això és -al meu entrendre- una molt bona notícia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Ruth Vela Gym 2018

Més enllà de la política i dins del marc de la gent normal i corrent el 2017 ha estat un any extraordinari pel Ruth Vela Gym. Tant la Ruth com l'Esther -les seves propietàries- han aconseguit consolidar la nova ubicació del gimnàs, al barri de Sant Narcís de Girona i la clientela hem considerat els canvis com molt positius. És una zona on pots aparcar-hi bé, les instal·lacions són molt agradables i el gimnàs manté l'esperit que a mi tant m'agrada. Estic segur que 2018 serà un any magnífic per elles, i per tots els clients que formem part d'aquesta tropa. Per altra banda, la Ruth, l'Esther i un grapat d'amigues més varen ser les campiones del Món de Kangoo durant l'any 2017. Reben un grapat d'invitacions internacionals per fer desmostracions i la Ruth ha estat a Ucraïna, Itàlia i Bulgària recentment. O sigui que el 2018 serà mogut. Com ha de ser. Allà seré jo per veure-ho i animar a la tropa.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…