Passa al contingut principal

Reforma Laboral

M'estic llegint amb molta atenció la reforma laboral que ha aprovat el govern central amb el format de Reial Decret Llei i que surt publicat avui al Butlletí Oficial de l'Estat. No puc dir que l'entengui fàcilment. En aquest país necessites tenir un enginyer legislatiu perquè et faci una traducció de les normes existents, ja que la nova norma en regula d'altres que no hi eren i d'altres que deixaran de ser-hi. S'ha d'admetre que tot plegat és una mica un guirigall. El meu dubte és que totes aquestes modificacions serveixin per crear confiança i animar a l'economia amb el propòsit de crear llocs de treball. Jo de moment no ho entenc així.

De moment els sindicats estan emprenyats i la patronal està contenta; tot fa pensar que alguna cosa s'està perdent pel camí. Ara el Reial Decret Llei tindrà un procés parlamentari i jo m'imagino que pel camí s'hi podrà dir alguna cosa, però tampoc espero que existeixin massa canvis. En matèria de discapacitat entenc que tot plegat queda com estava, més enllà de la pèrdua general que tothom arrossegarà. Si voleu llegir el Reial Decret Llei feu clic aquí i anireu directament al BOE

Comentaris

Hola Quim, acabo de llegir el petit resum que hi ha al 3/24. No m'estranya que hi hagi una part que estigui molt contenta i l'altra molt trista. No sé cap a on portarà la reforma, però potser algú hauria de començar a pensar que aquest model econòmic ja ha donat de sí tot el que ens podia donar, i pensar alguna altra cosa ben diferent.
Hola Ramón. És evident que amb la xifra d'atur que tenim alguna cosa s'havia de fer, però no sé si el que s'ha decidit crearà feina i confiança.

En qualsevol cas, aquestes dues senyores de la fotografia no han explicat tot el que hi havia, sembla que varen deixar-se alguna cosa importat.

Cuida't i en línia.

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.