Ves al contingut principal

Departament d'Empresa i Ocupació i la seva irresponsabilitat

El Departament d'Empresa i Ocupació ha decidit que els dolents són els de Madrid. Fins aquí cap novetat important. Ja ho sabíem de fa temps. Aquesta és l'estratègia dels nostres governants. Ells no tenen mai la culpa de res. Si Catalunya fos independent no sé pas quin discurs quedaria, sense Madrid el victimisme no té massa futur.  

Més enllà de que efectivament Madrid ha retallat programes d'inserció convé tenir present que el Govern de Catalunya és el responsable i el titular de les polítiques que es fan en aquest sentit i això pot demostrar-se en altres qüestions que segurament són sistèmiques, com per exemple subvencionar la Vanguardia en 8 milions d'Euros o donar importants quantitats de diners a altres organitzacions que són més afins a la línia que té en marxa el Govern de la Generalitat de Catalunya.

Abans d'ahir, el dilluns, les entitats que treballen per la inserció de persones amb discapacitat varen ser convocades per informar-les de la disponibilitat pressupostària i per tant de les retallades que afectaran de manera molt directe al sector. En matèria de Centres Especials de Treball han decidit que no compliran la Llei. Passaran a subvencionar als C.E.T. en un 42,88 per cent per tots els treballadors que estiguin entre el 33 i el 65 per cent de discapacitat i un 52,88 als treballadors que superin el 65 per cent.

També varen informar de les retallades en matèria de programes d'inserció, passant de 9 a 2 milions els recursos que es disposen per totes les entitats que treballen en aquesta línia i que és altament prioritari per la bona integració social i econòmica d'un sector que és molt vulnerable. 

El sector de la discapacitat no és sistèmic. Ha quedat clar en aquests darrers mesos. També és un sector molt dividit i sempre disposat a beneficiar algunes timbes que són -com a mínim- dubtoses de tenir alguna viabilitat econòmica en contra d'altres que no agraden tot i que estan dins de les normatives existents. Dincat -la plataforma que agrupa a les organitzacions de discapacitats psíquics- està encapçalant la creuada que no toca ni cap ni peus. 

I tots plegats hem caigut en la desgràcia d'estar penjats del Departament d'Empresa i Ocupació, una conselleria que no té cap interès en matèria d'integració social i laboral de les persones amb discapacitat.  Convé recordar que quan la política laboral de persones amb discapacitat varen ser traspassades de Benestar Social i Família a Treball va ser un fet gratament rebut per tot el sector, unànimement. Avui aquestes polítiques estan dirigides pel Conseller Mena i el seu equip i amb la cantarella de que ells no són responsables i què el govern central és el culpable de tot.  Jo penso que això se'n diu tenir mala sort i les conseqüències de tot plegat deixarà a les entitats i a les persones afectades a les portes de la indigència més absoluta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…