Ves al contingut principal

Govern català, la fotografia

La foto no és del Govern de Catalunya, però permetrà que en pocs dies Catalunya en tingui un de nou. Res a dir-hi, democràticament   impecable. La suma aritmètica dels 50 escons de Convergència i Unió i dels 21 d'Esquerra Republicana dóna majoria per tirar-lo endavant. No obstant això, el problema és que el Govern només estarà format per CiU i tindrà el suport -diuen- permanent del seu soci que al mateix temps farà el paper de primer partit de l'oposició. És una fórmula estranya, nova, s'haurà de veure com va.

Entre els acords hi ha pactes de caràcter fiscal per recaptar més o retallar menys; jo diria que per fer caixa i poder reduir deute, resoldre això del dèficit, que fins ara s'ha fet a càrrec dels de sempre. També inclou un impost bancari que ara mateix no sé si l'hauran de pagar els titulars dels dipòsits o senzillament serà una càrrega a compte de les entitats financeres que operin a Catalunya. En el moment de teclejar aquest post no he pogut esbrinar-ho. Jo no m'hi oposo pas a la pressió fiscal, sempre i quan això millori l'atenció als ciutadans, especialment els més febles. Hores d'ara en tinc els meus dubtes que així sigui. També tinc la lleugera sensació que el Govern central encaixarà malament aquest pacte i posarà tots els pals que puguin a les rodes, de fet ja fa dies que han començat a fer-ho escenificant sainets tipus Wert.

El pacte inclou un referèndum d'autodeterminació en un plaç que no serà superior a l'any 2015. Això vol dir que tindrem dos anys de bronca constant, tant aquí com allà. Seran dos anys molt difícils de suportar; material de primera per a tertúlies d'impresentables i d'esquizofrènics, i tones de tinta en publicacions, semblants a les que hem viscut als mesos previs a les eleccions del passat 25 de novembre. Sóc dels que penso que el tema del soberanisme ha de ser una mica més ampli, incloure-hi més gent, més opcions polítiques. És un tema massa important per ser tractar únicament per dos partits.

També tinc els meus dubtes que Esquerra Republicana sigui conscient -ara mateix- del significat que suposa donar suport a les retallades que durant l'any 2013 seran aproximadament de 4.000 milions d'euros, i que alguns fins i tot diuen que poden ser propreres a 7.000 milions. No ho sé, no ho diuen, suposo que no ho volen dir. Aquesta escena implicarà que Catalunya tindrà un nou govern la propera setmana, però poca gent apostarà per la seva durada. Estarà sotmès a molta pressió i s'haurà de comprovar la seva capacitat de resistència econòmica i coherència política que serà discudida a diari 

Fa una certa mandra haver de passar un llarg període de cridòria i encara més veure com les altres opcions polítiques no acabem d'estar preparades per presentar una alternativa que segurament tenim, però no sabem com explicar-la, com fer-ho perquè la gent entengui altres propostes. Jo ara mateix tampoc sabria com dir-ho. En tot cas el que avui tenim és una fotografia i uns papers que s'hauran de llegir molt bé i després veure'n la realitat, especialment la lletra petita, que sol ser la bona i quasi sempre també la més dolenta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Ruth Vela Gym 2018

Més enllà de la política i dins del marc de la gent normal i corrent el 2017 ha estat un any extraordinari pel Ruth Vela Gym. Tant la Ruth com l'Esther -les seves propietàries- han aconseguit consolidar la nova ubicació del gimnàs, al barri de Sant Narcís de Girona i la clientela hem considerat els canvis com molt positius. És una zona on pots aparcar-hi bé, les instal·lacions són molt agradables i el gimnàs manté l'esperit que a mi tant m'agrada. Estic segur que 2018 serà un any magnífic per elles, i per tots els clients que formem part d'aquesta tropa. Per altra banda, la Ruth, l'Esther i un grapat d'amigues més varen ser les campiones del Món de Kangoo durant l'any 2017. Reben un grapat d'invitacions internacionals per fer desmostracions i la Ruth ha estat a Ucraïna, Itàlia i Bulgària recentment. O sigui que el 2018 serà mogut. Com ha de ser. Allà seré jo per veure-ho i animar a la tropa.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…