Passa al contingut principal

Govern català, la fotografia

La foto no és del Govern de Catalunya, però permetrà que en pocs dies Catalunya en tingui un de nou. Res a dir-hi, democràticament   impecable. La suma aritmètica dels 50 escons de Convergència i Unió i dels 21 d'Esquerra Republicana dóna majoria per tirar-lo endavant. No obstant això, el problema és que el Govern només estarà format per CiU i tindrà el suport -diuen- permanent del seu soci que al mateix temps farà el paper de primer partit de l'oposició. És una fórmula estranya, nova, s'haurà de veure com va.

Entre els acords hi ha pactes de caràcter fiscal per recaptar més o retallar menys; jo diria que per fer caixa i poder reduir deute, resoldre això del dèficit, que fins ara s'ha fet a càrrec dels de sempre. També inclou un impost bancari que ara mateix no sé si l'hauran de pagar els titulars dels dipòsits o senzillament serà una càrrega a compte de les entitats financeres que operin a Catalunya. En el moment de teclejar aquest post no he pogut esbrinar-ho. Jo no m'hi oposo pas a la pressió fiscal, sempre i quan això millori l'atenció als ciutadans, especialment els més febles. Hores d'ara en tinc els meus dubtes que així sigui. També tinc la lleugera sensació que el Govern central encaixarà malament aquest pacte i posarà tots els pals que puguin a les rodes, de fet ja fa dies que han començat a fer-ho escenificant sainets tipus Wert.

El pacte inclou un referèndum d'autodeterminació en un plaç que no serà superior a l'any 2015. Això vol dir que tindrem dos anys de bronca constant, tant aquí com allà. Seran dos anys molt difícils de suportar; material de primera per a tertúlies d'impresentables i d'esquizofrènics, i tones de tinta en publicacions, semblants a les que hem viscut als mesos previs a les eleccions del passat 25 de novembre. Sóc dels que penso que el tema del soberanisme ha de ser una mica més ampli, incloure-hi més gent, més opcions polítiques. És un tema massa important per ser tractar únicament per dos partits.

També tinc els meus dubtes que Esquerra Republicana sigui conscient -ara mateix- del significat que suposa donar suport a les retallades que durant l'any 2013 seran aproximadament de 4.000 milions d'euros, i que alguns fins i tot diuen que poden ser propreres a 7.000 milions. No ho sé, no ho diuen, suposo que no ho volen dir. Aquesta escena implicarà que Catalunya tindrà un nou govern la propera setmana, però poca gent apostarà per la seva durada. Estarà sotmès a molta pressió i s'haurà de comprovar la seva capacitat de resistència econòmica i coherència política que serà discudida a diari 

Fa una certa mandra haver de passar un llarg període de cridòria i encara més veure com les altres opcions polítiques no acabem d'estar preparades per presentar una alternativa que segurament tenim, però no sabem com explicar-la, com fer-ho perquè la gent entengui altres propostes. Jo ara mateix tampoc sabria com dir-ho. En tot cas el que avui tenim és una fotografia i uns papers que s'hauran de llegir molt bé i després veure'n la realitat, especialment la lletra petita, que sol ser la bona i quasi sempre també la més dolenta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.