Ves al contingut principal

Govern català, la fotografia

La foto no és del Govern de Catalunya, però permetrà que en pocs dies Catalunya en tingui un de nou. Res a dir-hi, democràticament   impecable. La suma aritmètica dels 50 escons de Convergència i Unió i dels 21 d'Esquerra Republicana dóna majoria per tirar-lo endavant. No obstant això, el problema és que el Govern només estarà format per CiU i tindrà el suport -diuen- permanent del seu soci que al mateix temps farà el paper de primer partit de l'oposició. És una fórmula estranya, nova, s'haurà de veure com va.

Entre els acords hi ha pactes de caràcter fiscal per recaptar més o retallar menys; jo diria que per fer caixa i poder reduir deute, resoldre això del dèficit, que fins ara s'ha fet a càrrec dels de sempre. També inclou un impost bancari que ara mateix no sé si l'hauran de pagar els titulars dels dipòsits o senzillament serà una càrrega a compte de les entitats financeres que operin a Catalunya. En el moment de teclejar aquest post no he pogut esbrinar-ho. Jo no m'hi oposo pas a la pressió fiscal, sempre i quan això millori l'atenció als ciutadans, especialment els més febles. Hores d'ara en tinc els meus dubtes que així sigui. També tinc la lleugera sensació que el Govern central encaixarà malament aquest pacte i posarà tots els pals que puguin a les rodes, de fet ja fa dies que han començat a fer-ho escenificant sainets tipus Wert.

El pacte inclou un referèndum d'autodeterminació en un plaç que no serà superior a l'any 2015. Això vol dir que tindrem dos anys de bronca constant, tant aquí com allà. Seran dos anys molt difícils de suportar; material de primera per a tertúlies d'impresentables i d'esquizofrènics, i tones de tinta en publicacions, semblants a les que hem viscut als mesos previs a les eleccions del passat 25 de novembre. Sóc dels que penso que el tema del soberanisme ha de ser una mica més ampli, incloure-hi més gent, més opcions polítiques. És un tema massa important per ser tractar únicament per dos partits.

També tinc els meus dubtes que Esquerra Republicana sigui conscient -ara mateix- del significat que suposa donar suport a les retallades que durant l'any 2013 seran aproximadament de 4.000 milions d'euros, i que alguns fins i tot diuen que poden ser propreres a 7.000 milions. No ho sé, no ho diuen, suposo que no ho volen dir. Aquesta escena implicarà que Catalunya tindrà un nou govern la propera setmana, però poca gent apostarà per la seva durada. Estarà sotmès a molta pressió i s'haurà de comprovar la seva capacitat de resistència econòmica i coherència política que serà discudida a diari 

Fa una certa mandra haver de passar un llarg període de cridòria i encara més veure com les altres opcions polítiques no acabem d'estar preparades per presentar una alternativa que segurament tenim, però no sabem com explicar-la, com fer-ho perquè la gent entengui altres propostes. Jo ara mateix tampoc sabria com dir-ho. En tot cas el que avui tenim és una fotografia i uns papers que s'hauran de llegir molt bé i després veure'n la realitat, especialment la lletra petita, que sol ser la bona i quasi sempre també la més dolenta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.