Passa al contingut principal

Realitat llunyana

Les fotografies que mostren els diferents diaris sobre la inauguració de la línia de l'AVE entre Barcelona, Girona i Figueres mostren els diferents mandataris asseguts en una taula que ni tan sols despleguen del tot. El Príncep, el President Mas, Rajoy i la Ministra Pastor estan asseguts mirant de tenir una conversació que no tenen. Hi ha tensió política i el motiu pels quals estan asseguts allà passa gairebé com a segon punt de l'ordre del dia. La gran notícia eren les cares que portaven els protagonistes asseguts en el tren especial d'autoritats d'avui i el poc entusiasme que els genera el paisatge que va passant. Tot plegat una mica fluix. 

Els discursos que he pogut escoltar per ràdio són totalment oposats. Els del govern central parlen de l'arribada de l'AVE com un favor que fan a Catalunya i a Girona i comarques. El Govern català parla del dèficit d'inversions que té el país i l'Alcalde de Girona parla del merder que han deixat a la ciutat de Girona i de la manca de solucions a les qüestions pendents. M'han dit que l'organització de l'acte va ser un desastre. He sentit el Príncep que parlava de l'Alt Empordà, la qual cosa vol dir que s'havia preparat el discurs per fer-lo a Figueres i no a Girona. En fi, tot plegat un sarau una mica innecessari. 

Trobo que la Ministra Pastor, que és neuròloga havia d'haver repartit relaxants musculars i antiinflamatoris per tothom; en Josep Pla -que va mencionar varies vegades- l'hi hagués recomanat, o en tot cas una beguda una mica forta. I sembla que així ha anat tot plegat. Ja tenim l'AVE aquí i els nostres polítics mai havien estat tan lluny de la realitat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.