Passa al contingut principal

Anem molt malament

Aquesta setmana no estava fora, però he llegit i escoltat comentaris entorn al Debat de la Pobresa que va haver-hi en el Parlament de Catalunya. Crítiques fortes més aviat. He escoltat als responsables de les Taules d'Organitzacions i els seus responsables estaven decebuts. No podem dir que hagi anat bé, perquè no han posat ni un euro per combatre el tema, venia a dir el responsable de Catalunya de Càritas. Jo sóc dels que penso que la situació econòmica complica molt la situació financera del Govern de Catalunya, però hem d'admetre que la voluntat política de qui governa tampoc hi es. El sector que representa a les persones amb discapacitat, per exemple, no ha rebut en anys cap bona notícia. Paraules, això sí, un grapat de paraules de com haurien de ser els serveis i un grapat de teories noves que no serveixen per a res si el Govern no hi posa cap euro.

Els Serveis Socials al igual que els temes de Salut i Educació no tenen massa importància per la gent que hi governa. En matèria de Salut per exemple, tenim al Conseller Boris Ruiz que està desmuntant amb silenci tot el sistema que havia estat capdavanter en el món occidental. És evident que si vols ser el primer de la llista has de posar molts diners, no és casualitat. En temes relacionats amb la discapacitat s'està indicant a les entitats i a les seves famílies que per mantenir els serveis s'haurà d'entrar en tot això que s'anomena el co-pagament. Això vol dir que per anar a un Centre de Dia, Centre Ocupacional o qualsevol altre servei d'aquest tipus i que majoritariament estan gestionats per les entitats s'haurà de pagar una quota mensual en funció de la renda disponible de la família de la persona discapacitada. La Consellera Neus Munté que està passant sense pena ni glòria serà la responsable d'inaugurar una etapa que serà recordada històricament pel tancament de tots aquests equipaments que han costat anys planificar, contruïr i pagar. En fi, això és el que hi ha i així ho veiem a la premsa aquesta setmana. Una dona ha pagat 9.335 euros per sortir de la llista d'espera en un Hospital de les comarques de Tarragona i això només és el preludi d'un grapat de notícies que la premsa catalana també controla o no difon, perquè resulta que també està subvencionada, o sigui que serà també molt difícil donar a conèixer aquesta problemàtica a la societat catalana que en aquests moments està encantada amb els discursos de pals i banderes, entretinguda dissenyant com serem, bé, com seran els que tinguin bona salut, bona educació i no hagin de tirar d'això tant estrany que se'n diuen Serveis Socials. Anem malament, no tant per les aspiracions de la gent -que són absolutament respectables- sinó perquè ja fa temps que no compten amb nosaltres i això a mi em preocupa i em decep moltíssim.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.