Ves al contingut principal

Antonio Guillén, nou President del COCARMI

Us enganxo la nota de premsa que han fet els companys d'ECOM amb la noticia de que Antonio Guillén ha estat escollit nou President del COCARMI. Ja era hora que una persona amb discapacitat fos el màxim representant dels discapacitats d'aquest país. Estic content de que sigui precisament l'Antonio l'escollit, és un home que porta molts anys al capdavant del sector i val la pena celebrar-ho. El paper del COCARMI fins ara amb el seu anterior president ha estat fluix, molt pròxim a l'administració catalana de qualsevol moment i sempre ha procurat no molestar massa. L'Antonio hi donarà la volta, n'estic convençut tot i el mal moment que enganxa el càrrec, perquè cal dir que el sector de la discapacitat està en les hores més baixes que mai he conegut. Ànims i endavant.

El president d'ECOM, Antonio Guillén Martínez, ha estat escollit aquesta setmana nou president del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, COCARMI, en substitució de Francesc Pérez Rodríguez.
Antonio Guillén, que ocupa la presidència d’ECOM des de 2011 (anteriorment n’era el vicepresident) és des de fa prop de 40 anys un destacat activista en defensa de les persones amb discapacitat física i impulsor de diverses organitzacions del sector. De ben jove va participar activament en les accions reivindicatives que les persones amb discapacitat van protagonitzar els anys 70 a la ciutat de Barcelona per exigir el reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat física i la creació d’òrgans de participació municipals per al col•lectiu. Després va formar part del grup redactor dels estatuts del Patronat Municipal de Persones amb Disminució Física de Barcelona, que va veure la llum el 1980, i que més endavant va esdevenir l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMD). Des de 2011, Guillén és membre del Consell Rector de l’IMDB, com a representant del col•lectiu de persones amb discapacitat física.
La vinculació de Guillén amb ECOM data de 1980, quan s’incorporà a la Junta Directiva de la Federació ECOM, i des de llavors ha estat sempre vinculat a l’entitat, malgrat que amb llargs parèntesis en què es va dedicar a l’activitat sindical (1983-1999) i política (1999-2007).
Antonio Guillén ha agraït al president sortint la feina feta i s'ha compromès amb l’actual equip a treballar per la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a Catalunya.
La voluntat de Guillén al front del COCARMI és continuar defensant l’exercici dels drets de totes les persones amb discapacitat posant especial èmfasi en recuperar els recursos perduts en les polítiques de retallades per normalitzar les polítiques d’educació, l’accés al treball, i unes pensions dignes així com defensar la continuïtat del desplegament de la Llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. Així mateix, treballarà per reforçar el paper unitari del conjunt de la discapacitat, reforçant el consens entre les diferents federacions que integren COCARMI, potenciant els valors de la participació, la transparència i el consens.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.