Ves al contingut principal

Temps de flors i de rucs

Anualment hi ha ciutats que reben premis pel seu compromís en tot això de l'accessibilitat, no només per si tenen les voreres adequades, sinó també per si els ciutadans amb mobilitat reduïda tenen accés als edificis públics i sobretot si tenen possibilitat de poder gaudir de la cultura. Aquest camp és la batalla que hi ha pendent. Ciutats com Àvila, Lleida i d'altres han rebut importants reconeixaments per la feina feta en aquest camp. Girona, a Girona les coses anaven bé, però les ganes d'inaugurar equipaments per part de l'actual equip de govern provoquen alguns capgirells que són ja molt difícils d'explicar. L'obertura de la casa Pastors és l'exemple més llampant que tenim aquesta temporada. Van obrir-la i els ascensors no funcionen. És un detall que sembla que l'alcalde no va importar-li massa. 

És cert que l'obertura de la casa Pastors és un esdeveniment important, i més si en aquests dies de Temps de Flors hi han passat 23.000 persones, com he llegit avui a la premsa gironina. El fet que un grup d'artistes hagin pogut exposar-hi també té la seva màxima importància i que jo sàpiga ningú de l'oposició de Girona ha dit res en contra. Ara bé, fer-ho sense ascensors és un detall que posa a Girona en evidència i l'Alcalde Puigdemont em penso que no rebrà cap premi d'accessibilitat. Suposo que per ell no té cap importància. Ho resoldrà fent una campanya publicitària de les seves, que en aquest cap podria rebre'n uns quants.

Per altra banda, m'arriben fotos com la que penjo. No hi ha descripció possible. Discutir aquestes coses a l'any 2014 és de rucs, però a Girona s'haurà de fer novament. Hi ha detalls que indiquen el grau de coneixement d'algunes coses i aquesta foto ja surt per les xarxes socials com l'exemple d'allò que no s'ha de fer. O sigui que fent amics.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…