Passa al contingut principal

Temps de flors i de rucs

Anualment hi ha ciutats que reben premis pel seu compromís en tot això de l'accessibilitat, no només per si tenen les voreres adequades, sinó també per si els ciutadans amb mobilitat reduïda tenen accés als edificis públics i sobretot si tenen possibilitat de poder gaudir de la cultura. Aquest camp és la batalla que hi ha pendent. Ciutats com Àvila, Lleida i d'altres han rebut importants reconeixaments per la feina feta en aquest camp. Girona, a Girona les coses anaven bé, però les ganes d'inaugurar equipaments per part de l'actual equip de govern provoquen alguns capgirells que són ja molt difícils d'explicar. L'obertura de la casa Pastors és l'exemple més llampant que tenim aquesta temporada. Van obrir-la i els ascensors no funcionen. És un detall que sembla que l'alcalde no va importar-li massa. 

És cert que l'obertura de la casa Pastors és un esdeveniment important, i més si en aquests dies de Temps de Flors hi han passat 23.000 persones, com he llegit avui a la premsa gironina. El fet que un grup d'artistes hagin pogut exposar-hi també té la seva màxima importància i que jo sàpiga ningú de l'oposició de Girona ha dit res en contra. Ara bé, fer-ho sense ascensors és un detall que posa a Girona en evidència i l'Alcalde Puigdemont em penso que no rebrà cap premi d'accessibilitat. Suposo que per ell no té cap importància. Ho resoldrà fent una campanya publicitària de les seves, que en aquest cap podria rebre'n uns quants.

Per altra banda, m'arriben fotos com la que penjo. No hi ha descripció possible. Discutir aquestes coses a l'any 2014 és de rucs, però a Girona s'haurà de fer novament. Hi ha detalls que indiquen el grau de coneixement d'algunes coses i aquesta foto ja surt per les xarxes socials com l'exemple d'allò que no s'ha de fer. O sigui que fent amics.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.