Passa al contingut principal

Pla de mobilitat urbana de Girona

L'Ajuntament de Girona i en concret el seu govern portarà al proper Ple d'avui dilluns dia 9 l'aprovació inicial del Pla de Mobilitat Urbana de la ciutat de Girona. Es tracta d'un document d'actuacions a mig i llarg termini que han de acabar provocant un canvi de cultura important sobre les maneres de moure'ns a l'Àrea Urbana de Girona. El treball ha estat dirigit pels responsables de mobilitat de l'Ajuntament i ha tingut una participació important de la societat organitzada de Girona. Hi han participat professionals, experts, responsables de barris, de discapacitats, de diferents plataformes ciutadanes, etc.. i tot plegat ha acabat en una proposta de 53 actuacions prioritàries que s'hauran de desenvolupar al llarg dels propers anys. També caldrà tenir la implicació dels municipis veïns de Girona, en especial Salt i Sarrià i Vilablareix, més que tot perquè hi estem enganxats físicament i els seus problemes de mobilitat són també nostres. En aquest Pla estratègic s'hi vol potenciar d'una manera important el transport públic, la mobilitat a peu, en bicicleta -les grans ciutats europees hi fan una aposta molt important- i tot això barrejat amb les noves tecnologies que han de servir per millorar la informació que avui encara és difícil d'obtenir. 

Hem d'entrar en un canvi de cultura de mobilitat, respectant el medi ambient, fent que sigui sostenible i entre tots hauríem d'aconseguir que el ciutadà en fos el màxim protagonista i el seu principal defensor. La qualitat de vida d'una ciutat europea com Girona, encara que sigui petita, però potent, dependrà molt de la manera que programem el seu sistema circulatori, de l'aire que respirem i de quines eines utilitzem per viure una mica millor i poder gaudir d'aquesta Girona perquè és saludable.

El govern de la ciutat portarà aquest Pla a l'aprovació avui al Ple ordinari que es farà a dos quarts de vuit del vespre. Segurament tots els grups polítics, més enllà de colors hi donaran el seu suport, més que tot perquè també és un document obert, preparat per fer-hi modificacions i en funció de qui governi serà o no més ambiciós a l'hora de tirar-lo endavant. També caldrà recordar que convenen fets i per tant diners per fer actuacions, no només anunciar-les com molt sovint fa el govern de Convergència i Unió de la ciutat de Girona. Hi ha fins ara, molta tendència a la propaganda i a partir d'ara s'haurà de donar compliment a totes les bones intencions que entre tots els ciutadans hem anat dibuixant a través d'aquest Pla de Mobilitat Urbana de Girona. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.

39 anys d'èxits

Els de MIFAS fan avui 39 anys. Vaja, fem, perquè jo també en sóc. Gairebé sóc fill d'allà. En fi, que en fan molts i molt ben fets. És un model d'èxit que cal mantenir i cuidar. No sempre ha estat així. Malgrat la feina que fa MIFAS no sempre ha tingut el recolzament que es mereixia. Suposo que a la classe política i dirigent d'aquest país, d'aquesta ciutat i d'aquestes comarques no els ha emocionat massa que una entitat sigui forta i independent. No poder-la tocar, ni fer-la servir per interessos propis, quan aquest realment és l'èxit de la casa, és la bona marca que té. Per demostrar que això és així, MIFAS és una de les poques entitats, pràcticament la única que sent com és no té encara la Creu de Sant Jordi. L'han donada gairebé a tothom, fins i tot a entitats que només tenien un any de vida, a entitats que els seus fundadors eren més franquistes que el vell règim. Aquí nosaltres, amb veu alta i clara seguim i seguirem. Milers de socis fan que MIFAS es…