Passa al contingut principal

Comissió de les obres de l'AVE a Girona

Vaig assistir aquesta setmana a la reunió de seguiment de l'AVE que l'Ajuntament va convocar per informar als diferents grups polítics representants a la ciutat. El regidor Ribas va informar-nos que les obres que depenen de l'Ajuntament van en temps previst, la resta, les importants queden a l'espera de que el Ministeri d'Obres Públiques (actualment Foment) dirigit per la Ministra Ana Pastor hi digui la seva, tot i que l'Alcalde de Girona va informar-nos que tot plegat depèn bàsicament d'ADIF i que sovint Fomento no pot fer-hi gaire res. 

La ciutat de Girona té una ferida pendent de resoldre i que s'hi està treballant, igual que s'hi va treballar durant molt temps amb els governs municipals anteriors. Anna Pagans, alcaldessa de Girona en aquell moment va aconseguir compensacions en el seu moment i el resultat ha estat l'arranjament de diferents carrers de la ciutat (zona Devesa) així com el Parc de Taialà. Ara, l'any 2014 i després de tres anys del Govern de Convergència i Unió les coses tenen les dificultats que han tingut en tot moment. No han millorat les coses a nivell de Ministeri. Efectivament s'han anat obrint sectors de la Plaça Europa i s'ha recuperat espai que estava retingut per l'obra de l'Alta Velocitat, però en essència, no s'han pactat cap tipus d'acords entre la ciutat i el Govern central per compensar veïns, zona comercial i les moltes molèsties que ha provocat l'arribada del TAV a Girona, especialment a la zona de Sant Narcís, però també a molts veïns de la zona del Carrer Barcelona. Queden per resoldre algunes qüestions que avui estan pendents i costarà fer-ho. Més enllà de la crítica fàcil que en el seu moment va fer l'Alcalde Puigdemont sobre com va gestionar-se aquestes obres, el Grup Municipal del PSC seguirà amb interès la possible arribada d'acords, però pensem també que s'ha de ser exigent en totes aquelles operacions pendents que són competència de la Generalitat de Catalunya, com ara la futura Terminal d'Autobusos que està també pendent de fer-se. 

La renúncia de Girona al soterrament del tren convencional hauria de servir per demanar una mica de celeritat i seriositat al Ministeri de Foment, a través de qui sigui, per tancar les ferides obertes i recuperar la normalitat quan més aviat millor. Ho fem des de la responsabilitat i el sentit comú i amb el convenciment de que l'arribada de l'Alta Velocitat i que aquesta estigui al mig de Girona suposa un gran avanç i suposem que serà una bona eina per sortir de la crisi i l'obertura de noves oportunitats que a curt i mig termini podrem veure. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.