Ves al contingut principal

Comissió de les obres de l'AVE a Girona

Vaig assistir aquesta setmana a la reunió de seguiment de l'AVE que l'Ajuntament va convocar per informar als diferents grups polítics representants a la ciutat. El regidor Ribas va informar-nos que les obres que depenen de l'Ajuntament van en temps previst, la resta, les importants queden a l'espera de que el Ministeri d'Obres Públiques (actualment Foment) dirigit per la Ministra Ana Pastor hi digui la seva, tot i que l'Alcalde de Girona va informar-nos que tot plegat depèn bàsicament d'ADIF i que sovint Fomento no pot fer-hi gaire res. 

La ciutat de Girona té una ferida pendent de resoldre i que s'hi està treballant, igual que s'hi va treballar durant molt temps amb els governs municipals anteriors. Anna Pagans, alcaldessa de Girona en aquell moment va aconseguir compensacions en el seu moment i el resultat ha estat l'arranjament de diferents carrers de la ciutat (zona Devesa) així com el Parc de Taialà. Ara, l'any 2014 i després de tres anys del Govern de Convergència i Unió les coses tenen les dificultats que han tingut en tot moment. No han millorat les coses a nivell de Ministeri. Efectivament s'han anat obrint sectors de la Plaça Europa i s'ha recuperat espai que estava retingut per l'obra de l'Alta Velocitat, però en essència, no s'han pactat cap tipus d'acords entre la ciutat i el Govern central per compensar veïns, zona comercial i les moltes molèsties que ha provocat l'arribada del TAV a Girona, especialment a la zona de Sant Narcís, però també a molts veïns de la zona del Carrer Barcelona. Queden per resoldre algunes qüestions que avui estan pendents i costarà fer-ho. Més enllà de la crítica fàcil que en el seu moment va fer l'Alcalde Puigdemont sobre com va gestionar-se aquestes obres, el Grup Municipal del PSC seguirà amb interès la possible arribada d'acords, però pensem també que s'ha de ser exigent en totes aquelles operacions pendents que són competència de la Generalitat de Catalunya, com ara la futura Terminal d'Autobusos que està també pendent de fer-se. 

La renúncia de Girona al soterrament del tren convencional hauria de servir per demanar una mica de celeritat i seriositat al Ministeri de Foment, a través de qui sigui, per tancar les ferides obertes i recuperar la normalitat quan més aviat millor. Ho fem des de la responsabilitat i el sentit comú i amb el convenciment de que l'arribada de l'Alta Velocitat i que aquesta estigui al mig de Girona suposa un gran avanç i suposem que serà una bona eina per sortir de la crisi i l'obertura de noves oportunitats que a curt i mig termini podrem veure. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…