Ves al contingut principal

El programa de Podemos

He llegit el programa de Podemos i s'ha d'admetre que hi ha algunes propostes que els partits polítics convencionals no han estat capaç de plantejar de forma directa i clara. Ells sí que ho fan. Resoldre els problemes d'habitatge de la ciutadania i aturar les escenes de desnonaments que hem viscut i encara vivim és essencial per restaurar algunes normalitats. En temes com la discapacitat la gent de Podemos fa alguns plantejaments que poden ser interessants, però rebutja clarament les associacions, fundacions i d'altres gestors de serveis que són les que fins ara han posat en marxa els serveis -pocs o molts- que hi ha. Aquest aspecte, en l'àmbit de la discapacitat i dependència ha estat abandonat per part dels governs i la ciutadania està enfurismada en aquesta qüestió, sobretot quan la gent ho viu directament a les seves vides, que tard o d'hora és gairebé tothom.

La política de retallades dures que s'ha viscut en l'àmbit sanitari i educatiu han col·lapsat al sistema, a més s'han vist de forma molt descarada els interessos de diverses privatitzacions que han provocat un fort desengany als ciutadans. L'altre gran aspecte és la corrupció de les nostres institucions. Tot i que la majoria de polítics són honestos, l'explosió de casos sonats com el del President Pujol fan caure la confiança en el nostre sistema democràtic, ha impactat a tota la societat. Aquesta situació afecta a totes les opcions que governen o ho hagin fet en algun moment. La manca d'honestedat d'alguns representants democràtics en aquest moments és -segurament- el principal problema d'aquest país i pot acabar fins i tot amb la recuperació econòmica, sigui quina sigui aquesta estranya recuperació econòmica que diuen que existeix. 

La gent de Podemos és oportunista, però sobretot s'aprofita del desencant de la resta d'opcions polítiques que han estat incapaces d'afrontar els problemes de cara. El programa d'aquesta opció té alguns aspectes que cal tenir en compte, alguns d'ells cal assumir-los amb compromís. Ara bé, n'hi ha d'altres que són del tot impossibles de complir; l'impagament del deute, la possibilitat de que tothom rebi una prestació com a ciutadà i d'altres, no poden tenir més recorregut que les línies que ho escriuen, no tant perquè no m'agradin el que diuen, és més aviat per l'excés de ciència ficció que hi ha en totes aquestes paraules. Convé tenir present, això sí, que venen i la manera que ho fan és eficaç i fàcil d'entendre. De fet el seu programa té només 36 pàgines i està escrit d'una manera clara tot allò que la gent vol llegir d'un programa electoral. Podemos ha de ser una oportunitat perquè la resta de partits, especialment les esquerres tornin al llenguatge fàcil, clar, i que sigui coherent, però també responsable i seriós. En aquest sentit la gent de Podemos diuen algunes coses que no poden dir i ells ho saben.

L'enquesta que penjo en el lloc de la foto és la que va publicar el diari El Periódico fa unes setmanes, després de les eleccions europees del 2014.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Ruth Vela Gym 2018

Més enllà de la política i dins del marc de la gent normal i corrent el 2017 ha estat un any extraordinari pel Ruth Vela Gym. Tant la Ruth com l'Esther -les seves propietàries- han aconseguit consolidar la nova ubicació del gimnàs, al barri de Sant Narcís de Girona i la clientela hem considerat els canvis com molt positius. És una zona on pots aparcar-hi bé, les instal·lacions són molt agradables i el gimnàs manté l'esperit que a mi tant m'agrada. Estic segur que 2018 serà un any magnífic per elles, i per tots els clients que formem part d'aquesta tropa. Per altra banda, la Ruth, l'Esther i un grapat d'amigues més varen ser les campiones del Món de Kangoo durant l'any 2017. Reben un grapat d'invitacions internacionals per fer desmostracions i la Ruth ha estat a Ucraïna, Itàlia i Bulgària recentment. O sigui que el 2018 serà mogut. Com ha de ser. Allà seré jo per veure-ho i animar a la tropa.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…