Passa al contingut principal

El programa de Podemos

He llegit el programa de Podemos i s'ha d'admetre que hi ha algunes propostes que els partits polítics convencionals no han estat capaç de plantejar de forma directa i clara. Ells sí que ho fan. Resoldre els problemes d'habitatge de la ciutadania i aturar les escenes de desnonaments que hem viscut i encara vivim és essencial per restaurar algunes normalitats. En temes com la discapacitat la gent de Podemos fa alguns plantejaments que poden ser interessants, però rebutja clarament les associacions, fundacions i d'altres gestors de serveis que són les que fins ara han posat en marxa els serveis -pocs o molts- que hi ha. Aquest aspecte, en l'àmbit de la discapacitat i dependència ha estat abandonat per part dels governs i la ciutadania està enfurismada en aquesta qüestió, sobretot quan la gent ho viu directament a les seves vides, que tard o d'hora és gairebé tothom.

La política de retallades dures que s'ha viscut en l'àmbit sanitari i educatiu han col·lapsat al sistema, a més s'han vist de forma molt descarada els interessos de diverses privatitzacions que han provocat un fort desengany als ciutadans. L'altre gran aspecte és la corrupció de les nostres institucions. Tot i que la majoria de polítics són honestos, l'explosió de casos sonats com el del President Pujol fan caure la confiança en el nostre sistema democràtic, ha impactat a tota la societat. Aquesta situació afecta a totes les opcions que governen o ho hagin fet en algun moment. La manca d'honestedat d'alguns representants democràtics en aquest moments és -segurament- el principal problema d'aquest país i pot acabar fins i tot amb la recuperació econòmica, sigui quina sigui aquesta estranya recuperació econòmica que diuen que existeix. 

La gent de Podemos és oportunista, però sobretot s'aprofita del desencant de la resta d'opcions polítiques que han estat incapaces d'afrontar els problemes de cara. El programa d'aquesta opció té alguns aspectes que cal tenir en compte, alguns d'ells cal assumir-los amb compromís. Ara bé, n'hi ha d'altres que són del tot impossibles de complir; l'impagament del deute, la possibilitat de que tothom rebi una prestació com a ciutadà i d'altres, no poden tenir més recorregut que les línies que ho escriuen, no tant perquè no m'agradin el que diuen, és més aviat per l'excés de ciència ficció que hi ha en totes aquestes paraules. Convé tenir present, això sí, que venen i la manera que ho fan és eficaç i fàcil d'entendre. De fet el seu programa té només 36 pàgines i està escrit d'una manera clara tot allò que la gent vol llegir d'un programa electoral. Podemos ha de ser una oportunitat perquè la resta de partits, especialment les esquerres tornin al llenguatge fàcil, clar, i que sigui coherent, però també responsable i seriós. En aquest sentit la gent de Podemos diuen algunes coses que no poden dir i ells ho saben.

L'enquesta que penjo en el lloc de la foto és la que va publicar el diari El Periódico fa unes setmanes, després de les eleccions europees del 2014.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.