Passa al contingut principal

Diari de Girona, noticia en relació a la L-11 de TMG

El debat sobre la línia 11 d'autobús continua obert a Girona. Malgrat que en la darrera Taula de Mobilitat es va arribar a un principi d'acord per "desdoblar" la línia i fer que alguns vehicles passin pel Barri Vell i altres per Jaume I, alguns partits de l'oposició, com PSC, CUP i ICV-EUiA, critiquen ara que l'equip de govern (CiU) no els faci una propostaconcreta per portar al ple. Així doncs, asseguren que no estan disposats a donar "carta blanca" al govern local i demanen que se'ls faci una proposta concreta que inclogui, a més, els GPS que permeten a l'usuari saber quanta estona trigarà a arribar l'autobús. 
Després de més d'un any de discussions sobre quin ha de ser el recorregut de la línia 11 -ja que les parades del Barri Vell són molt poc utilitzades i els conductors veuen perillós passar per carrers majoritàriament de vianants-, a la darrera Taula de Mobilitat es va arribar a l'acord de mantenir la mateixa línia però amb dos tipus de vehicles: minibus per al Barri Vell i autobús gran per a Jaume I, passant per cada ruta de forma alternativa cada mitja hora. 
A l'hora de portar aquesta proposta al ple, tanmateix, l'oposició es queixa per falta de concreció. "A nosaltres ens sembla bé la proposta i estaríem disposats a donar-li suport, però volem que abans se'ns aclareixi bé què faran. No volem donar a l'equip de govern un xec en blanc perquè faci el que vulgui, sinó que volem votar en base a una proposta concreta", explica el regidor del PSC Joaquim Bonaventura. A més, com que la proposta no es podrà començar a implantar fins al mes de febrer o març -ja que abans s'hauran de comprar dos autobusos grans-, els socialistes reclamen que se'ls expliqui quines mesures es prendran durant aquest període intermig. "Si no ens concreten que pensen fer, no els donarem suport", indica Bonaventura. 
Panells informatius i GPS
Aquesta queixa és compartida per ICV, que critica, a més, que no es posin els panells informatius (GPS) on s'informa del temps que falta perquè arribi l'autobús, ja que l'Ajuntament al·lega que no es pot assumir pressupostàriament. Segons la regidora Núria Terés, durant la Taula de Mobilitat no es va informar que no es posarien aquests panells, i els ecosocialistes adverteixen que és una condició sine qua non per votar a favor de la proposta. 
El mateix assenyala la CUP, que veu la proposta com a "molt genèrica", demana més concreció i adverteix que, si la proposta no inclou el GPS, no serà de consens.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.