Passa al contingut principal

Ddgi, notícia de MIFAS

El president de l'associació MIFAS, Albert Carbonell, lamenta la impossibilitat d'ampliar el nombre de places en residències i que, per aquest fet, "molta gent es veu abocada a quedar-se a casa sense una bona cura personal". El màxim responsable de l'associació, dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat física de les comarques de Girona, denuncia aquesta mancança en la memòria d'activitats de MIFAS corresponent a 2014 i que l'entitat acaba de publicar. 
La queixa de Carbonell obre el document i, a més de denunciar que "la crisi social i econòmica ha seguit colpejant amb duresa a les persones amb més vulnerabilitat", explica que la manca de places assistencials afecta "persones que necessiten l'ajuda d'un tercer, però que no poden accedir al recurs adient". Alhora, el president demana a les administracions públiques que comprenguin "el valor afegit" d'entitats com Mifas per -segons remarca- "totes les demandes que canalitzem i a totes les persones que atenem". L'0rganització gestiona una residència assistida al barri de Sant Narcís, amb 40 places per a persones de 18 a 65 anys; durant el 2014, hi van passar 63 persones. 
En l'actual context de crisi, la feina és una de les prioritats de l'associació -encara que el seu Servei d'Integració Laboral funciona des del 1994. L'últim any, MIFAS ha aconseguit treball per a 434 discapacitats: 231 a l'empresa ordinària i 203 en els centres especials de l'entitat. MIFAS també gestiona una borsa laboral, que ara mateix té 1.508 inscrits; xifra que ha crescut un 11,30% en un any. Aquest fet consolida un augment que és una conseqüència directa de la crisi econòmica. Del miler i mig d'usuaris de la borsa, Mifas n'ha pogut atendre poc més de la meitat: 783, en concret; 418 dels quals ho ha fet a través d'un programa propi que finança exclusivament l'entitat -el Portal de la feina- i els 365 restants mitjançant programes subvencionats. 

A aquestes persones, se n'hi afegeixen 433 que el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha derivat a MIFAS, dintre de dos programes del Departament d'Empresa i Ocupació per a persones sense discapacitat física. I encara relacionat amb l'objectiu de facilitar la inserció laboral del col·lectiu que representa, l'associació fa de mitjancera amb empreses. D'aquesta manera, el 2014 Mifas va captar 513 llocs de feina de 163 empreses que els van fer ofertes. La formació completa aquesta línia de treball, amb cursos a Girona, Vilafant, Olot i Blanes en els quals han participat 257 persones

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.